Audiokniha Noc v Čechách

12. století ze série Život ve staletích
Běžný život, kultura, náboženství nebo umělecké předměty z období 12. století. V prvním dílu svého cyklu Život ve staletích popisuje autor životní styl lidí, a to v tom nejširším smyslu slova. Co víme o 12. století? Třeba to, že se v Evropě začal pomocí destilace vyráb…

Poslední štace
Proč nám říkají poslední štace a mně vrahoun, ptá se pan primář... Černá komedie z repertoáru divadla Semafor, rozhlasová inscenace hry Jiřího Suchého o podivném lékařském zařízení s ještě podivnějšími lékaři.Osoby a obsazení: Primář (Miroslav Horníček), Pacient (Jiří…

Pamatuj na smrt
Středoškoláci Adam a Martin vyrůstali u prarodičů v Praze. Teď se ale stěhují na maloměsto, k otci kriminalistovi, který o ně léta nejevil zájem. Cestu si k němu hledají jen těžko, a navíc si musí zvykat na novou školu, a ne vždy kamarádské spolužáky. Než se ale kluci s…

Eskymo Welzl na Moravě
Martin Růžek čte vybrané kapitolky z knížky J. Golombka a E. Valenty "Trampoty eskymáckého náčelníka v Evropě". Narodil se před kulatou řádkou let v Zábřehu na Moravě a ke slávě mu pomohly Lidovky. Jan Eskymo Welzl, nejslavnější český dobrodruh, Eskymáky zvolený jako n…

Kunifer
Klasickou pohádku Josefa Štefana Kubína čte Ladislav Pešek.

Sicilští lvi: Sága rodu Floriů
Mezinárodní bestseller v podání Zuzany Slavíkové.\n\nKniha sleduje vzestup proslulé italské dynastie Floriů od skromných začátků až na vrchol přísné hierarchie uzavřené sicilské společnosti.\n\nOd začátku 19. do poloviny 20. století rodina Floriů prakticky převzala vlád…

Kanálníčci zachraňují svět
Kanálníčci tentokrát vyrážejí zachránit svět. A co že se to vlastně přihodilo? Paní Bída, která jindy trousí neštěstí, kudy chodí, ztratila svou tašku plnou smůly. Bez ní má teď pořád dobrou náladu a směje se jak smyslů zbavená, což se ostatním moc nelíbí – vždyť straši…

Všichni žijem v blázinci
„Všichni žijem’ v blázinci,“ tvrdí renomovaný psychiatr a psychoterapeut Radkin Honzák, muž vzdělaný a také vtipný, který už padesát let naslouchá lidským strastem. V rozhovorech s novinářkou Renatou Červenkovou se zamýšlí nad způsobem života, který dnes vedeme, i nad s…

Jak jsme pašovali Turka
Druhá série povídek z cyklu Povídky a průpovídky. Patnáct jiskřivých příhod, které byly primárně napsané pro vyprávění na divadelních prknech. Jsou to historky, monology, plné nečekaných obratů a překvapivých asociací, typické svou košatostí vyprávění. Všední příhody i …

100 statečných - Host č. 34 - Martin Velek 07.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Velek (letecký publicista)

100 statečných - Host č. 94 - Libor Zámečník 08.06.2014
Hostem L. Výborné - L. Zámečník (urolog a androlog)

Sedm metrů čtverečních
Korupce, drogy, snad i vražda? Takového konce se zatčený komisař Carl Mørck jistě nenadál… Na tyhle vánoční svátky proslulý vyšetřovatel ze zvláštního oddělení Q kodaňské policie rozhodně nezapomene. Místo aby si užíval zasloužené volno s Monou a dcerkou poté, co s týme…

Bridgertonovi IV: Čekanka
Další audiokniha z oblíbené série o Bridgertonových. Colina Bridgertona už unavovalo, že ho lidé považují pouze za okouzlujícího hejska. A nejvíc mu vadilo, že všichni hltali klepy z pera lady Whistledownové, která se o něm zmiňovala snad v každém ze svých sloupků. Po n…

