Audiokniha O Hurvínkovi a králi husitském

Frankenstein
Kdo vlastně byl tvůrce monstra, které čtenáře a diváky děsí již přes 200 let? S odpovědí na tuto otázku přichází studio Needles, jehož debutová audiokniha Solaris posbírala hned dvě ceny (cena Vinyla a Audiokniha roku 2014). Dramatizované zpracování nervydrásajícího pří…

Podzimní děsy
Stejně jako u předchozích souborů povídek Zlověstné jaro, Letní záhady a Mrazivé vraždy, i nyní je leitmotivem sbírky roční období, kdy se případy slavných vyšetřovatelů odehrávají. Podzim je obdobím mlhavých rán a vlahých nocí, které se ale s padajícím listím prodlužuj…

Jak začít MLM - Strašák nebo příležitost?
Bestseller v ČR. Více než 150 000 prodaných knih za 6 let. Nejjednodušší návod pro podnikaní v MLM. Předmluva: Od počátku mého působení v multi - level marketingu (dále jen MLM) slýchávám o problémech, které mají lidé vstupující do našeho obchodu. I já jsem měl, ale po…

Literární a jiné poklesky Miloše Kopeckého
Tento snímek natočil Miloš Kopecký v lednu 1983 v pražském Divadle hudby za účasti publika. Skvělý a oblíbený herec, který za svou dlouhou kariéru vystřídal několik pražských divadelních scén včetně Národního divadla (nakonec zakotvil v Divadle na Vinohradech), jej poja…

Projekt potomek
Není to průměrný muž. Jeho problémy jsou jedinečné a řeší je ještě výjimečněji… Jsou svoji už deset měsíců a deset dní, takže mít dítě by asi nebyla taková věda. Jenže jejich rodičovství začalo nevyzpytatelnou náhodou zase úplně jinak, než kdyby ho profesor genetiky Don…

Dobré matky
Achillova pata italských mafiánů? Jejich ženy! Málokoho překvapí fakt, že nejmocnější zločinecká organizace na světě má svůj původ v Itálii. Není to však sicilská Cosa nostra, ba ani neapolská Camorra, nýbrž ’ndrangheta, v jejímž čele stojí potomci pastevců a pěstitelů…

Norské dřevo
Exotika, milostné vztahy, nespoutaný sex, studentský život, ale také studentské bouře na konci 60 let v Tokiu, – to vše lze v románu Norské dřevo nalézt. Jeho název je zvolen podle známé písně Beatles, oblíbené skladby jedné z ústředních postav dívky Naoko. Hlavní hrdin…

Správná pětka opět v akci
{'cs': 'Vánoční dobrodružství! Chudák maminka zrovna na Vánoce chytila spálu, takže se sourozenci Anna, Dick a Julián spolu s kamarádkou George vracejí z internátních škol rovnou do Kirrinu. Pejsek Tim je radostí bez sebe, že jsou zase všichni pohromadě a těší se spolu …

Skála
Ostrov Lewis je nejodlehlejší místo ve Skotsku, drsné, ale krásné. Odehrála se zde vražda připomínající podobné zabití v Edinburghu, které vyšetřuje policejní detektiv Fin Macleod. Ten je na ostrov vyslán pomoci s objasněním případu. Je to pro něho zároveň cesta domů a …

Staré řecké báje a pověsti
{'cs': 'Staré řecké báje a pověsti převyprávěla autorka tak, aby jim snadno porozuměly i malé děti. Audiokniha ve formátu MP3 je ideální na cesty autem, jako pohádka před spaním nebo pro přípravu do školy. Příjemný poslech!'}

Sex v pěti dílech světa
Jaká tajemství skrývají svatební či zásnubní rituály některých indiánských či afrických kmenů? Jak a s kým se milovali staří Řekové a Římané? Významný český cestovatel Miloslav Stingl využil svých bohatých cestovatelských zkušeností k vytvoření poutavého vyprávění o mil…

