Obrázek podcastu Neviditelné kořeny

Audiokniha Neviditelné kořeny

Délka:

14 hod 39 min

Čte:

Petr Florian

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Teta

Teta

Píše se rok 2010, když policie kontaktuje Agnès s informací, že její teta Colette Septembrová právě zemřela. Ale to není možné, Colette přece zemřela již před třemi lety… Agnès si myslí, že je to omyl nebo shoda jmen. Přesto se vrací do malého městečka v Burgundsku, odk…

Obrázek podcastu Naučte mě zabít draka

Naučte mě zabít draka

Závěrečný desátý díl série Sedmý smysl s Hankou, Sváťou, Rafanem a dalšími. Příběh plný zvratů a dobrodružství. Jak to dopadne s nadaným Vítkem, stane se rytířem?

Obrázek podcastu Rozum a cit

Rozum a cit

Anglicko na začiatku 19. storočia vyzerá ako rozľahlý park, domácke sídla a v nich šťastní a láskaví ľudia. Ale všetko nie je také idylické, ako to vyzerá. Pani Dashwoodová so svojimi tromi dcérami – Elinor, Marianne a Margaret – sa po manželovej smrti musí vysťahovať p…

Obrázek podcastu Zorro – la máscara misteriosa

Zorro – la máscara misteriosa

Poslechněte si legendu ve španělštině, kde tajemný a mrštný Zorro s bičem, kordem a maskou přes obličej bojuje za chudé rolníky. Stojí proti němu ale zákeřný, nemilosrdný protivník, kapitán Monasterio. Příběh je napsán zjednodušenou španělštinou tak, aby vyhovoval potře…

Obrázek podcastu Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky

Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky

„Model světa je lepší mít v cajku“ Jak funguje naše mysl, jak se zbavit úzkostí a nejistot? Jednou z cest jsou „mimořádné“ stavy vědomí, například meditace. Kniha Jiřího Charváta je nejen poučením, ale přináší i pochopení a úlevu. Chcete pochopit, jak se tvoří naše „já“…

Obrázek podcastu Kolo se zlatými ráfky

Kolo se zlatými ráfky

Pohádka Kolo se zlatými ráfky, zcela otevřeně vypráví o divném království, kde se nesmí mluvit nahlas a ti, kteří neposlechnou, pak musí zpívat vězeňské lidové písničky v kobkách v podzámčí. Původní verze Tiché šlapací království byla po roce 1968 smazána jako nežádoucí…

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Obrázek podcastu Cínový vojáček a tanečnice

Cínový vojáček a tanečnice

Jedna z klasických nedělních pohádek Hanse Christiana Andersena, které si oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: tanečnice (Klára Sedláčková Oltová), cínový vojáček (Miroslav Šimůnek), Karolínka (Linda Rybová), kanárek (Ivan Trojan), louskáček (Jiří Kl…

Obrázek podcastu Malinský: Šťastné a veselé... 9 pohádek pod stromeček

Malinský: Šťastné a veselé... 9 pohádek pod stromeček

Vánoční pohádky Zbyňka Malínského voní jehličím, vánočním cukrovím a jsou milým dárkem pod stromeček. Zásluhu na tom mají také tři velcí vypravěči, jejichž hlasy důvěrně znají nejenom děti, alei jejich rodiče.

Obrázek podcastu Zápotocký

Zápotocký

Kompletní portrét druhého dělnického prezidenta Antonína Zápotockého. Antonín Zápotocký byl jednou z nejvýraznějších postav komunistického hnutí. Se stranou byl svázán už od jejích počátků a v nejvyšších patrech KSČ setrval až do své smrti v roce 1957. Veřejnost zná mn…

Obrázek podcastu Žabákova dobrodružství (1959)

Žabákova dobrodružství (1959)

Hajaja připravil humorné vyprávění o lehkomyslném žabákovi, který tropí samé neplechy, a o jeho dobrých přátelích kryse, krtkovi a jezevci nás zavede k vodě, do lesa, ale také do vězení. Pohádkové příběhy napsal skotský spisovatel Kenneth Grahame. Vypravěčem je tentokrá…

Obrázek podcastu Trpělivě obnošené tělo

Trpělivě obnošené tělo

Výběr z knihy životních osudů a vzpomínek režiséra, herce a překladatele Josefa Červinky. Prošel exilem, totalitou a dožil se i demokracie. Cestou potkal mnoho známých a zajímavých lidí, vytvořil řadu divadelních a rozhlasových her a nepočítaně překladů z angličtiny. S…

Obrázek podcastu Kubátová: O Nedoubkovi

Kubátová: O Nedoubkovi

Pohádkové příběhy skřítka Nedoubka.