Večer s Bohumilem Bezouškou (2)
Původní LP album 1118 2786 Večer s Bohumilem Bezouškou (2) vydal Supraphon v roce 1981 - nyní titul vychází poprvé digitálně (první díl byl vydaný v březnu pod kat. číslem VT 0413-2) Komentář Bohumila Bezoušky k původnímu LP albu 1 18 2365 vydanému v Supraphonu v roce …

Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování
Kdo chce mít budoucnost, musí pochopit minulost. Cukuru Tazaki sám sobě odjakživa připadá trochu neslaný nemastný. Nemůže zapomenout na dobu na střední škole, kdy mu pocit výjimečnosti dodávala čtveřice osobitých přátel, z nichž každý měl přímení, které obsahovalo nějak…

Smrt favorita
V prvním detektivním příběhu Dicka Francise z roku 1962 pátrá amatérský jezdec Alan York po vrazích svého blízkého přítele, nejlepšího žokeje sezony. Policie sice tragický – a absolutně nelogický – pád favorita dostihu uzavřela jako nešťastnou náhodu, Alan je však přesv…

Strážci země
Olaw, jeden ze strážců Země, byl probuzen ze sladkého spánku v kmeni svého modřínu. Dozvěděl se, že jeden z dalších strážců není k nalezení, a jeho vždy usměvavý obličej se zachmuřil. V podobě puštíka se okamžitě rozletěl k městu. Divočina i zvěř kolem něj však začaly m…

Kněžna Ludmila
Mladičká Ludmila se podvolí otcovu přání a provdá se za přemyslovského knížete Bořivoje. Když se jim narodí syn, jejich štěstí se zdá být úplné. Zdání však klame – někdo touží nejen po Bořivojově knížecím titulu, ale také po jeho krásné a urozené manželce Ludmile. Titu…

Posel hydrometeorologického ústavu
Hrdinou rozhlasové komedie Posel hydrometeorologického ústavu je člověk, který neodolá pokušení mystifikovat posluchače v rozhlasovém vysílání.O svém "rozhlasovém žertu" Posel hydrometeorologického ústavu - Zdeněk Svěrák mj. píše: "Fascinovali mě tenkrát podvodníci a m…

Malý Princ
Nesmrtelný příběh havarovaného letce a malého prince, plný fantazie a neopakovatelné, jímavé atmosféry, znovu ožívá, tentokrát v luxusním vydání a v novém překladu Jiřího Pelána. Kniha obsahuje také dárkovou kartičku pro štěstí. Je určena čtenářům od 7 let.

Buď v pogodě
Audioknihu čte Sandra Pogodová a Jan Kanyza Mám intenzivní pocit, že zatímco jiní stáli před narozením frontu na chytrost a šikovnost, já jsem se omylem zatoulala ke stánku, kde rozdávali nemotornost a nepoučitelnost. Můj život je plný karambolů a neskutečně skutečných …

Dialog v předvečer soudu (1966)
Neprávem zapomenutá inscenace textu, který zvítězil v roce 1966 v soutěži o nejlepší rozhlasovou hru. V hlavních rolích Felix Le Breux a Vladimír Šmeral, nebo také Karel Höger a Otakar BrousekAž jako čtyřicetiletý si dramatik a filmový scenárista Oldřich Daněk (1927-200…

U stolu
Velkého českého básníka, dramatika a překladatele připomínáme četbou z jeho lyrické prózy U stolu. Hrst vzpomínek na dětská léta, prožitá v malebném kraji mezi Vltavou a Sázavou.Jsou tři místa, která se přetahovala o tvůrčí pozornost básníka Františka Hrubína - rodná Pr…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

O lidech a psech
Žolík, Pluto, Timur, Lišák, Aramiska, Saracen… to jsou hlavní hrdinové povídek od renomovaných českých autorů, v nichž hraje hlavní roli vztah člověka a psa. Vlídný, dojemný, osudový, nenahraditelný, ale někdy složitý, zpočátku i nedůvěřivý... Pes je prý nejlepší přítel…