Obrázek podcastu O lásce a dalších citech

Audiokniha O lásce a dalších citech

Délka:

1 hod 28 min

Čte:

Petr Šmíd

Vydavatel:

Audioberg

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Most sebevrahů

Most sebevrahů

Lenina sestra, dvojče, se zabila skokem z mostu. Jenže Lena této oficiální policejní verzi nevěří a je odhodlaná udělat cokoli, aby odhalila pravdu. Proto se rozhodne setkat se s policistou, který nalezl mrtvé tělo. Na jeho líčení ovšem něco nesedí. A jakmile se začnou …

Obrázek podcastu Normální mužský

Normální mužský

Úsměvný příběh o rozvedeném manželském páru.Osoby a obsazení: Slávka (Blanka Bohdanová), Ludvík (Vlastimil Brodský), Růžena (Marie Marešová), Pavla (Růžena Merunková), Karel (Tomáš Töpfer), Vendulka (Anna Hlavicová-Bendová), dále účinkují Blanka Vikusová, Jaroslava Drml…

Obrázek podcastu Bídníci

Bídníci

Román Les Misérables napsal a v roce 1862 nechal vydat Victor Hugo. V českém překladu se zcela zažil název Bídníci, byť k tématu knihy by se spíše hodil pozdější překlad Marie Majerové, která hlavní hrdiny nazvala Ubožáky. Zaslouží si totiž spíše naši lítost než opovrže…

Obrázek podcastu Kniha apokryfů

Kniha apokryfů

Na rozdíl od většiny ostatních povídkových knih, které vznikaly plynule v kratším časovém rozmezí, apokryfy psal Čapek téměř dvě desítky let - od roku 1920 až do své smrti. Původní výbor pěti příběhů (Apokryfy, 1932) se postupně rozrostl na devětadvacet (Kniha apokryfů,…

Obrázek podcastu Pan Masters

Pan Masters

Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Obrázek podcastu Karanténa s moderním fotrem

Karanténa s moderním fotrem

Moderní fotr, Čeněk a Nataša v karanténě! To si takhle jednoho prosluněného odpoledne dá někdo v Číně na stojáka u stánku netopýra na loupačku a za pár měsíců, na opačné straně zeměkoule, jste s rodinou zabarikádovaní doma, protože venku číhá smrt. Šijete roušky, tleská…

Obrázek podcastu Pilát Pontský

Pilát Pontský

Dramatizace původního Bulgakovova textu, který autor - v situaci nemožnosti ho vydat jinak - zakomponoval do struktury svého nejznámějšího románu Mistr a Markétka. Osoby a obsazení: vypravěč (Bořivoj Navrátil), dále účinkují Petr Kostka, Lukáš Hlavica, Pavel Soukup, Il…

Obrázek podcastu Bůh je z Brna

Bůh je z Brna

Milí čtenáři, autor se k vám obrací s úctou a pokorou, v naději, že nezavrhnete toto skromné dílko a bude vám vděčný nejen za úsměv, ale i za pouhé pozvednutí jednoho koutku. Ovšem i to je význačným přínosem českému zdravotnictví, zvláště v současné, těžké době. Obsah k…

Obrázek podcastu Fosilie

Fosilie

Při hledání společné řeči napříč generacemi je třeba začít ve vlastní rodině… Rozvedený zaměstnanec korporátu Vladimír, jemuž pomalu táhne na padesátku, se rád chlubí úspěšnou kariérou. Nicméně těm, na něž by chtěl zapůsobit nejvíc, je to podle všeho úplně jedno. Jeho h…

Obrázek podcastu Rodinná rada

Rodinná rada

Novela Rodinná rada je hořce humorným svědectvím o střetu dvou stárnoucích bratrů Marka a Ivana při péči o nemohoucí matku. Jejich odlišné osobnosti, rozdílný vztah k minulosti, jiné politické preference a různá hierarchie hodnot eskalují v sérii vygradovaných scén, do …

Obrázek podcastu Rytíř Ivanhoe

Rytíř Ivanhoe

Příběh ze života statečného rytíře Wilfreda z Ivanhoe odehrávající se ve středověké Anglii na sklonku 12. století za vlády krále Richarda Lvího srdce v období jeho návratu z třetí křížové výpravy. Čtyřdílná rozhlasová adaptace slavného románu v režii Karla Weinlicha pod…

Obrázek podcastu Jeruzalémský masakr

Jeruzalémský masakr

Svůj svět si musíme zasloužit! Podaří se agentovi JFK opět udržet křehkou rovnováhu světů? Agent John Francis Kovář je v Jeruzalémě, kde je motorovou pilou rozřezán samotný papež Benedikt. Byl to jediný cíl atentátníků? Atentát na papeže je pro válečného veterána a býva…

