Audiokniha O škaredom káčatku

Navždy Provence
Druhá část volné trilogie vonící levandulí a chutnající po těch nevybranějších lahůdkách a nejlepším víně. Nechte se okouzlit vtipným vyprávěním o zdánlivě všedních událostech francouzského venkova, z nichž se rodí umění žít. Z každé maličkosti, kterou můžeme spolu s au…

40 dní pěšky do Jeruzaléma
Obsah: 22letý muž jde pěšky 1400 kilometrů do Jeruzaléma. Pořád se ztrácí a je trochu nešikovný, potká ale dobrý lidi. Jak to skončí: do Jeruzaléma dojde, ale pak ho na letišti málem zabije raketa. Komu to můžeš koupit: komukoliv ve věku 14–99 let se smyslem pro humor. …

Cesta na sever
Pohádku Selmy Lagerlöfové, nositelky Nobelovy ceny za literaturu, o putování zlobivého Nilse Holgressona Švédskem, zná už několik generací čtenářů. Předlohou pro rozhlasové zpracování se stala v roce 1995. V hlavních rolích se představí Vladimír Brabec, Ivan Trojan, Mi…

Hotel Pastis
Romantický příběh s kriminální zápletkou plný humoru i napětí. Simon Shaw, šéf dobře prosperující londýnské reklamní agentury, se vydá na dlouho odkládanou dovolenou do slunné Francie. Potřebuje nabrat síly po nedávném rozvodu, věčných tahanicích s chamtivou exmanželkou…

Dítě prachu
Autorka mezinárodně úspěšné knihy Hory zpívají přichází s dalším románem o rodinných tajemstvích, potlačovaných traumatech i nekonečné síle odpuštění, který začíná během války ve Vietnamu a pokračuje i mnoho let poté. V roce 1969 se sestry Trang a Quynh rozhodnou odejít…

Případ nitravské mince
Kníže Slavomír a jeho nejbližší druh Erik pátrají po padělatelích stříbrných mincí. Čtvrtá ze série dobrodružných historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Čtvrtá kniha ze série historických …

Cesty z úzkosti a deprese
Úspěch, kariéra a blahobyt představují pro mnohé naplnění životního štěstí. Navzdory tomu však v naší západní kultuře trpí stále více lidí úzkostnými stavy, pocity nespokojenosti, frustrací, nejistotou a depresemi. Autor, psychoterapeut s mnohaletými zkušenostmi, se na …

Indiánský lovec objevuje Prahu
Jednou ze senzací, které Praha zažila v roce 1908, byl pobyt indiánského chlapce Čerwuiše. Přivezl ho sem cestovatel Alberto Vojtěch Frič, aby ho vyléčil ze záhadné choroby a zároveň ho mohl "demonstrovat" jako živou ukázku svých výzkumů.Šestidílná četba na pokračování …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Král na scestí
Legendární pražská kavárna U Nováků ve Vodičkově ulici nebývala jen vyhlášeným centrem fanoušků kulečníku, své zázemí tu měli i milovníci královské hry. Právě mezi nimi se odehrává napínavý příběh, na jehož konci je vražda. Ostřílený detektiv Bodlák rozplétá složitý př…

H2O a tajná vodní mise
Samá voda? Ne, přihořívá. A všem bude horko až za ušima! Hubert, Hugo a Ofélie ze ZŠ Evelíny Saturejkové v pražské čtvrti Kozibrady jsou v dobách panství internetu ještě natolik akční čtvrťáci, že mají smysl pro realitu a taky pro strach uděláno. Když ve městě začnou řá…

Supraphon vypravuje...7 ( Horníček, Konrád, Werich, Filipovský, Těsnohlídek, Preclík)
Bylo jen otázkou času, kdy po titulech s archivními popovými písničkami v serii "Supraphon hraje..." navážeme s obdobnou formou zpřístupňování archivního mluveného slova našim milým zákazníkům a posluchačům. A tak je tu nová řada mluveného slova určená pouze pro digitál…

