Obrázek podcastu Nejmilejší večerníčky

Audiokniha Nejmilejší večerníčky

Délka:

1 hod 5 min

Čte:

Karel Höger

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Maryša

Maryša

Bohatý mlynář Vávra se uchází o ruku Maryši Lízalové. Ona však miluje chalupnického synka Francka. Její rodiče by však po jejím boku raději viděli Vávru i přesto, že je to hrubý a necitelný chlap. Když Francek musí narukovat, zůstává jeho milá sama a snaží se vzdorovat …

Obrázek podcastu A zalévej kytky! aneb Příběh uprchlíka

A zalévej kytky! aneb Příběh uprchlíka

Příběh statečné matky dvou dětí, kterou komunistický režim donutil k riskantní cestě za svobodou. Chtěla svému synovi splnit přání vystudovat architekturu, což bylo v tehdejším Československu s rodinným kádrovým profilem vyloučené. Dva roky příprav bez možnosti svěření …

Obrázek podcastu Křivé ostří

Křivé ostří

Rhan zuří. Kovář Hengar ho požádal, aby odešel. A na cestu mu dal zbraň, kterou mladý trpaslík sám vykoval. Zbraň, která brzy získá příhodné jméno. Křivé ostří... Mladičký panoš Jenik z Polomi se stane svědkem únosu princezny Violy. Chce-li se pomstít vrahům a získat zp…

Obrázek podcastu Čurillovci

Čurillovci

Po románových thrilleroch Padreho klan a Padreho klan 2 sa investigatívny novinár Marek Vagovič vracia k literatúre faktu. Opisuje strhujúce príbehy policajtov okolo Jána Čurillu, ktorí sa tvrdou prácou vypracovali na elitu vo svojom odbore. Najskôr postavili pred súd …

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 20 - Filip Turek 07.06.2014

100 statečných - Host č. 20 - Filip Turek 07.06.2014

Hostem L. Výborné - F. Turek (automobilový sběratel)

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Obrázek podcastu Prokletí Schwartzovy vily

Prokletí Schwartzovy vily

Svět živých i mrtvých se střetává. Minulost se hlásí na světlo boží a nenechá vás spát! Mladí manželé Nora a Leonard očekávají rodinu a nemají kde bydlet. Financí nevlastní mnoho, a když se naskytne příležitost zakoupit byt ve staré secesní vile na okraji města, nadšen…

Obrázek podcastu Táta za všechny prachy

Táta za všechny prachy

Pro Franka je jeho táta hrdina. Je to totiž úspěšný automobilový závodník! Stačila ovšem jedna nehoda a z táty hrdiny je najednou táta bez nohy, bez zaměstnání, bez peněz a bez vyhlídek na lepší budoucnost. Zoufalé časy si žádají zoufalá opatření, a tak se Frankův táta …

Obrázek podcastu Rytíř světlého rozumu

Rytíř světlého rozumu

Ústřední postavou seriálu Viktorie Hradské je přírodovědec, filozof a národní buditel Jan Evangelista Purkyně. I když by k tomu historické souvislosti mohly svádět, autorka nenabízí zjednodušený obrázek supervlastence a velekněze vědy, ale představuje složitou a vnitřn…

Obrázek podcastu Dyk: Zmoudření Dona Quijota

Dyk: Zmoudření Dona Quijota

Josef Kemr, představitel Dona Quijochota, se narodil 20. června 1922 - tento titul uvolňujeme do digitálního prodeje u příležitosti výročí jeho narození. Z komentáře režiséra Tomáše Vondrovice k prvnímu vydání hry v roce 1995: Zmoudření Dony Quijota je pro mě jedním z n…

Obrázek podcastu Byla jsem na světě

Byla jsem na světě

Olga Scheinpflugová (1902-1968) ve svých osobitě komponovaných pamětech vzpomíná na herecké a režisérské osobnosti českého divadla. S většinou z nich ji nepojily jen profesní vazby, ale také pouta přátelská. Do těchto vzpomínek jsou pak vetknuty i úvahy o smyslu a poslá…

Obrázek podcastu Já smrt

Já smrt

Někdy jsme schopni čehokoliv, abychom dosáhli spravedlnosti… Místní gymnázium se potýká s vandalismem nebývalého rozsahu. Souvisí nějak posprejovaná zeď školy, vyplavené záchody a rozbité okno ředitelny s nedávnou brutální vraždou studentky Julie Formanové? Vše ukazuje …

