Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Nežná fatamorgána

Audiokniha Nežná fatamorgána

Délka:

9 hod 48 min

Čte:

Marián Geišberg

Vydavatel:

Publixing

Jazyk:

Slovensky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Souboj na Araluenu

Souboj na Araluenu

Audiokniha Souboj na Araluenu obsahuje čtrnáctý díl úspěšné fantasy série Johna Flanagana. Hraničářův učeň #14 Král Duncan a princezna Kasandra jsou uvězněni v jižní věži hradu Araluenu a musejí se bránit neustálým útokům klanu Rudé lišky. Horác a hraničář Gilan jsou za

Obrázek podcastu Selfíčka

Selfíčka

Dříve si lidé psali deníky, aby pomohli paměti a zachytili pomíjivé okamžiky. Rembrandt si občas kreslil rychlé skicy, pérovky, zachycení momentu pár čarami. Dnes si mladí fotí selfíčka, aby, snad, zachytili důležité momenty života. Marek Orko Vácha se naučil selfíčka n

Obrázek podcastu ČERVENÝ TRPASLÍK 2: Lepší než život

ČERVENÝ TRPASLÍK 2: Lepší než život

Něco se stalo s časem. Zjančil se a žene se do absurdna! Už tři miliony let se hlubinami vesmíru řítí kosmická loď velká jako vrata do galaxie. Nikdo se špetkou rozumu by na ní dobrovolně nezůstal, a přece je na její palubě život…. Přesněji svérázný příslušník rodu Homo

Obrázek podcastu Na východ od ráje - Mistři slova

Na východ od ráje - Mistři slova

Témata hříšnosti, lásky, touhy po uznání, viny a svobody v rozsáhlé rodinné kronice odkazuje na knihu Genesis a příběh Kaina a Ábela. Děj se odehrává v Salinaském údolí v Kalifornii a je inspirován skutečnou rodinou Samuela Hamiltona – Steinbeckova dědečka. Hra dobra a

Obrázek podcastu Jičínské pole mrtvých

Jičínské pole mrtvých

Za městem Jičínem na cestě k Zebínu je ohrazená louka, na níž se od pradávna pohřbívaly oběti morových epidemií, ale také popravení zločinci, sebevrazi a kacíři. Jednoho dne zde najdou mrtvé zohavené tělo velíšského lesmistra označenené satanským znamením. Majitel panst

Obrázek podcastu ZvukoSochobásně

ZvukoSochobásně

Hudebně-dramatické album ZvukoSochobásně obsahuje šestatřicet textů a básní Ivana Langera v jeho autorském podání s hudebním doprovodem kytaristy Norbiho Kovácse a violoncellisty Olina Nejezchleby. Langerovy trefné poznámky a poeticko-politické glosy výstižně i provokat

Obrázek podcastu Pan Masters

Pan Masters

Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v

Obrázek podcastu Silo

Silo

Co když je všechno lež? A co když není?! Objevte svět, kde už jen samotná myšlenka na to, že byste chtěli jít ven, je smrtelným zločinem. Svět zredukovaný na desítky pater oceli a betonu a pohřbený míle pod zemí. V obřím Silu vládne neúprosný řád. Lidé pracují podle kas

Obrázek podcastu Čechura: Maxipes Fík - komplet

Čechura: Maxipes Fík - komplet

Zvukové verze animovaného seriálu Maxipes Fík, který si získal nesmírnou oblibu u dětského publika, vznikaly v osmdesátých letech, brzy po uvedení první série tohoto slavného Večerníčku. Nejprve vyšel titul Maxipes Fík, po něm pak Maxipes Fík jde do světa a nakonec Div

Obrázek podcastu Čtyři dohody

Čtyři dohody

Kniha moudrosti starých Toltéků. Praktický průvodce osobní svobodou. Ve Čtyřech dohodách don Miguel Ruiz odhaluje zdroj našich limitujících myšlenek, které nás okrádají o radost a přinášejí zbytečné utrpení. Kniha Čtyři dohody vychází ze staré moudrosti Toltéků a nabízí

Obrázek podcastu Václav IV.

Václav IV.

O pradávna se říká, že jablko nepadá daleko od stromu. Ale bylo tomu tak u synů našeho nejvýznamnějšího panovníka, Karla IV.? Například u jeho prvorozeného? Šel alespoň trochu ve stopách svého otce silného, schopného vládce? Anebo byl slabým panovníkem, zmítaným událost

Obrázek podcastu Hornické vdovy

Hornické vdovy

Autentické výpovědi osmi žen, hornických vdov z Ostravsko-Karvinska, vyslechla a zaznamenala publicistka Kamila Hladká do své knihy vydané v roce 2019. Nejstarší ženě bylo v době vzniku knihy 80 let (o svého muže přišla v roce 1961 na dole Dukla), nejmladší 36 (její muž

Obrázek podcastu Skoncovat s Eddym B.