Obrázek podcastu Osmnáct pod nulou

Osmnáct pod nulou

Třetí temný případ Fabiana Riska. Třetí mrazivý thriller z pera švédského bestselleristy Stefana Ahnhema. Automobilová honička u helsingborského přístavu skončí pro jeden vůz tragicky – pádem do ledových vod. Na předním sedadle je nalezen jeden z nejvlivnějších švédskýc…

Obrázek podcastu Rudý úsvit

Rudý úsvit

Býval bych žil v míru. Jenže mí nepřátelé mě zatáhli do války… Život na Marsu se řídí vlastními zákony, které z většiny obyvatel dělají otroky, pracující v nelidských podmínkách. Kdo by ale protestoval, když se všechno bezpráví děje ve jménu budoucího přesídlení lidstva…

Obrázek podcastu K otevřenému nebi

K otevřenému nebi

Co je důležité, je očím neviditelné. Správně vidíme pouze srdcem. A z výšky. Ti tři se potkali v hangárech společnosti Latécoère v Toulouse, kde železnou rukou vládne pan Daurat. Z řad armádního letectva se sice do civilu odporoučeli z rozličných příčin a povahy mají je…

Obrázek podcastu Noc na Karlštejně (1956)

Noc na Karlštejně (1956)

Oblíbená úsměvná veselohra Jaroslava Vrchlického, která se odehrává během jedné noci na hradu Karlštejn, kam císař Karel IV. zakázal přístup ženám. Starší rozhlasové zpracování v režii Jiřího HorčičkyOsoby a obsazení: Karel IV., císař římský a král český (Otomar Korbelá…

Obrázek podcastu Manifest menopauzy

Manifest menopauzy

>> V recenzích by menopauza nedostala jedinou hvězdičku! – „Tenhle podnik má problémy s regulací teploty. Chvíli vedro, pak zase strašná zima. Popírá zákony termodynamiky. Nedoporučuji!“ – „Hrůza! Krvácení bylo objednáno, ale změnili termín, aniž by mi dali vědět!“ – „S…

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 19

Hovory o józe a mystice č. 19

Promluvy - Přímý a neupravovaný záznam intuitivních promluv autora z veřejných meditací a seminářů, který byl sestaven na základě četných přání jejich účastníků, aby jej mohli poslouchat a čerpat tak duchovní poučení a posilu. Náměty promluv: očista mysli, provádění átm…

Obrázek podcastu Strašidlo cantervillské

Strašidlo cantervillské

Crazy muzikál na námět stejnojmenné novely. Dramatizace Jiří Roll a Jaroslav Pour. Hraje orchestr Karla Vlacha. Režie Jiří Roll. Základem pro rozhlasovou nahrávku z roku 1969 se stala mimořádně úspěšná divadelní inscenace, kterou nastudoval hlavně jako zájezdové předsta…

Obrázek podcastu Všechny moje hlasy

Všechny moje hlasy

Obdiv vůči působnosti lidského hlasu zazněl v několika rozhlasových hrách natočených v 60. letech. Jednou z nich je například poetická hra Antonína Přidala Všechny moje hlasy (režie Petr Adler, 1967). Příběh se odvíjí v nekonkrétním čase i prostoru, je nesen na vlně snu…

Obrázek podcastu Handmade byznys

Handmade byznys

>> „Kniha má jedinou vadu: nevyšla před šesti lety, kdy jsem začínala já! Věcná racionalita, kterou v ní najdete, vám pomůže k správným podnikatelským rozhodnutím.“ – Barbora Pallová, lesito ## O audioknize Tvoříte. Vyrábíte. Kutíte. Vaše výrobky vás naplňují štěstím …

Obrázek podcastu Skutečná

Skutečná

Petra Nesvačilová je herečka, režisérka a žena, která miluje život. V souboru krátkých fejetonů, povídek a úvah píše o svých vzpomínkách na dětství, ale i o nabitých dnech, které nepostrádají humor a nevšednost umělecké branže. Petřiny texty se opírají o základní hodnot…

Obrázek podcastu Reštaurácia na konci vesmíru

Reštaurácia na konci vesmíru

Druhý diel štvordielnej trilógie – tak označil pokračovanie Stopárovho sprievodcu galaxiou Douglas Adams. Humor tohoto druhu je v audioknihe všadeprítomný. Mimochodom – dielov je v skutočnosti päť. Po výdatnom posilnení na pokraji totálnej skazy všetkého, čo kedy vo ves…

Obrázek podcastu Všetko, čo som ti nestihol povedať

Všetko, čo som ti nestihol povedať

Urastený tanečník z folklórneho súboru. Šuhaj spod Kremnických vrchov. Slovák ako repa – vybíjaný opaštek, čižmičky a košeľa vyšívaná. Volá sa Jakub Spevák, no nespieva, lebo z jeho hlasu sa často vysmievali, že je teplošský, buzošský alebo zženštilý. A tak klamal a kla…