Obrázek podcastu Doživotí

Doživotí

Za knihu Doživotí získal Luboš Xaver Veselý cenu Egona Ervina Kische za rok 2007. Jedná se o zcela unikátní dílo, které nemá v Čechách obdoby. V českých věznicích žije více než třicet doživotně odsouzených vězňů. Všichni odsouzení odpykávají trest za hrůzné činy, které …

Obrázek podcastu Dana

Dana

Tři povídky o jednom muži a třech ženách. Každá žena trochu jiná a přitom trochu stejná. Vyprávění o mezilidských vztazích obou pohlaví s humorným i jemně erotickým nádechem.

Obrázek podcastu Nedělňátko aneb s Cimrmanem v zádech

Nedělňátko aneb s Cimrmanem v zádech

Kniha rozhovorů Aleše Palána s jedním z protagonistů Divadla Járy Cimrmana Miloněm Čepelkou, vydaná v roce 2016 nakladatelstvím Vyšehrad, vzbudila zájem veřejnosti především proto, že dotazovaný patří k nejoblíbenějším členům slavného souboru. Kdo by neznal jeho mamku z…

Obrázek podcastu Plukovník Švec

Plukovník Švec

25. října 2018 uplynulo sto let od dobrovolné smrti plukovníka Josefa Jiřího Švece, muže, který stál v roce 1914 u zrodu České družiny v Kyjevě a legionářské službě v Rusku zasvětil celý další život. Osud plukovníka Švece inspiroval o deset let později básníka a dřívějš…

Obrázek podcastu Tajemný host

Tajemný host

Molly Grayová je jiná než ostatní. S citem pro úklid a patřičnou etiketu vystoupala po zaměstnaneckém žebříčku ve velkolepém hotelu Regency Grand a stala se váženou hlavní pokojskou. Ale právě když její život dospěje na vrchol dokonalosti, svět se jí převrátí vzhůru noh…

Obrázek podcastu Chyť mě, jestli to dokážeš

Chyť mě, jestli to dokážeš

Skutečný příběh toho nejtroufalejšího lháře a podvodníka v dějinách. Zločincům obvykle nefandíme, ale Frankovu stylu nikdo neodolá! Každý dostihový sázkař vám řekne, že nejjistější způsob, jak zůstat švorc, je sázet na mladé klisničky. Dívky, s nimiž Frank Abagnale chod…

Obrázek podcastu Proč nejsem komunistou I.

Proč nejsem komunistou I.

V roce 1924 otevřel Ferdinand Peroutka v časopise Přítomnost anketu Proč nejsem komunistou? Příspěvky do ní napsali přední čeští spisovatelé a intelektuálové - Karel a Josef Čapek, Jan Herben, František Langer, Josef Kopta, Fráňa Šrámek, Ladislav P. Procházka, Jaroslav …

Obrázek podcastu Lucerna

Lucerna

Pohádková hra Aloise Jiráska Lucerna patří ke stálicím českého dramatického repertoáru. Příběh o tvrdohlavém mlynáři a jeho milované Haničce, o krásné a spravedlivé kněžně, partě venkovských muzikantů, vodnících a proradném panském dvoře.Jiráskova pohádková hra Lucerna …

Obrázek podcastu Teorie lásky

Teorie lásky

Elsie Hannawayová žije v multivesmíru: mimo svou (mizerně placenou) práci teoretické fyzičky si vydělává ještě jako falešná přítelkyně. Svým klientům dokáže většinou vyjít maximálně vstříc. Pečlivě oddělené světy se však náhle protnou a vše se začne hroutit… Ukáže se to…

Obrázek podcastu Veliký diamant

Veliký diamant

Rozhlasová hra pro mládež ze života českých cestovatelů Čeňka Paclta a Emila Holuba. Hlavními postavami však nebudou tito cestovatelé, nýbrž pan Link, který pracuje na jedné jihoafrické farmě jako hledač diamantů...V roce 1983 nastudoval režisér Ladislav Rybišar.

Obrázek podcastu Nepil: Tělověda pro dorostence

Nepil: Tělověda pro dorostence

Soubor krátkých humorných fejetonů pojednávajících nevšedním způsobem o funkci různých orgánů lidského těla. Dozvíte se například, že ruce máme místo křídel, ale s křídly bychom se nemohli objímat... Náhrávka o to působivější, že interpretem je sám autor knižní předlohy…

Obrázek podcastu Smrt favorita

Smrt favorita

V prvním detektivním příběhu Dicka Francise z roku 1962 pátrá amatérský jezdec Alan York po vrazích svého blízkého přítele, nejlepšího žokeje sezony. Policie sice tragický – a absolutně nelogický – pád favorita dostihu uzavřela jako nešťastnou náhodu, Alan je však přesv…