Audiokniha Nevyměkni

Zvuky ve tmě
Třetí krok k temnotě s názvem Zvuky ve tmě opět začíná povídkou amerického mistra hrůzy Howarda Phillipse Lovecrafta. Tentokrát jde o Hudbu Ericha Zanna z roku 1921. Sám autor ji považoval za jedno ze svých nejlepších a děl a po právu je dodnes zařazována do nejrůznější…

Být normální je na hovno
Co je to normální? Jsem normální? A vy? A kdokoliv z nás? Všichni jsme obklopeni institucemi, systémy a kulturními zvyklostmi, které vyžadují normálnost. Všichni si musíme vybudovat život a své vlastní já navzdory přísným soudcům zavedené teorie normality. Chci, abyste …

Pohádky výjimečných hrdinů
Každý den se potýkají s nepřízní osudu. Přesto se nevzdávají a věří v další lepší ráno. Sbírka 66 pohádek je inspirovaná skutečnými hrdiny a jejich životními příběhy. Nestává se často, že by někdo zachraňoval svět z vozíčku, ocitl se ve světě kouzel a čar i s neposlušn…

Prečo spíme
Spánok patrí k najdôležitejším, ale najmenej pochopeným aspektom nášho života, zdravia a dlhovekosti. Donedávna vedci nedokázali odpovedať na otázky prečo spíme, ako spánok pomáha nášmu telu a mozgu, prečo nás postihnú ničivé zdravotné následky, keď nespíme. Najmä v por…

Výkupné za Eraka
"Tentokrát se Halt a Will vydávají zachránit oberjarla Eraka, skandijského vůdce, do pouštní země Aridy. Má-li být ale jejich cesta úspěšná, potřebují spolu s výkupným mít i někoho z královského rodu – tak princezna Kassandra, neboli Evanlyn, přemluví svého otce aby jí …

Soumrak Camelotu
Xaverius Hawk usiluje o zničení Camelotu. Ale na scéně je i agent JFK. Sci-fi ze série Agent JFK. John Francis Kovář je tentokrát vyslán na Camelot, o jehož zničení usiluje podvratný Xaverius Hawk ve spolupráci se zrádkyní Agentury Nikitou Bernstein. Agent John Francis…

Otčenášek: Když v ráji pršelo
Stále aktuální slavný román o vývoji milostného vztahu dvou mladých lidí v nádherné a divoké šumavské přírodě Jan Otčenášek patří k úspěšným autorům české literatury druhé poloviny 20. století, napsal řadu knih a scénářů, podle kterých vzniklo několik mimořádných filmů…

Čas na odvahu
Audioniha formou reportáže představuje Roberta Šlachtu v jeho nové roli lídra politického hnutí Přísaha. Vstupu Roberta Šlachty do politiky předcházela série debat se čtenáři nad jeho první knihou Třicet let pod přísahou, kterou napsal společně s Josefem Klímou a ze kte…

Život víry 2023/02
Život víry 2023/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková a Karolína Vološinová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Martin a Kateřina Okáčovi: Mít naději, že i s nemocí …

Rytíř
Jirka je milý kluk, má ukázkové rodiče a zrovna se seznámil s dívkou svého věku. Františka je skvělá kamarádka. Hezké, že? Akorát je všechno trochu jinak. Jirka má narozeniny. Místo oslavy ho však čeká podivný rituál. A Františka je už pár let mrtvá. Chlapec musí projít…

Stvorení pre beh
Behanie je v móde a preto je aj kníh o behaní veľmi veľa. Ale kultová je len jedna! Medzinárodný bestseller Stvorení pre beh, ktorý prevrátil naruby svet bežcov a podnietil vznik “barefoot running” hnutia, ktorému sa už prispôsobujú aj najväčšie športové značky sveta. S…

Conan - Hodina draka
Ohromná dávka odvahy a nezlomné síly. Klasická akční fantasy, která rozehrává nespoutaný příběh ze světa bez pravidel zkažené civi-lizace, líčí boj o království ukradeném zlým čarodějem. Strhující fantasy román od původního autora Conana, legendárního hrdiny meče a ma…

