Obrázek podcastu Netopýr

Audiokniha Netopýr

Autor:

Jo Nesbo

Délka:

10 hod 51 min

Čte:

Hynek Čermák

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Odkaz lidské mysli

Odkaz lidské mysli

Na Zemi roku 2043 přistálo mimozemské plavidlo a vypustilo černý sliz rozežírající všechno okolo. Ke zděšení lidstva tato hmota dokázala přebrat kontrolu i nad nejmodernějšími technologiemi. Planetu měli spasit robotičtí ochránci, jenže nastal problém – jejich stvořitel…

Obrázek podcastu Umění odolnosti

Umění odolnosti

Kde jsou hranice, které skrývá lidská mysl a tělo? - 157 dní na moři - 2 884 kilometrů - 1 nezničitelný člověk Extrémní dobrodruh Ross Edgley se už léta věnuje extrémním experimentům, při nichž se jeho tělo dostává až na samé hranice možností. Stal se prvním člověkem v …

Obrázek podcastu Slepá mapa

Slepá mapa

„Lidé přicházejí na svět z různých důvodů – z lásky, náhodou, nebo omylem. Já jsem se narodila kvůli bytu,“ předesílá hlavní hrdinka Anežka na začátku ságy o trojici žen, která se začala psát už před první světovou válkou. Do Anežčina osudu se promítají nejen životní př…

Obrázek podcastu Pigyho vesmírná odysea

Pigyho vesmírná odysea

Vydejte se s prasátkem Pigy na dobrodružnou cestu vesmírem! Pigy touží mít, stejně jako jeho další zvířecí kamarádi, vlastní hvězdu. Jednoho dne se omylem ocitne v raketě, která s ním vyletí do vesmíru. Právě tam se setká s odvážnou mimozemšťankou Lily, společně s níž n…

Obrázek podcastu Pohádky výjimečných hrdinů

Pohádky výjimečných hrdinů

Každý den se potýkají s nepřízní osudu. Přesto se nevzdávají a věří v další lepší ráno. Sbírka 66 pohádek je inspirovaná skutečnými hrdiny a jejich životními příběhy. Nestává se často, že by někdo zachraňoval svět z vozíčku, ocitl se ve světě kouzel a čar i s neposlušn…

Obrázek podcastu Ďáblův jícen

Ďáblův jícen

V dramatizaci povídky Gilberta Keitha Chestertona Ďáblův jícen nevystupuje jeho známý amatérský detektiv otec Brown. Tentokrát po příčinách smrti brigádního generála Garnetta pátrají společně lékař Fischer a policejní komisař Denham. Ďáblův jícen napsal Jiří Strnad podl…

Obrázek podcastu Šabach: Máslem dolů

Šabach: Máslem dolů

Petr Šabach čerpá náměty ze života svého, svých přátel a kombinuje je do příběhů s přirozenými pointami způsobem neobyčejně věrohodným, jenž má navíc dar oslovovat všechny generace. Velkou oblibu získal pak zvláště u mladých lidí. K tomu jistě přispěly i filmy, které vz…

Obrázek podcastu Ukradené dětství

Ukradené dětství

Je konec léta 1942 a do dejvického zámečku Jenerálka začínají vozy gestapa přivážet děti od tří do šestnácti let. Jde o nejmladší generaci ze širšího okruhu atentátníků na Reinharda Heydricha. Proč ? Na jak dlouho ? A uvidí ještě někdy své rodiče ? Na odpovědi musí počk…

Obrázek podcastu Ostrov pokrytců

Ostrov pokrytců

Ostrov pokrytců byl prvním v řadě satirických románů Johna Galsworthyho. Autor v něm podal zevšeobecněný kritický obraz anglické "ctihodné" společnosti, kterou v románě představuje buržoazie. Námět Ostrova pokrytců není složitý. Jeho hrdina Richard Shelton, typický před…

Obrázek podcastu Dvacet tisíc mil pod mořem

Dvacet tisíc mil pod mořem

Člověk versus technika. Kdo zvítězí? Dobrodružství tří trosečníků, na nedobrovolné cestě kolem světa v zajetí kapitána Nema na jeho podmořské lodi Nautilus. Jeden z nejúspěšnějších románů od průkopníka fantastické literatury Julese Verna. Legendární kniha sleduje osudy …

Obrázek podcastu Konec prokrastinace

Konec prokrastinace

Petr Ludwig v původní české publikaci opírající se o poslední vědecké výzkumy světových univerzit z oblasti lidského rozhodování, motivace a produktivity přináší odpověď na otázku, kterou si klade každý z nás: Jak z toho ven? Jak být produktivnější bez větší únavy? Jak …

Obrázek podcastu Slavné případy Sherlocka Holmese 7

Slavné případy Sherlocka Holmese 7

Proslulý Sherlock Holmes a jeho věrný přítel dr. Watson pátrají v opatství po zmizelém synovi bohatého vévody.