Usedlost
Jeden dům, čtyři století rodinných tajemství. Veterán třicetileté války Mats nachází domov v pustině na západě Finska, v místě zvaném Nevabacka, obklíčeném lesy a mokřady. Tuší, že tu žijí i jiné bytosti než zvířata a ptáci. Místní jsou s nimi zadobře, nebo se jim vyhýb…

Paní Hemingwayová
První kapitulovala před druhou, která byla odvržena pro třetí, po jejímž odchodu nastoupila čtvrtá. Vyprávění čtyř osudových žen jednoho slavného muže. Žhavé Antibes, bohémská Paříž, válečný Londýn, měnící se Amerika, veselá Kuba… všude tam se odehrávaly jejich lásky, v…

V hospodě
V hospodě je sbírkou 48 básní o hospodě a pivu jako českém bohatství, součástí naší tradice a kultury. Co vše lze u toho zažít je podáváno s mírnou dávkou humoru.

Spejbl's herzliche Metaferosen, Der Wiehnachtskarpfen. Der Weihnachtsgeschichte mit einem Weihnachtsgruss von Spejbl & Hurvínek
Spejbl und Hurvínek gehören zu den populärsten dramatischen Helden des tschechoslowakischen Theaters und es stört auf keinen Fall, dass es sich nur um Helden aus Lindenholz handelt und dass ihnen Andere Leben verleihen. Auch Marionetten können das Recht auf Unsterblichk…

Plavci na Sázavě
Plavecká osada na toku řeky Sázavy a osudy jejích obyvatel. V oblibě čtenářů pevně zakotvený román zachycuje v obraze jedné plavecké osady na rozhraní 19. a 20. století nenávratně už zmizelý svět a život plavců dřeva po Sázavě, jejich radosti i strasti, lásky i nenávist…

Jerome: Tři muži ve člunu
Anglický spisovatel Jerome Klapka Jerome si od svých 21 let psal eseje a krátké humoristické příběhy, které shrnul v roce 1889 do knihy Tři muži ve člunu o cestě několika přátel, plujících po Temži a bavících sebe navzájem nejrůznějšími historkami ze života. Milionů pro…

Indiáni z Větrova
Indiáni obsadili zámeček bývalých pánů z Větrova! Nejsou to sice praví indiáni a zámeček slouží jako dětský domov, i tak ale nebude nouze o dobrodružství a vtipné příhody. "Větrováci", tak si totiž říkají děti z dětského domova na jižní Moravě. Knížku Markéty Zinnerov…

Kubátová: Pohádky pro zimní spáče
Po jubilejních oslavách v podobě 3CD kompilace a 17CD/DVD boxu přichází digitální chvíle pro všechna důležitá samostatná alba Marie Rottrové. Fanoušci tak dostávají k dispozici maximum albových nahrávek jedné za zásadních ženských postav naší populární hudby. Druhý titu…

Gulliverovy cesty
Příběh odvážného Lemuela Gullivera, který na svých cestách navštěvuje podivuhodné kraje, je převyprávěn tak, aby mu snadno porozuměly i malé děti. Audiokniha ve formátu MP3 je ideální na cesty autem, jako pohádka před spaním nebo pro přípravu do školy. Příjemný poslech!…

Nic mě nezlomí
Dětství Davida Gogginse bylo noční můrou – chudoba, předsudky a fyzické týrání ho velmi poznamenaly. Díky sebekázni, psychické odolnosti a tvrdé práci se však Goggins proměnil z depresivního mladíka s nadváhou v ikonu amerických ozbrojených sil a jednoho z nejlepších sv…

Divadla malých forem
Z komentáře k původnímu kompletu DV 15249: Už mnoho divadelních kritiků a teoretiků se snažilo najít nejvhodnější označení pro divadla, která začala v Československu vznikat v roce 1958. Tehdy sepro ně dosti samovolně ujal pojem "divadla malých forem". Hned z několika d…

Vzťahy a mýty
„Majte spolu dieťa, to pomôže!“ „Rozhodne mu nesmieš napísať prvá!“ „Čože? On je v znamení Škorpióna? Tak to vám nebude fungovať!“ „No, moja, pre vzťah musíš niečo vytrpieť…“ Kto ešte nedostal zaručene osvedčenú radu do vzťahu, nech sa prihlási. A nech podrží ruku hore,…