Inspektor Šmidra zasahuje II
Pokračování úspěšné kolekce dramatizací s popleteným detektivem Janem Šmidrou. Tentokrát v povídkách Klub žhářů a Zločin cválá na bílém koni. Raritní nahrávky Československého rozhlasu z roku 1967 jsou plné tehdejších hereckých hvězd - Hlinomaz, Řanda, Kopřiva, Teplý, M…

Podivuhodné příběhy a dobrodružství Jana Kornela
Putování prostého chlapce z malé české vesnice Dobrodružný příběh líčí putování prostého chlapce z malé české vesnice, který je v době třicetileté války naverbován a prochází nejrůznějšími kraji Evropy, plaví se na galejích a jako otrok pracuje v neprostupných pralesích…

Nejhorší rodiče na světě
Jasně, někteří rodiče jsou trapní - ale na tuhle partičku nemají ani náhodou. Těchto deset příběhů o nejúžasněji hloupých maminkách a bláznivě hloupých tatíncích na světě vás rozesměje. JSOU STOVKY způsobů, kterými rodiče ztrapňují svoje děti. Když plivnou na kapesník a…

Tyrano - Dobrodružství českého upíra
Na jednom zámečku v Čechách žije podivná rodinka. Upíří rodinka! Nejmladší ze tří bratrů Tyrano se ale jako upír moc nevyvedl. Má zrzavé vlasy a nenarostly mu ani upíří špičáky. Když už rodina neví, co s ním, vystěhuje ho do opuštěné chatky v lese, kde má žít a každý mě…

Kdy
Dělejte ve správný čas ty správné věci Příruček o tom, jak dělat různé věci, je tolik, že si vyžádaly vlastní kategorii jak na to. Tuto audioknihu můžete vnímat jako zcela nový žánr: kdy na to. Tohle je audiokniha o načasování. Všichni víme, že s načasováním všechno sto…

Charlieho malé tajomstvá
Charlieho malé tajomstvá sú o dospievaní. Charlieho listy sú oveľa intímnejšie ako denník, sú smutné aj veselé, tragické aj komické. Nevieme, kde žije, nevieme, komu píše, vieme však o svete, o ktorom píše. Snaží sa žiť svoj život najlepšie, ako vie, no zároveň uteká pr…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

3x Poirot #1
3× Poirot Fanfáru, prosím! Přichází génius korunované královny detektivky… Skoro celá meziválečná Anglie si o něm myslí, že je Francouz, ačkoli on se hrdě hlásí k belgickému původu. Snad bývá občas kapku ješitný, legračně cupitá a trvá na starosvětské eleganci, nicmén…

Paní Trumberryová si dává hádat
Výběr povídek získal název, který chce vzdát hold velkému kanadskému autorovi hovorovým výrazem naší mateřštiny. Nejde v něm o žádné nesmyslné vtipkování, ačkoliv Leacock si s gustem zahraje i se slovními vtípky, prostě s „ kanadou „. Je ovšem daleko víc než závazný špr…

Hlavně o mamince...
"Když jsem si vzpomněl, co mi maminka vykládala o svém dětství, o životě v městečku nedaleko Lvova.... Sotva jsem o tom začal psát, najednou se to začalo hrnout. Motor fantazie se spustil a byla z toho knížka povídek s názvem Hlavně o mamince.Autorské čtení: Arnošt Gold…

Geniální přítelkyně IV.
Čtvrtý díl „neapolské tetralogie“. Audioverze bestselleru tajemné Eleny Ferrante z cyklu Geniální přítelkyně. V závěrečném díle tetralogie přijde vyvrcholení příběhu a tvrdé zúčtování. Elena opustila manžela, aby žila s Ninem Sarratorem, kterého si oblíbily i její dvě …

Volání divočiny - Mistři slova
Román Volání divočiny vyšel poprvé v roce 1903 a vypráví příběh psa, křížence bernardýna a skotského ovčáka, Bucka. Příběh se odehrává v období zlaté horečky na Klondiku. Buck, který vyrůstá u bohaté rodiny na jihu Spojených států, je prodán jako tažný pes na Aljašku. B…

Hodiny
Světoznámý román je literární poctou spisovatelce Virginii Woolfové , popisuje jeden běžný den tří ženských postav (Virginie Woolfová, Paní Dallowayová a Paní Brownová), podobně jako Virginie Woolfová v Paní Dallowayové popisuje jediný den Paní Dallowayové. Původně zamý…