Audiokniha Nepil: Já Baryk a další dva příběhy

Mágovo tajemství
Desetidílná četba na pokračování z dobrodružného románu André Laurie (1844 - 1909), vlastním jménem Paschal Grousset, byl autorem mnoha románů pro mládež, publikovaných v nakladatelství Hetzel v ediční řadě Dobrodružné romány. Za to, že nebyl zapomenut, vděčí Laurie své…

Pomsta je sladká, a.s.
Čo majú spoločné Masajský bojovník, geniálny podnikateľ, polosirota Kevin a rozvedená Jenny? Autor knihy Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol, sa vracia s očarujúcim dobrodružstvom o chamtivosti a pokrytectve, ale aj lekciách o tom, čo je v živote skutočne d…

Čas opovržení
2. část Ságy o Zaklínači V čase opovržení ten, kdo je sám, musí zahynout. Druhá část legendární Sapkowského ságy o zaklínači Geraltovi a jeho sudbě - Ciri z Cintry. Svět zachvátily plameny běsnící války. Čarodějové intrikují a Ciri, prchající před smrtelným nebezpečím…

15. Portugalština - cestovní konverzace
15. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Pavučina
Carmen Sanchezová je tvrdá a nekompromisní federální agentka, která důsledně ctí literu zákona. Když je však napadena její sestra Selina, běžné vyšetřovací postupy náhle nestačí. Útok totiž souvisí se sérií brutálních vražd, jež právě vyšetřuje. Dostává se do úzkých, a …

Babička
Ta první velká próza Boženy Němcové vznikala pod zataženou oblohou. Sotva si lidé kultury v Čechách začali v roce 1848 zvykat na svobodné jednání, už jim úřady šlapaly na paty. Nad „bídností našich dnů a nad nestydatostí duchamorů“ lamentoval z Brna v dopise Boženě Němc…

Abeceda slušného chování
Původní LP album 1118 4161 Abeceda slušného chování vydal Supraphon poprvé v roce 1984, digitálně pak ve zkrácené formě na CD SU 5112-2 v roce 1996 pod názvem Hurvínkova abeceda slušného chování. Na přání našich zákazníků posíláme nyní do digitálních obchodů titul z řa…

Tovarystvo zagubljenich rukavičok
Товариство загублених рукавичок - це історія про пошук своїх в чужому місті. Уявіть, одного разу Маленька Синя Рукавичка задивилась на вітрину книжкового магазину та загубилась. В пошуках Своєї Дівчинки вона зустрічає дивних та цілком знайомих міських мешканців, які зов…

Tajný život našich tajemství
Zamyslete se, jaká tajemství skrýváte před ostatními. Nemělo by to trvat příliš dlouho; behaviorální vědec Michael Slepian totiž zjistil, že v průměru máme v každém okamžiku až třináct tajemství. Z jeho výzkumu, kterého se zúčastnilo více než 50 000 lidí z celého světa,…

Kruhy na vode
Po vražde bossa podsvetia zavládla v Našom Meste dusivá atmosféra. Všetkým bolo jasné, že odveta na seba nenechá dlho čakať, prinesie novú vlnu krvi prelievania. Chlapcom z oddelenia vrážd sa naskytne nečakaná príležitosť - zastaviť hroziacu katastrofu, vrátiť do našic…

Husitská epopej VII
Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta doba je pro dějepisné líčení o to složitější, že obě strany, …

Duch znojemských katakomb
Oldřich z Chlumu přijíždí spolu s panošem Otou jako jeden z vyslanců českého krále do Znojma, kde se koná jednání o smíru mezi moravskou a rakouskou šlechtou. Nejde o žádnou vážnou rozmíšku a tak král očekává, že bude potvrzen a náležitě oslaven úspěšný výsledek vyjedná…

Princezna Psycho
Každý z nás touží po přijetí, lásce a respektu. Jolanin život se ocitl ve slepé uličce. Hroutí se rodina, manželství, práce v korporátu jí připadá nesmyslná. Je třeba najít cestu k životnímu smíření. Máte pocit, že se váš život ocitl ve slepé uličce? Rodina, manželství…

Křesťanská konference 2011
Nahrávky kázání a seminářů v MP3 z 24. Křesťanské konference, jejímž mottem bylo „Co je u Čechů nemožné, je u Boha možné“. Řečníci: James Goll, Dave Patty, Lubomír Ondráček, Lukáš Targosz, Pavol Zsolnai, Kateřina Lachmanová, Jiří Unger, Michal Vaněk…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Muž, po kterém jdou
Absurdní příběh obyčejného úředníka, který se snažil na sebe příliš neupozorňovat. Václav Puchmeltr je pilným úředníkem: Osm hodin denně poctivě pracuje, chodí do průvodů, je členem pěveckého sboru Šumava. Vede zkrátka spořádaný život. I tak se ale po podniku roznese, ž…

Herecký portrét Jana Pivce. Výběr scén
JAN PIVEC (*19.5.1907 - †10.5.1980) Z obsáhlého komentáře Jaroslava Švehly k původnímu LP albu 0 18 0210 "Herecký portrét Jana Pivce" vydanému Supraphonem v roce 1983 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: "Lásku k divadlu zdědil jsem po otci", vypráví JAN PIVEC o svých…

Manifest menopauzy
>> V recenzích by menopauza nedostala jedinou hvězdičku! – „Tenhle podnik má problémy s regulací teploty. Chvíli vedro, pak zase strašná zima. Popírá zákony termodynamiky. Nedoporučuji!“ – „Hrůza! Krvácení bylo objednáno, ale změnili termín, aniž by mi dali vědět!“ – „S…

O úspěchu
Co je úspěch? Odpovědi jsou dvě. V první se dá úspěch měřit penězi a majetkem. Druhá je o tom, vytvořit si život podle svých představ, protože majetek samotný nám štěstí nepřinese. Na téma úspěch koluje mezi lidmi spousta líbivých nesmyslů. Lidé jim věří, přestože jim …

Stručné odpovědi na velké otázky
Hawking ve své poslední publikované knize určené širokému okruhu čtenářů zkoumá řadu z největších záhad vesmíru, i potenciální problémy, kterým čelí nebo může čelit lidstvo na naší domovské planetě. Kniha je rozdělena do čtyř oddílů s názvy „Proč jsme tady?“, „Přežijeme…

Norské dřevo
Exotika, milostné vztahy, nespoutaný sex, studentský život, ale také studentské bouře na konci 60 let v Tokiu, – to vše lze v románu Norské dřevo nalézt. Jeho název je zvolen podle známé písně Beatles, oblíbené skladby jedné z ústředních postav dívky Naoko. Hlavní hrdin…

Znamení lva
Melounář Teng se bude ucházet o ruku krásné Gwen, dcery statkáře Bang-Čenga, zvaného také Půlka města. Ten by tuze rád ovládl celé město, ale k tomu potřebuje dvě věci - zbavit se Tenga a spojit břehy říčky, která město rozděluje. Jenže právě tam kdesi v dáli u nenápadn…

Noc na Karlštejně (1980)
Oblíbená úsměvná veselohra Jaroslava Vrchlického, která se odehrává během jedné noci na hradu Karlštejn, kam císař Karel IV. zakázal přístup ženám.Luděk Munzar jako Karel IV., Svatopluk Beneš, purkrabí a Dagmar Veškrnová jako jeho neteř Alena.Osoby a obsazení: Karel IV.…