Obrázek podcastu Den nula

Den nula

Byl to den jako každý jiný. Až na to, že byl náš poslední… V tomto apokalyptickém dobrodružství se známý spisovatel a scénárista Marvelovského Doctora Strange C. Robert Cargill zabývá bojem o smysl a postavení mezi lidmi a roboty v rozpadajícím se světě. Dráp, stylová…

Obrázek podcastu Na cestě domů…vždycky

Na cestě domů…vždycky

Praha, Stockholm, New York a Prachatice jsou místa, která Rudy Linka nazývá svým domovem. Jeho inspirativní životní cesta a lidé, které na ní potkal, je přiblížena v této biografii plné optimismu, energie, humoru a hudby. „Rudy Linka na čas vyměnil kytaru za klávesnici …

Obrázek podcastu Život víry 2025/04

Život víry 2025/04

Život víry 2025/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Daniel Zeman. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Otce mít, otcem být Být otcem je jako sjíždět divokou řeku, píše P. Plchot. …

Obrázek podcastu Galerie slávy - Jiří Adamec

Galerie slávy - Jiří Adamec

Galerie slávy - Jiří Adamec - audiokniha obsahuje biografický rozhovor se známou osobností, který moderuje Luboš Xaver Veselý. Jedinečný životopisný rozhovor s režisérem Jiřím Adamcem, který je autorem legendárních seriálů jako jsou Sanitka, Rodáci, Pojišťovna štěstí,…

Obrázek podcastu Just Kids: Jsou to jen děti

Just Kids: Jsou to jen děti

Ve svých slavných vzpomínkách Patti Smith dokumentuje bouřlivý milostný vztah, i vlastní profesní začátky v divokém prostředí amerického undergroundu. LÁSKA, SEX A AMERICKÝ UNDERGROUND - PATTI SMITH O PATTI SMITH. Patti Smith v knize Just Kids: Jsou to jen děti upřímně …

Obrázek podcastu Anežka z Kuenringu

Anežka z Kuenringu

Když se mladý český kralevic Přemysl Otakar II. ožení s téměř o třicet let starší vévodkyní Markétou Babenberskou, je tento diplomaticky dojednaný sňatek považován za oboustranně výhodnou politickou dohodu. To však platí pouze do chvíle, než začne být jasné, že Markéta …

Obrázek podcastu Apage satanas!

Apage satanas!

Další detektivní příběh z českých středověkých hradů, historika a oblíbeného autora Vlastimila Vondrušky je plný tajemných zápletek a dobrodružného pátrání. Annu z Rohozce, přítelkyni Ludmily z Vartemberka trápí podivné sny. V pitoreskním reji se jí zjevuje dílna obklop…

Obrázek podcastu Mucholapka

Mucholapka

Od vraždy Cley Petresku ubehol presne rok. Opäť bolo leto, opäť boli prázdniny a ľudia sa tešili na dovolenky a zaslúžený oddych pri vode. Na oddelení vrážd sa nikto netešil a odniesť dovolenkový lístok šéfovi sa každý bál. Naozaj vtedy nebol vhodný čas na záhaľku, prác…

Obrázek podcastu Vzťahy a mýty

Vzťahy a mýty

„Majte spolu dieťa, to pomôže!“ „Rozhodne mu nesmieš napísať prvá!“ „Čože? On je v znamení Škorpióna? Tak to vám nebude fungovať!“ „No, moja, pre vzťah musíš niečo vytrpieť…“ Kto ešte nedostal zaručene osvedčenú radu do vzťahu, nech sa prihlási. A nech podrží ruku hore,…

Obrázek podcastu Maigretova gangsterská partie

Maigretova gangsterská partie

Cože? Mafie chce mít v Maigretově revíru dobré bydlo? Zamítá se! Plískanice nuzného poválečného roku popudily Maigreta k zádumčivosti a na náladě mu nepřidává ani případ ukradené mrtvoly z rue Fléchier v IX. pařížském obvodu. Zásoby komisařovy trpělivosti odčerpal jedna…

Obrázek podcastu Sólo pro bílého králíka

Sólo pro bílého králíka

Luba Skořepová v monodramatu o ženě, která bilancuje svůj dosavadní život, srovnává své notně idealizované první manželství s prozaickým soužitím se stávajícím partnerem.Ve své divadelní podobě pod názvem Robertovi s láskou měla hra premiéru v květnu 1989 v pražské Viol…

Obrázek podcastu Mariňáci II.

Mariňáci II.

Jaderné exploze, guerilová taktika a vemírné bitvy, to je velkolepé završení příběhu vesmírných mariňáků v daleké galaxii. Všichni, kdo je tam poslali, věděli, že jejich šance na přežití jsou nulové. To však pro členy vesmírné pěchoty není důvod, aby si to mysleli taky.…