Audiokniha O princi Malíčkovi

Ostravská mystéria
Stará Ostrava ukrývá spoustu tajemství! Místní četníky nezaměstnávají jen podvodníčci a zloději. Temné uličky Moravské Ostravy, Vítkovic i přilehlých obcí se hemží podivnostmi. A z podivných poměrů vyrůstají i nevšední přátelství. Po Velké válce je Ostravsko divoký regi…

Případ masopustních maškar
Historik a oblíbený spisovatel Vlastimil Vondruška píše mimo jiné čtivé, dramatické a tajuplné detektivní příběhy, které se odehrávají ve středověku. U čtenářů si získaly obrovský ohlas pro svou věrohodnost, atmosféru, rychlý spád děje a napětí. Mnoho z nich spojuje pos…

Sběrači borůvek
Na borůvkových polích v Maine se ztratí čtyřletá holčička a její záhadné zmizení bude pronásledovat pozůstalé, rozvrátí rodinu a zůstane nevyřešeno téměř padesát let… Červenec 1962. Rodina Mikmaků z Nového Skotska přijíždí do Maine, aby zde přes léto sbírala borůvky. O …

Smích prodlužuje život! 7
..aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka;…

Hnev
Uliciam deväťdesiatych rokov vládnu gangy šuštiakových mafiánov, no najmocnejšou organizovanou zločineckou skupinou je Slovenská informačná služba, tou najväčšou zasa policajný zbor. Len poručík Molnár je blázon, ktorý si obliekol uniformu, aby čistil mesto od zločinu. …

Pozor! Pohov!
Naléhavý a niterný román o mateřské lásce, ale také o úzkosti a pochybení. Vypravěčkou a hlavní hrdinkou románu je matka, jež vychovává své první dítě. Své mateřství zvládá jen s vypětím všech sil. Její vyprávění představuje pozorné a pravdivé vylíčení zdánlivě triviáln…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Nevěsta
Misery Larková je upírka. Ne že by z toho dělala něco zvláštního. Prostě má v ledničce krevní konzervy a vážně nemusí sluneční svit. Na druhou stranu, její druh pro ni nikdy nic dobrého neudělal, takže raději žije mezi lidmi s jedinou kamarádkou, kterou kdy měla. Jenže …

Havárie Drakkaru
Ondřej Neff: Havárie Drakkaru. Stelární fregata Drakkar, která míří do neprozkoumané centrální oblasti naší Galaxie, se srazí s hmotou neznámého původu. Na palubě ohroženého Drakkaru vzniká panika. Do ní vstupuje vysílání, jehož zdroj nelze identifikovat. Ukáže se, že j…

Knížkový pejsek
Knížkový pejsek, to jsem já, protože bydlím v téhle knížce. Krátké příběhy pro nejmenší vyprávěné Knížkovým pejskem, který spolu s babičkou a kočič-kami bydlí v domečku z převrácené knížky. Všude plno sněhu, modrá obloha, zima až praští. Také to vidíte? Tenký proužek b…

Hlas: Za barevným sklem
Před dvěma lety vydal Ivan Hlas, legendární "drsný představitel romantických písní", literární prvotinu Za barevným sklem. Podtitul knihy, který zní Putování stříbrné lžičky, malé myšky a uzlu na kapesníku evokuje křehký závan mysli, rozpomínající se na sled dějů v plyn…

Papírové domky
Co se stane, když se splněné sny stanou branou k nečekané temnotě? Petr, divadelní herec, přijímá životní roli Fausta, která je podmíněna přestěhováním do Ostravy. S manželkou Annou a synem Vašíkem se usídlují v domě, který je nejen splněním Petrova snu, ale i místem sk…

Smích prodlužuje život! 9
..aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka;…

Nepil: Tělověda pro dorostence
Soubor krátkých humorných fejetonů pojednávajících nevšedním způsobem o funkci různých orgánů lidského těla. Dozvíte se například, že ruce máme místo křídel, ale s křídly bychom se nemohli objímat... Náhrávka o to působivější, že interpretem je sám autor knižní předlohy…

Charlie Chaplin: Můj životopis
Ve své autobiografii vzpomíná Charlie Chaplin, jeden z nejslavnějších a nejpopulárnějších filmových tvůrců a současně herců němého filmu, na svou životní i uměleckou dráhu od nejútlejšího chudého mládí, přes dobu úspěšnou a bohatou, na časy strávené v rodné Anglii, v Am…

Tři mušketýři (1971)
Jeden za všechny, všichni za jednoho! Toto heslo hrdinů klasického historického románu Alexandra Dumase zlidovělo. Svůj podíl na tom má jistě i skutečnost, že dobrodružství tří královských mušketýrůa jejich mladého přítele d´Artagnana se dočkala několika filmových podob…

Štorch: Lovci mamutů - Kopčem v nebezpečí
Dramatizace dnes už klasického Štorchova románu pro mládež Lovci mamutů zaujala už v loňském roce svou 1. částí Kopčem, strážce ohně. Druhý díl (zcela samostatný a dějově uzavřený) nabízí volně navazující pokračování, v němž sledujeme další strastiplná, avšak napínavá d…

POHÁDKY z Dračí skály
Na Šumavě, v Dračích skalách poblíž vesničky Svojše žije velký počet zvláštních lesních potvůrek. Nastěhovaly se tam proto, že je to tam nejhezčí, a nemusí mít strach, že by je někdo obtěžoval nebo dokonce lovil. Jsou totiž neviditelné. Jediný člověk, který je vidí, je …

Prahou staletí (2). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky
Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 3051 vydanému v Supraphonu v roce 1982 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: První dvoudeskové album reportážních procházek předhistorickou Prahou, které vydal Supraphon v roce 1981, se setkalo s velkým ohlasem. Naplnilo totiž boha…

Mlýn na mumie
Komisař Durman je sympatický poživačný prasák. V této staropražské detektivce sice vyšetřuje sérii bizarních vražd, hodně času však věnuje ženským vnadám, dobré krmi či zrzavému moku. Zažijete s ním honičku na střechách zteřelého židovského ghetta, navštívíte nejstarší …

Bretaňský příboj
DALŠÍ DETEKTIVNÍ PŘÍPAD Z LETNÍ BRETANĚ OKOŘENĚNÝ HUMOREM, VENKOVSKÝM KOLORITEM A MÍSTNÍMI KULINÁŘSKÝMI SPECIALITAMI. Na jednom z ostrovů Glénan, vzdáleném deset námořních mil od bretaňského pobřeží, jsou objevena tři mrtvá těla, zjevně vyplavena přílivem po silné bouřc…

Anička na horách
Jsou zimní prázdniny a Anička vyráží s kamarádkami Ditou a Juljou na chalupu do Jizerských hor. Veselá dobrodružství, která společně prožívají, jsou narušená příjezdem spolužačky Katky. Je nafoukaná, protivná a nic ji nebaví. A tak se Anička musí postarat, aby tyhle prá…