Audiokniha Někdy člověk nevypadá

Muž, který spadl na Zemi
Baladický příběh o mimozemšťanovi, jemuž se lidé dostali příliš pod kůži. Thomas Newton by mezi lidmi vyčníval, i kdyby nepocházel z jiné planety. Jeho dvoumetrová, nevídaně útlá postava, neochlupená, téměř průsvitná pokožka či vlasy bílé jako padlý sníh z něj dělají ne…

Detektiv
Malcolm Ainslee, seržant miamské policie a bývalý kněz, řeší případy dvojnásobných bestiálních vražd. Oběti vždy starší manželé jsou svázáni obličeji k sobě, v ústech roubík, těla ohavně pobodána. Po dramatickém pátrání je zločinec dopaden a odsouzen k smrti na elektric…

Český Slavín
Původní LP komplet DM 15107-111 "Český Slavín" vydal Supraphon v roce 1964 - nyní komplet vychází poprvé digitálně. Průvodní slovo Milana Friedla uvozuje, doplňuje a provází nahrávky hlasů, vzpomínek, názorů či recitace vlastního díla vynikajících osobností české kultur…

Hotel Pastis
Romantický příběh s kriminální zápletkou plný humoru i napětí. Simon Shaw, šéf dobře prosperující londýnské reklamní agentury, se vydá na dlouho odkládanou dovolenou do slunné Francie. Potřebuje nabrat síly po nedávném rozvodu, věčných tahanicích s chamtivou exmanželkou…

AudioDiktáty pro 2. ročník
Balíček 20 audiodiktátů pro druháky pomáhá upevnit základy českého pravopisu zábavnou a samostatnou formou. Děti si procvičí tvrdé a měkké slabiky, bě–pě–vě–mě, dě–tě–ně, párové souhlásky, psaní ú/ů i další klíčové jevy učiva 2. ročníku. Součástí jsou také opakovací dik…

Sirotčinec slečny Peregrinové: Knihovna duší
Nikdy to nebyl jenom příběh – stal se mým životem. Na nebezpečné výpravě za osvobozením svých druhů potkávají Jacob a Emma další laskavé i kruté podivné, poznávají zradu, nebezpečí závislosti, závist i chorobnou touhu po moci. Pokud se jim podaří své přátele zachránit, …

Šekelí léta
Co v 90. letech vedlo mladého ostravského Žida k tomu, aby se přestěhoval do Izraele? David Shorf vzpomíná, kterak v Zemi zaslíbené poznával místní kulturu, hledal sebe sama, obrážel bary a balil holky. Co fungovalo (a co ne) na číšnici jemenského původu, irácko-ruskou …

Čarek: Od jehly k mašinkám
Původní titul 0 28 0406 Od jehly k mašinkám básníka JANA ČARKA (*29.12. 1898 - †27.3.1966) vydal Supraphon v roce 1968 - nyní tuto nahrávku veršů pro předškolní děti o nejrůznějších věcech denní potřeby vydáváme poprvé digitálně

Verne: Patnáctiletý kapitán, Ocelové město, Tajemný hrad v Karpatech
Tento komplet nabízí tři známé a často vydávané verneovky v klasických dramatizacích s prvního boxu (Cesta kolem světa za 80 dní, Dvacet tisíc mil pod mořem, Dva roky prázdnin, Supraphon a.s. 2009). Uvítají jej jistě nejen mladí posluchači seznamující se s dobrodružným …

Vánoce a Velikonoce v úvahách Tomáše Halíka
Profesor UK, prezident České křesťanské akademie a farář Akademické farnosti Praha, člen Evropské akademie věd a umění, Tomáš Halík patří mezi významné české intelektuály a morální autority, uznávané doma i ve světě. Je autorem řady knih, přeložených do různých světovýc…

Figurky aneb Idylické úryvky ze zápisek advokátního koncipienta
Málokterému klasikovi české literatury se přihodilo, aby byl trvale zabydlen v čítankách a učebnicích několika generací, a přesto ho to nepřipravilo o čtenářskou oblibu. Jan Neruda mezi takové výjimky patří. Nemůžeme to tvrdit o celém jeho rozsáhlém díle, ale v případě …