Obrázek podcastu Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených

Fascinující líčení historie proslulé roty E 506. pluku 101. výsadkové divize armády Spojených států. Vyhledávaný americký životopisec dramaticky a do detailu líčí její nelehkou cestu za vítězstvím, která se začala psát v roce 1942 náročným výcvikem v táboře Toccoa a ved…

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Kde líšky dávajú dobrú noc

Kde líšky dávajú dobrú noc

V prvých rokoch svojej existencie sa slovenský štát vo svete poznačenom vojnovým pustošením javil ako oáza mieru a hojnosti. Budovanie chodníkov a kanalizácie, stavebný ruch, veselé sprievody a plné tribúny oslavujúce Boha a národ. Idylický obraz však obstojí len vtedy,…

Obrázek podcastu Ve znamení Kon-tiki

Ve znamení Kon-tiki

„Hranice? Sám jsem nikdy žádné neviděl. Ale slyšel jsem, že existují v myšlenkách některých lidí.“ THOR HEYERDAHL. 28. dubna 1947 vyplul z Peruánského Callaa balzový vor se šesti muži a papouškem. Jeho kapitánem byl tehdy třiatřicetiletý Thor Heyerdahl a jejich cílem b…

Obrázek podcastu Mít vše hotovo

Mít vše hotovo

Audiokniha Mít vše hotovo vás naučí, jak se vyhnout typickým chybám při zvládání stavu, který většina z nás nazývá „nestíhám“. David Allen v ní vysvětluje, jak si pomocí metody GTD (Getting Things Done) rozdělit velký, zdánlivě neohraničený úkol na menší, konkrétní krok…

Obrázek podcastu Děti kapitána Granta

Děti kapitána Granta

Na dobrodružnou plavbu napříč světovými oceány po 37. rovnoběžce se vypravíme společně s dětmi kapitána Granta Mary a Robertem a také s celou posádkou jachty Duncan. Budeme pátrat po trosečnících lodi Britannia. Verneovka Děti kapitána Granta je napínavým vyprávěním o d…

Obrázek podcastu Přírodě na stopě

Přírodě na stopě

Jakmile vykročíme ze dveří, obklopí nás příroda. Všude probíhají tisíce malých i velkých dějů, které jsou často fascinující a krásné – pokud si jich vůbec všimneme. V dobách minulých bylo životně důležité je rozpoznat, dnes se spoléháme na odborníky a sledujeme předpově…

Obrázek podcastu Rybí pohádka

Rybí pohádka

Pohádková hra o rožmberském hastrmanovi, který se domáhá spravedlnosti. Osoby a obsazení: rožmberský hastrman (Ilja Prachař), hastrmanka (Marie Marešová), vypravěč a kronikář na Rožmberce (Otakar Brousek st.), pekelný postilion (Petr Haničinec), svatý Petr, fišmejstr na…

Obrázek podcastu Sběratelé ostatků II.

Sběratelé ostatků II.

Martin ze Stvolna opouští z pověření Karla IV. České země. Jeho úkolem bude získávat v zahraničí pro katedrálu svatého Víta ostatky svatých… Martin ze Stvolna opouští z pověření Karla IV. s malou výpravou České země. Jeho úkolem bude získávat v zahraničí pro katedrálu s…

Obrázek podcastu Cejch

Cejch

Všichni lidé budou bratři = Alle Menschen werden Brüder. Myslíme to vážně, nebo zase dáme na zdivočelou historii? Krušnohorský hřeben býval kdysi eldorádem hledačů vzácných kovů, jenže s rozvojem novověku zavládla v zapadlé štaci na pomezí dvou národů bída. Rod Jakoba …

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Obrázek podcastu Kanálníčci zachraňují svět

Kanálníčci zachraňují svět

Kanálníčci tentokrát vyrážejí zachránit svět. A co že se to vlastně přihodilo? Paní Bída, která jindy trousí neštěstí, kudy chodí, ztratila svou tašku plnou smůly. Bez ní má teď pořád dobrou náladu a směje se jak smyslů zbavená, což se ostatním moc nelíbí – vždyť straši…

Obrázek podcastu Temná věž

Temná věž

Vy jste ti zachmuření, cílevědomí jedinci, kteří nikdy neuvěří, že radost spočívá spíš v cestě než v cíli, bez ohledu na to, kolikrát vám to již bylo dokázáno. Závěr neuvěřitelné knižní série Stephena Kinga patří k jednomu z rozsáhlejších děl celé Temné věže. Susannah/M…