Audiokniha Než stromům dojde dech

Očitý svědek
Vrcholem nacistických represí proti českému národu bylo vyhlazení obce Lidice 10. června 1942, které jako akt pomsty za zabití Reinharda Heydricha nařídil osobním rozkazem Adolf Hitler. Dokumentární rozhlasová hra se zabývá nejen historickými fakty provázející lidickou …

Šípková Růženka (1994)
Rozhlasovou pohádku s použitím klasických pohádkových motivů napsal dramatik František Pavlíček. Režie Karel Weinlich. Osoby a obsazení: Marcela Rojíčková, Jiří Plachý, Eliška Balzerová, Otakar Brousek ml., Jiří Holý, Jan Maršálek, Anna Lasotová, Marie Marešová, Věra Ku…

Ruština na cesty A1-B1
Ďakujeme za váš záujem o kurz kurzu Ruština na cesty A1-B1. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu a frázy, ktoré môžete použiť pri cestovaní. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa naučíte nielen slovíč…

Strážce svaté relikvie
Mikuláš z Bíliny a normanský lazarián Robert z Tarentu sotva dopadli viníky série krutých vražd a už se musejí zabývat dalším důležitým případem, který ohrožuje vládu krále Přemysla Otakara I. Na slavnostní hostině totiž někdo ukradl hřeb z Kristova kříže, vzácný dar od…

Tigrid, poprvé
Pavel Kosatík ve své knize zachytil všechny etapy Tigridova života. Od dětství a mládí přes první (londýnský) exil v době 2. světové války, krátké poválečné období návratu do Československa i jeho druhý odchod do exilu v roce 1948. Podrobně líčí toto dlouhé a pro Tigrid…

Viděla jsem vraždu
„To není hloupost!“ bránila se Joyce. „Viděla jsem vraždu! Viděla!“ Ariadne Oliverová se na halloweenské party náctiletých ocitla vcelku náhodou, nicméně mnozí vědí, že je slavnou autorkou detektivek. Jedna z pozvaných dívek – snad aby si získala pozornost – se proto př…

09. Chorvatština - cestovní konverzace
9. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Španielčina pre mierne pokročilých B1 - časť 1
Ďakujeme za váš záujem o kurz Španielčina - slovná zásoba pre mierne pokročilých B1 - časť 1. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už španielčinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to znam…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Enderova hra
Lidstvo čelí hrozbě třetího útoku vojsk mimozemské civilizace, jejichž předchozím invazím se jen tak tak ubránilo díky zásahům geniálního velitele Mazera Rackhama. Armáda vnímá nutnost vychovat jeho nástupce, který by snad mohl odvrátit zkázu. Vhodným adeptem se zdá být…

Povídky A. P. Čechova 2
Druhý výběr několika nestárnoucích půvabných a vtipných, dramatizovaných povídek klasika ruské literatury, jak se dochovaly v rozhlasovém archivu v podání předních českých herců.

Obchodní španělština A1 - B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Španělština do práce / Obchodní španělština A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci i při obchodním kontaktu se zahraničními partnery. Kurz je založen na …

Holan: Noc s Hamletem
Poéma Vladimíra Holana (1905-1980) Noc s Hamletem patří bezesporu mezi vrcholná díla české pozie. Poprvé vyšla knižně v roce 1964, byť byla napsána již v padesátých letech, ale Holan tehdy příliš nevyhovoval politickým poměrům v zemi a tak si tato skladba musela na kniž…

Dokonalá tma
Inspektor Luc Callanach se vydává do Francie, aby s Interpolem rozkryl síť obchodníků s bílým masem. Když se ale v Paříži najde tělo skotského občana, kterému někdo odebral vnitřnosti, musí se Callanach spojit se svou šéfinspektorkou Avou Turnerovou v Edinburghu. Té vša…

21. Arabština - cestovní konverzace
21. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Patnáctiletý kapitán
Dramatizaci dobrodružného románu pro mládež napsal Václav Knop. V roce 1991 byla pod vedením zkušeného rozhlasového režiséra Ladislava Rybišara natočena rozhlasová hra ve studiu v Jevanech. Jedná se o velmi známý příběh mladičkého plavčíka, který se ujímá velení lodi po…

Velkovýroba ctnosti
Vynález látky schopné potlačit sobectví a probudit lásku k bližnímu přivede dva sousední státy k nesmiřitelné válce. Satirický antiutopický román z roku 1922. V režii Jiřího Horčičky podávají skvělé výkony Jaroslava Adamová, František Smolík, Jaroslav Marvan, Jiří Dohna…

Bratrstvo Kniha první - Vyděděnci
Ve Skandii existuje pouze jediná cesta, jak se stát bojovníkem. Chlapci jsou vybíráni do skupin zvaných bratrstva a musejí podstoupit tříměsíční výcvik v námořnických dovednostech, ovládání zbraní a bojové taktice.

Můj životopis a mé vynálezy
Pohled do magické mysli génia. Vlastní biografie nejvýznamnějšího vynálezce všech dob, objevitele střídavého proudu a rádiových vln, který už na počátku 20. století předpověděl bezdrátové přenosy dat mobilními sítěmi. Vlastní biografie nejvýznamnějšího vynálezce všech …

Technická angličtina A1-B1
Ďakujeme za váš záujem o kurz Technická angličtina A1-B1. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu, ktorú môžete využiť v technickej oblasti. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa naučíte nielen slovíčka,…

Angličtina pre mierne pokročilých B1 - časť 1
Ďakujeme za váš záujem o kurz Angličtina- slovná zásoba pre mierne pokročilých B1_časť 1. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už angličtinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, …

Bílá nemoc
Vynikající rozhlasová nahrávka hry Karla Čapka z roku 1958, která převzala obsazení ze soudobého nastudování v Národním divadle v Praze.

Amadeus
Vídeň pochmurných listopadových dnů roku 1823. Hudební skladatel Antonio Salieri, který se desítky let těšil slávě a obdivu nejvyšších společenských kruhů monarchie, zůstává na sklonku svého života zapomenutý a opuštěný. Sám se svým temným tajemstvím... Příběh o střetu…

Sběratelé ostatků II.
Martin ze Stvolna opouští z pověření Karla IV. České země. Jeho úkolem bude získávat v zahraničí pro katedrálu svatého Víta ostatky svatých… Martin ze Stvolna opouští z pověření Karla IV. s malou výpravou České země. Jeho úkolem bude získávat v zahraničí pro katedrálu s…