Jak se dělá zoo
Jak se ze staré, šedivé zoo stane jedna z nejkrásnějších na světě? Petr Fejk strávil třináct let (1997–2009) ve funkci ředitele Zoo Praha a nyní se k této barvité životní kapitole vrací ve svých vzpomínkách, protože – jak sám říká – to byla výjimečná doba plná výjimečný…

Hrůzostrašné pohádky podruhé
Druhá sbírka strašidelných pohádek oblíbeného Jiřího Žáčka potěší i příjemně zamrazí všechny malé strašpytlíky. A proč hrůzostrašné? Protože čím víc nám běží mráz po zádech, tím dychtivěji čekáme na šťastné rozuzlení. Ale buďte bez obav, Jiří Žáček svým výběrem textů a …

Vzpoura mozků - Galaxia
Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je…

Anděl smrti
Když najde detektiv šéfinspektor Erika Fosterová vysoce postaveného politika Nevilla Lomase nahého, svázaného a mrtvého ve vlastní posteli, vedení Metropolitní policie rychle rozhodne, že jeho smrt není potřeba vyšetřovat. Případ je odložený, ovšem jen do chvíle, kdy je…

Sluníííííčkóóó. Pohádky o sluníčku pro nejmenší
Sluníííííčkóóó, kdepak jsi? Po každé zimě čekají děti na sluníčko, aby si zase mohly hrát venku na hřišti jen tak v tričku, mohly jít na procházku do parku nebo do lesa a hlavně - aby mohly s partou ostatních dětí dovádět a hřát se na sluníčku... Aby to čekání na sluníč…

Hrob mé sestry
Kolik obětí přinese hledání pravdy o smrti milovaného člověka? Když Tracy Crosswhiteová před dvaceti lety ztratila svou sestru Sáru, nezískala jedinou odpověď, která by jí pomohla pochopit, co se stalo. Místo toho byla nucena přihlížet, jak se za vraždu odsuzuje muž, o…

Bulšit. O žvanění v organizacích, médiích, politice a vědě
Nová kniha Františka Koukolíka Bulšit je určena širšímu okruhu čtenářů a pojednává o nenápadné součásti naší kultury, o žvanění. Žvanění je staré jako lidstvo samo, nicméně jeho současný dosah je díky internetu a sociálním sítím globální a nesrovnatelně vyšší. Žvanění j…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Setkání u kulatého stolku III
Setkání u kulatého stolku č. 7 a č. 8 z roku 1994 s Ester Krumbachovou, Ivanem Vyskočilem, Janem Klusákem a Jiřím Justem Moderuje Michal Lázňovský. Téma Setkání č. 7: Řeč, jazyk, slova Téma Setkání č. 8: Naše řeč a to, jak s ní zacházíme

Detektivní povídky
Chesterton dal detektivce otce Browna, Doyle Sherlocka Holmese, Emil Vachek detektiva Klubíčka a Karel Čapek? Přece doktora Mejzlíka! Detektivní žánr Čapkovi učaroval a jeho povídky plné svižných originálních zápletek a jemného humoru patří ke skvostům moderní české lit…

Dokonalý zločin
Mrtvola nalezená pod útesem. Žena s podřezanými žílami ve vaně. Muž zabitý elektrickým proudem. Série podivných sebevražd přivede vyšetřovatele Luca Callanacha a Avu Turnerovou k myšlence, že za činy se skrývá sériový vrah s mrazivou schopností zinscenovat místo neštěst…

Přístav volá
Přístav volá je příběh klukovského snu, který se mění v životní zkoušku. Jiří Dražan hledá dobrodružství i opravdové přátelství – a láká ho drsný svět přístavu plný výzev i nebezpečí. Brzy však pozná, že ne každá parta stojí za to a že skutečná odvaha znamená umět říct …

Forbíny vzpomínek I a II
Koncem padesátých let jezdíval Jan Werich na tzv. "besedy s pracujícími" po klubech ROH, vysokoškolských posluchárnách či sanatoriích. Manažer orchestru Karla Vlacha, který se zároveň v Divadle ABC staral o propagaci, Jan Borovička pořizoval z besed zvukové záznamy. Nah…

100 statečných - Host č. 90 - Roman Šmucler 08.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Šmucler (moderátor, stomatolog a pedagog)