Skoncovat s Eddym B.

Syrové a drsné svědectví o chudobě a jinakosti. Drsné svědectví o strastiplném dětství v chudé rodině na francouzské vesnici. Eddy je gay, a rodina i širší komunita jím proto opovrhuje. Román, který vyvolal ve Francii literární senzaci, byl přeložen do více než dvaceti

Obrázek podcastu Dekameron: Den druhý

Dekameron: Den druhý

Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s

Obrázek podcastu Ulička přízraků

Ulička přízraků

Stanton Carlisle je kouzelník v potulném panoptiku, které lačnému publiku nabízí různé bizarnosti: nejsilnějšího muže na světě, elektrickou dívku i takzvaného divocha, nejnižší formu lidské existence. Stan ale jako mistr manipulace míří opačným směrem. Postupně se vypra

Obrázek podcastu Agent JFK – Meč a tomahawk

Agent JFK – Meč a tomahawk

„Agent JFK – Meč a tomahawk“ je dalším pokračováním rozsáhlé fantasy/sci-fi série; ale nyní se se příběh výjimečně odehrává na úplně jiném kontinentu... Vikingové pod vedením Leífa Eríksona navštívili Ameriku ještě před rokem tisíc našeho letopočtu, ale pozdější vývoj e

Obrázek podcastu Swannova láska

Swannova láska

Swannova láska je druhou částí prvního dílu monumentálního Proustova Hledání ztraceného času - U Swanna (1913). Marcel Proust zde evokuje bývalého dandyho, který se zamiluje do ženy špatné pověsti, Odette de Crécy. Jeho láska prochází všemi fázemi lidských radostí a utr

Obrázek podcastu Dekameron: Den desátý

Dekameron: Den desátý

Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s

Obrázek podcastu Suchý: Malý domácí tingl-tangl

Suchý: Malý domácí tingl-tangl

Archiv Supraphonu skrývá mnoho krásných, nezapomenutelných, ale také bohužel někdy i "zapomenutých" nahrávek. Vždy je to ale pro nás událost, když takovou nahrávku objevíme... Představujeme vám doslova raritu, zajímavou a skvělou nahrávku ze "starých časů" (září 1978, s

Obrázek podcastu Kyselé jablko

Kyselé jablko

Co svět světem stojí, snaží se lidé přijít na to, jak přelstít čas, jak se vyhnout neodvratnému konci své existence, či alespoň jak co nejvíce odvrátit stárnutí. Doktoru Mudrovi, hlavní postavě tak trochu sci-fi hry Kyselé jablko z pera Vlasty Dvořáčkové, se to bezděčně

Obrázek podcastu Konec civilizace

Konec civilizace

Prorocká distopie o civilizaci inženýrů lidských duší Kultovní satirická antiutopie Aldouse Huxleyho je zneklidňujícím, prorockým obrazem budoucnosti, které vládne genové inženýrství, všeobecná diktatura, zábavy a chemicky navozovaného pocitu štěstí. Neveselé podobenst

Obrázek podcastu Stanice Armida

Stanice Armida

Hluboko ve vesmíru se nachází stanice Armida, jedno z četných míst, kde se setkávají pozemšťané a mimozemské rasy. Právě sem je vyslán mladý xenolog Viktor Frenchstone, aby pomohl vyřešit případ záhadné sebevraždy. V nitru stanice se zvolna stahují stíny, stejně jako v

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Žáček: Lyrická sezóna, Okurková sezóna

Žáček: Lyrická sezóna, Okurková sezóna

Původní LP album 11 0920-1 811 věnované dvěma významným sbírkám poezie Jiřího Žáčka vydal Supraphon v roce 1989 - nyní vychází poprvé digitálně. Verše pro dospělé, některé humorné, jiné jako zamyšlení nad životem, aforismy a parodie - získaly si své čtenáře a v interpet

Obrázek podcastu Půl roku na útěku před smrtí

Půl roku na útěku před smrtí

Když je člověku osmdesát, přemýšlí o světě mnohdy jinak. Kolik času ještě na zemi mám? Je tohle naposledy, kdy vidím moře? Co tu po mně zůstane? Jak to, že se stále necítím až tak stará? To jsou otázky, které si klade vypravěčka z povídky Půl roku na útěku před smrtí. A