Audiokniha O Popelce a jiné pohádky

Ostrovskij: Vlci a ovce
Z obsáhlého komentáře Karla Palouše k původnímu 2LP albu "A.N.Ostrovskij Vlci a ovce", které vydal Supraphon v roce 1987 a které nyní vychází poprvé digitálně: ...Jaká je asi idea jeho (Ostrovského) vynikající komedie "Vlci a ovce". Na co útočí: na kariérismus, na moc p…

Lionet & jiné podivné případy
Přírodní pohroma Lionet z Glastonbury. Osm historických detektivních povídek s prvky magie, záhad a černého humoru. Londýnský koroner Lionet vyšetřuje úmrtí způsobená nadpřirozenými silami či úkladnými vrahy. Kdo je Lionet? Rodinný lékař sira Davida Lindsaye a zároveň …

Tichá noc Hercula Poirota
‚Když už to tam je‘, proč to nevzít v potaz? Ačkoliv původně chtěl Hercule Poirot strávit Vánoce jen po boku svého mladého přítele Edwarda Catchpoola ve Whiteheaven Mansion, po nekalém vpádu inspektorovy matky se všichni tři vydávají do vesničky v Norfolku. Důvodem je …

Syndikát
Tohle není sci-fi. Tohle je příběh, co se stane. Kriminální. Nový detektivní příběh z pera autora Sudetenlandu ožívá i jako audiokniha v podání Vasila Fridricha. Zaposlouchejte se do příběhu z budoucnosti tak blízké, že než knihu dočtete, určitě se stane. Možná, že každ…

Zlámané kosti
Mysleli si, že budou v bezpečí. Mýlili se. Zavražděná prostitutka a opuštěné dítě - dva nálezy během jedné zimní noci odstartují další zneklidňující vyšetřování detektiva inspektorky Kim Stoneové. Další, které jí donutí čelit tváří v tvář někomu z jejího hrůzného dětstv…

Manželské zrcadlo
Renesanční spis pro vzorné manželky obsahuje návod k vraždě. Hospodyně Jiřího Adama z Dobronína obdrží jako dárek knihu Manželské zrcadlo, která obsahuje různé také poučné příběhy a rady pro život vdané ženy. Sousedka Barča si spojí jeden z příběhů, které kniha popisuje…

Ďáblův nápoj
Zločiny na dvoře císaře Karla IV. „Možnost spojit dobu panování Otce vlasti s poutavou detektivní zápletkou a mít při tom dva výjimečné interprety v hlavních rolích pokládám za veliké štěstí. Doufám, že se nám podařilo zachytit něco z atmosféry středověké Prahy a posky…

Kozák: Lovcem v Tajze
Původní LP album 2 18 0425 "Jan Kozák Lovcem v tajze" vydal Supraphon v roce 1977 - nyní titul vychází poprvé digitálně. JAN KOZÁK (*25.3.1921 – †5.5.1995 ) vypráví ve své knize o svých cestách na Sibiř, o svých osamocených toulkách či o společných výpravách s přátelsk…

Jak hledat slunce
Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé... "Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že…

Jak hledat slunce
Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé..."Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že …

Dokolečka, dokola
Hra rakouského dramatika Arthura Schnitzlera Dokolečka dokola se do dějin německého divadla zapsala jako skandální komedie útočící na dobré mravy. Není divu. Tvoří ji totiž sled dialogů, ve kterých partneři krouží (jako v nějakém opojném tanci) kolem jediného tématu - m…

Kočovníci severu
Rozhlasový výběr z kapitol slavného Curwoodova románu. S hrdiny dobrodružného příběhu, psem a medvědem, prožívá čtenář četné napínavé příhody a proniká s nimi do nádherné severoamerické přírody, téměř ještě nedotčené a skýtající překvapení takřka na každém kroku.V reži…

Symfonie s úderem kotlů
Dramatizace povídky ze sbírky Muzikální Sherlock, ve které houslista Sherlock Holmes s orchestrem studuje Haydnovu symfonii S úderem kotlů. V roli Sherlocka Holmese Josef KemrIlja Hurník, skladatel, klavírista, hudební pedagog a spisovatel, napsal v úvodu své knihy: "Pů…

Emilovy skopičiny
Emil je kluk jako buk, pěkný divoch a paličák, který však vypadá jako andílek. Ovšem v malé švédské vesnici každý dobře ví, co je zač. Kdo by neznal rošťáka Emila a kdo by se neobával jeho vykutálených kousků? Každou chvíli promýšlí novou skopičinu. Všechny se do knížky…

Klan Rudé lišky
Audiokniha Klan Rudé lišky obsahuje třináctý díl úspěšné fantasy série Johna Flanagana. Hraničářův učeň #13 Nastal čas, aby přicházející nová generace hraničářů převzala svou zodpovědnost a chránila Araluenské království. Hraničářka Maddie úspěšně ukončila třetí rok své…

1001 myšlenek: část Umění a Architektura
Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že …

Umírání na splátky
Napětí do poslední věty. Ve třech krimi povídkách, které spojuje postava novináře Jakuba Krčmáře, se vyskytují oběti z různých prostředí. A pachatelé mají také odlišné motivy k vraždě. Nenávist, touhu po penězích, strach… Tři kriminální povídky – Slizké doteky pijavice,…

Bláznivá škola
Tahle škola vás bude bavit! Je totiž bláznivá! No uznejte sami, kde jinde byste si mohli při hodině přírodopisu vše vyzkoušet na vlastní kůži? Třeba strčit hlavu do lví tlamy. Nebo vypěstovat na školní zahradě smradlavku bláznivku obecnou. Už jste někdy potkali paní uči…

O. Henry - Povídky
Krátké povídky s překvapivou pointou a s barvitou galerií uvěřitelných postav a typů. William Sydney Porter (1862-1910) Známý pod svým pseudonymem O. Henry, byl americký spisovatel, jenž se proslavil psaním krátkých povídek o obyčejných lidech. Na konci většiny jeho pov…

Doba z druhé ruky
Četba z knihy oceněné Nobelovou cenou za literaturu za rok 2015. Text je mozaikou skutečných příběhů, které běloruská spisovatelka Světlana Alexijevičová sestavila z mnoha rozhovorů. Ženy vyprávějí o tom, jak věřily v sovětský komunistický systém, o tom, jak v něm žily…

Malá nemorální historie
Pár ve středním věku prožívá léto, které se podobá mnoha předešlým. Děti jsou na prázdninách, manžel (Josef Somr) tráví dovolenou sepisováním další odborné práce a zároveň využívá všestranné péče manželky (Jaroslava Adamová). Zmatek do této rutiny vnese neteř, která je …

Můj brácha tornádo
Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Antické divadllo. Sofoklés: Oidipús tyran
Původní 2LP komplet 1 18 1654 "Antické divadlo" věnovaný dílům Sofokla (Oidipús tyran) a Aristofanése ( Žáby, Jezdci, Lýsistraté) vydal Supraphon v roce 1976. Digitálně jsme již vydaly původně druhé LP kompletu na titulu VT 9469-2 věnovanému dílům Aristofanése, nyní vyd…

Můj bratr albatros a jiná rodinná zvěrstva
Že je bratr proutník a jsou s ním jenom problémy, věděla Sylva, vypravěčka prvního debutového románu populární blogerky Zuzany Hubeňákové, vždycky. Jenomže ani tak by ji nenapadlo, že když se tento podařený sourozenec rozhodne z pohnutek veskrze čistých a upřímných vzdá…