Audiokniha O divém muži a o světýlkách. Pohádky ze Šumavy III

Pán prstenů: Návrat krále
Moc může spočívat v té nejmenší z věcí... V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magic…

Zaparkuj a jeď - s Posázavským pacifikem
Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z…

Svědectví o životě v KLDR 2
Osm rozhovorů s uprchlíky o životě obyčejných Severokorejců. V roce 2020 Nina Špitálníková přinesla sedm rozhovorů, které poodhalily krustu jednoho z nejkrutějších režimů světa. Nyní autorka na svou knihu Svědectví o životě v KLDR, oceněnou Magnesií Literou, navazuje da…

Ernettiho stroj
Nejlépe střežené tajemství Vatikánu. Román založený na skutečných událostech, který vás zavede někam mezi Dana Browna a Jamese Bonda. Březen 1938. Italský fyzik Ettore Majorana mizí v moři u Sicílie. S ním i tajný projekt, na němž léta pracoval. Podzim 1955. Jako zázrak…

Japonské pohádky
Americký spisovatel O. Henry si získal oblibu svými skvěle stylizovanými povídkami o podfukářích a povedených fintách na vydělávání peněz. Hlavními hrdiny jsou nejčastěji Jeff Peters a Andy Tucker. O prvním z nich autor říká: „Jeff Peters byl zapleten do tolika projektů…

Soudcův seznam
Nejpřekvapivější a nejmrazivější thriller Johna Grishama! Vyšetřovatelka Lacy Stoltzová se setkává s tajemnou ženou, která je tak vyděšená, že používá několik pseudonymů. Její otec byl před dvaceti lety zavražděn a ona má podezřelého, jímž je od té doby posedlá. Dotyčný…

Klapzubova jedenáctka (1990)
Jedenáct zlobivých synů a bída nedá tatíkovi Klapzubovi spát. Ale jen do té doby, než přijde na ten úžasný nápad - prodá kozu, koupí dva míče a z kluků postaví fotbalové mužstvo. A to mužstvo dobude svět! Nestárnoucí román Eduarda Basse natočil jako dvoudílnou rozhlasov…

Noční učitelky
Mladý George Willard chce být spisovatelem. Zatím je ale jen novinovým reportérem v malém americkém městečku Winnesburgu a jediný, kdo věří v jeho talent, je jeho bývalá učitelka Kate Swiftová. Literární a životní nároky, které na něj tahle vášnivá žena klade, jsou ale …

Děvčátko Momo a ukradený čas
Jsou věci, které potřebují čas… A nesmírně. Tik tak, je to tak. Ještě že v jednom kamenném italském divadle žije Momo, holčička s nádhernýma očima a se srdcem na dlani, která umí druhým báječně naslouchat. To každý nedovede. Někdo spíš popřává sluchu úlisným šedým pánům…

Kat
Máchovo básnické i prozaické dílo bylo silným inspiračním zdrojem režiséra a skladatele Emila Františka Buriana. Ten v roce stého výročí básníkovy smrti dramatizoval román Křivoklad - první díl zamýšlené tetralogie, jejímž hrdinou byl kat ve službách krále Václava IV. B…

Text
Může být mobil nástrojem odplaty? Sedmadvacetiletý Ilja Gorjunov se po sedmi letech ve vazbě vrací z vězení domů – a rázem se mu zhroutí svět. Matka mu zemřela, přítelkyně na něj dávno zapomněla a nejlepší kamarád mezitím založil rodinu, takže o kontakty s kriminálníkem…

Poslední vlak z Frývaldova
První díl volné trilogie líčící složité dospívání mladé dívky v období protektorátu. V hlavní roli: Stanislav Zindulka. Tři hry, které napsala pro brněnské studio v letech 1978 až 1980 Věra Sládková na motivy svých knížek, (Poslední vlak z Frývaldova, Bílé punčochy, Ned…

Tetka Fortuna
Komedii Tetka Fortuna Josefa Aloise Novotného nabízíme v Radiotéce především kvůli souhře tří hereckých velikánů - Ladislava Peška, Josefa Kemra a Jiřího Sováka v postavách starých kamarádů.Pro Josefa Mrázka, účetního ve výslužbě, peníze nikdy nebyly v životě to hlavní.…

Netrpělivost srdce
Je dvojí soucit, píše v prologu své knihy Stefan Zweig. Jeden, ten zbabělý a sentimentální, který je vlastní jen netrpělivostí srdce, aby se co nejrychleji zbavilo trapného dojetí cizím neštěstím, soucit, který vůbec není soucítěním, nýbrž jen instinktivním odvrácením c…

Baron von Münchenhausen und seine wundersamen gerchichten
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A1 pro studenty začátečníky. Den Baron von Münchhausen, der auch Lügenbaron Münchhausen genannt wurde, hat es wirklich einmal gegeben. Er reiste viel, vor allem durch Russland…

Cesta mrtvých
Vydejte se do dálek ruské tajgy a prožijte skutečný příběh lovce ze sibiřského národa Mansů… Saša žije daleko od civilizace na horním toku řeky Pelym, která pramení v podhůří Uralu. Ještě před dvaceti lety zde stávaly osady několika mansijských rodin, jež však jedna po …

Muž, který zásadně mluvil pravdu
Je inženýr Bafule spořádaný člověk, nebo rafinovaný sňatkový podvodník? Většina lidí by za jeho poctivost dala ruku do ohně. Jen policejní inspektor Kryštůfek má podezření... V hlavních rolích rozhlasové komedie z roku 1965 účinkují Josef Beyvl, Bohuš Záhorský, Rudolf D…

Tanec papírových draků 2: Hon
Už je to pět let od chvíle, co jsem naposledy umřel, ale pomalu mi to začíná chybět. Policejní sledovací a zásahový útvar jakž takž funguje, ale nikdo mě nevaroval, že vést ho bude obnášet excelové tabulky, audity a videokonference. Jenže management nikdy nebyl mojí sil…

Kalendář
Kniha s vybranými novinovými sloupky z let 1920-24 Kalendář vyšla poprvé po smrti Karla Čapka v roce 1940. V těchto sloupcích se Karel Čapek představuje jako skvělý pozorovatel. Všímá si všeho - proměny krajiny během čtyř ročních dob, zvířat i hmyzu, vůně domu, železnič…

Nepil: Dobré a ještě lepší jitro
Dobré a ještě lepší jitro Františka Nepila je výběr z jeho velmi populárních fejetonů, ve kterých vzpomíná na svoje dětství, na různé zážitky z cest nebo svých setkání se zajímavými lidmi a většina příběhů jsou nejen vtipná a milá, ale jsou zakončena nějakým pozitivním …

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Stín
Novelu Stín napsal Jiří Křižan v roce 1968, ale jejího českého vydání se nedožil. Naději na vydání zhatila normalizace. V roce 1990 se stala předlohou filmu Tichá bolest, který natočil režisér Martin Hollý s Rudolfem Hrušínským v hlavní roli. Na pultech knihkupectví se …

Treasure Island
Ostrov pokladů patří mezi nejznámější díla skotského spisovatele Roberta Louise Stevensona (1850–1894). Slavná kniha se dočkala mnoha divadelních a filmových zpracování. Zjednodušenou audio verzi připravil tým internetové jazykové školy www.anglictina.com. Díky ní se se…

František Palacký - Aristokrat českého ducha
František Palacký (1798–1876) je vnímán jako Otec národa, politik a zakladatel české moderní historiografie, ale za touto oficiální fasádou se skrývá nevšední člověk, který zažil nejen slávu a ocenění, ale i nezdary a osobní utrpení. Jeho fascinující životní příběh přib…