Herecký portrét Olgy Scheinpflugové
Olga Scheinpflugová (*3. 12. 1902 - 13. 4. 1968) česká herečka a spisovatelka. Napsala 16 románů, přispívala svými články do Lumíra a do Národních listů. Hrála ve Vinohradském, později v Národním divadle, kde vytvořila na 130 rolí. Od roku 1933 žila s Karlem Čapkem, kte…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Šimek & Grossmann. Komplet 1966-1971
Za několik málo let společné existence na scéně divadla, televize a rozhlasu vytvořila dvojice herců, zpěváků, komiků a humoristů Miloslav Šimek a Jiří Grossmann řadu vystoupení, z nichž většina žije dosud nejenom ve vzpomínkách diváků, ale zůstala zachována v nahrávkác…

Temné břehy
Před čtrnácti lety našli osmnáctiletou Emilii Volfovou ležet na břehu místního rybníka – nahou, téměř bez známek života. Stala se jednou z obětí sériového vraha mladých dívek, který v Holicích v té době řádil, jako jediná však zázrakem přežila. Přestože pachatel nebyl n…

Czech in 30 days
Intenzivní kurs konverzace pro začátečníky a mírně pokročilé. Pro anglicky hovořící cizince učící se češtinu.

Portnoyův komplex
Souložím, tedy zachraňuju lidstvo. A přece to nezvládám bez svého psychoanalytika… V roce 1966 ulehl na gauč věhlasného newyorského cvokaře a rád by se mu vyzpovídal, neboť s jinou formou hříšné relaxace jeho víra nepočítá. Alexander Portnoy – židovský vzorňák v… ehm… K…

Venuša zo zátoky
Pohodovú prázdninovú atmosféru leta v roku 2009 naruší hrôzostrašný nález dievčenského tela bez hlavy a rúk. Torzo pláva v ramene rieky neďaleko lodenice, mladí športovci zažijú na tréningu ozajstný šok. O dva dni sa na opačnom konci mesta v zátoke rieky nájde odseknutá…

Krajina smrti
I v Yorkshiru se vraždí. Na pláži přímořského města je objeveno tělo mladého muže a vyšetřování se ujímá místní seržantka a inspektor Raven, který přijíždí z Londýna. Na pláži přímořského města je při odlivu nalezeno tělo. Záhy se zjistí, že mrtvý mladý muž měl slibnou …

Izolovaní
KRVAVÁ POMSTA STÍHA AJ NEVINNÝCH Ilustrátorka komiksov Linda sa utiahla na ostrov Helgolandv Severnom mori, aby unikla bývalému priateľovi, ktorý ju ustavične prenasleduje. Brat jej zabezpečil útočisko v priateľovom dome, ale Linda si je zrazu istá, že tam nie je sama. …

Hříchy Hollywoodu
Prostořeká moderní Popelka a hollywoodský idol. Lehce pikantní vyprávění o další z novodobých popelek, které z chudoby ke štěstí přišly. Děvče z amerického Jihu potká hollywoodského herce, a zázraky se mohou začít dít. Lehce pikantní vyprávění o další z novodobých popel…

Kdo chytá v lese
Creekside. Po rozvodu to měl být můj nový začátek. Místo, kde se usadím se svou dcerou, začnu učit na zdejší střední škole a s trochou štěstí snad přijdu na to, co se stalo mé kamarádce, která tu žila. A zemřela. Ale Creekside si pro mě připravil víc záhad, než jsem ček…

Nikdy sa nezastavím
Vždy a všade sa musí nájsť nejaký rebel, ktorý vidí tie vysoké múry a prekážky, ktoré nás brzdia a rozdeľujú, a všetkým naokolo ukáže, že nič nie je nemožné, a zbúra ich. Mal by to byť niekto, kto je výnimočný a kto dokáže iných motivovať pozrieť sa na svet inak. Prečo …

Plutoshine
Přeměna Pluta v živou dýchající planetu je zatím nejambicióznějším vědeckým projektem lidstva. Pět a půl miliardy kilometrů od Slunce a dvě stě stupňů pod nulou – tento malý svět potřebuje hlavně světlo a teplo. Prostřednictvím zachycených asteroidů a slunečních zrcadel…

Vražda v Mallowan Hall
Malebný Mallowan Hall nie je ako ostatné vidiecke sídla učupené medzi zvlnenými devonskými kopcami. Železnou rukou, ale navlečenou v elegantnej rukavičke, tu vládne sympatická gazdiná Phyllida Brightová. Phyllida sa netají záľubou v detektívkach. Aj keď Phyllida je zvyk…