Audiokniha Nejkrásnější pohádky - Pták ohnivák a Liška Ryška

Gentleman v Moskvě
Hrabě Alexandr Iljič Rostov je roku 1922 po konci občanské války jako „nenapravitelný aristokrat“ odsouzen bolševickým tribunálem k doživotnímu vězení v moskevském hotelu Metropol. Uhlazený vzdělanec s důvtipem na rozdávání, člen Klubu žokejů a Mistr honu, jenž v životě…

Prašina
Prašina je tajuplné místo, temný ostrov uprostřed zářící Prahy. Nikdo neví proč, ale v téhle čtvrti nefunguje elektřina. Lampy tu nesvítí, tramvaje nejezdí, rádio nehraje, mobil je bez signálu. Jirka chodí do Prašiny, které se většina Pražanů raději vyhýbá, navštěvovat …

Kabaret U dobré pohody 4
V pestrém výběru písniček, scének, parodií a veselých výstupů z roku 1980 můžete slyšet Felixe Holzmanna, Lubomíra Lipského, Ivu Janžurovou, Miroslava Horníčka a další

Čtvrtý věk
Fascinující pohled na budoucnost člověka. Čtvrtý věk, audiokniha, která se zabývá fascinující otázkou: Jak technologický pokrok ovlivní budoucnost lidstva? Autor Byron Reese v této audioknize poodhaluje různé scénáře a předpovědi o tom, co nás čeká v době, kterou nazýv…

Druhá šance
Nekonečné putování za nadějí a jedním velkým tajemstvím. Všichni chtěli začít znovu, až nezůstal vůbec nikdo. Muž se svou malou dcerou hledají odpovědi a doufají, že jednoho dne konečně zapadne slunce. Ze své minulosti si pamatují málo, ale pomalu nacházejí další díly s…

Život víry 2020/2
Život víry 2020/2 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Štěpán Matuška, Lucie Endlicherová, Bohdanka Gillíková, Daniel Zeman, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: ... a budou jedno tělo Co…

Kráska a netvor
Partia vraždárov z Nášho Mesta je po dovolenkách opäť spolu. Šéf sa vrátil do práce opálený, usmiaty a plný energie. Farba mu ostala, no úsmev zamrzol na perách už na druhý deň. Maďarskí kolegovia našli v poli kúsok od štátnej hranice nahé zmasakrované telo mladej dievč…

Hurvínek unter den Käfern
Původní LP album 1 18 2259 Hurvínek unter den Käfern vydal Supraphon v roce 1978 - nyní toto album vychází poprvé digitálně

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Kde kvete tráva
V noci na 27. května 1980 proběhl v jihokorejském Kwangdžu nejhorší masakr civilistů nařízený vlastní vládou, jaký moderní dějiny země pamatují. Pod záminkou potírání komunistické diverze schválili čelní představitelé státu vojenský zásah k potlačen í lidových nepokojů,…

Soudce z milosti
Jeden z nejlepších románů spisovatele Ivana Klímy v rozhlasovém zpracováníPříběh soudce Adama Kindla, hrdiny s autobiografickými rysy, zasadil autor do doby začínající normalizace. Obě podoby příběhu reprezentují tematickou oblast autorovy tvorby, v níž je sledován stře…

Vrchlický: Noc na Karlštejně. Veselohra o 3 dějstvích
Karel Höger v roli Karla IV., Libuše Švormová v roli jeho ženy Alžběty, Eduard Cupák jako Arnošt z Pardubic, Jana Preissová jako Alena a plejáda dalších skvělých herců ve známé divadelní hře Jaroslava Vrchlického Noc na Karlštejně slibují skvělý zážitek i po letech, kdy…

Mládí v hajzlu 3: Mladík v exilu
„Tak mně teda řekněte, co byste dělali na mym místě? Ste čtrnáctiletej příslušník intelektuální menšiny, zapuzenej všema svýma kamarádama, neúnavně naháněnej policejníma sborama tří okresů a chycenej do pasti mezi křováky sto padesát kiláků vod nejbližšího letiště, kter…

Život víry 2025/03
Život víry 2025/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Transgender v církvi Otázka rodové (genderové) identity a jejího menšinov…

Agent JFK – Pašerák
Agent JFK – Pašerák aneb první příběh z největší české fantasy/sci-fi knižní série. John Francis Kovář, bývalý kapitán speciálních jednotek, veterán válečných operací a účastník tajných misí dostává jednoho dne neobvyklou nabídku od podivné dvojice zaměstnanců ještě pod…

Dokonalé ticho
Když všechno ztichne, kdo je uslyší křičet? Čtvrtý případ inspektora Callanacha a šéfinspektorky Turnerové./Na okraji Edinburghu je nalezeno pohozené dívčí tělo s vyřezanými kusy kůže. Když později inspektor Luc Callanach objeví vedle opuštěného kojence strašidelnou pos…

Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni 11-24
Pohádkové vyprávění o jičínském ševcovském tovaryši Kubovi, který musel na vojnu až do Vídně, o domýšlivém knížecím správci Kolomajzníkovi, o vodnících, samotném císaři pánu i o Stázině, které náramně slušela červená sukně. Dokončení seriálu rozhlasových večerníčků, kte…

Jóga vědomí slovem 5
Jóga vědomí slovem 5 - audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu z 2. 3. 2018. Obsah: 1. Princip vědomí - kultivace vědomí celo-tělesného prožívání, 2. Kultivace prostorové subjektivity těla (joga-um prostoru), 3. Kultivace vědomí dechu (joga…

Dobrodružství šesti trampů /Rada, Žák
Jaroslav Štercl (*18. listopadu 1919 – 4. dubna 1996) 1 Vzpoura na lodi primátor Ditrich 2 Hej, šup, námořníci - píseň 3 Příběh dobrého skauta Motyčky 4 Ďáblova propusť 5 Cesta mořem (Little Pal) - píseň 6 Radion Mac Peresám 7 Šilhavý mariňák - píseň 8 Bitva u Kozodojí …

Strašidlo z modrého pokoje
Jaké zločiny má za sebou Patrick, který se stal duchem? Kdy a koho nejčastěji straší? Uslyšíte v komedii podle předlohy J. K. Jeroma s Taťjanou Medveckou, Ivanem Trojanem, Jiřím Holým a dalšími oblíbenými herci. Hrají: Taťjana Medvecká (Nanny), Soběslav Sejk (strýc), …

Tajemství Hrobaříků
Pod svíčkou bývá největší tma. A co teprve na hřbitově! Jen pár kroků od známého pražského obchodního centra se rozkládá areál Olšanských hřbitovů, jejichž zadumaný ráz přitahuje pozornost čtrnáctileté Kláry. Stačí však vlídná pobídka staré paní Anežky a dívka se záhy o…

Vila Vistárie
Přeneste se s Sherlockem Holmesem do Anglie 90. let XIX. století. Slavný detektiv a jeho věrný přítel dr. Watson se chystají vyřešit případ tajemné vraždy u Vily Vistárie. Účinkují: Tomáš Krejčí, Jaroslav Krejčí, Michal Przebinda, Petr Kubes a Jan Ťoupalík

Neumannovy Poděbrady 1988
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 11 0032-7 803 v roce 1988 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální umělci - Krev beránka (…

Doteky osudu
Třetí díl úspěšné kompilace kriminálních případů z policejních archivů navazuje na předchozí Doteky hříchu a Doteky bezmoci. Přináší opět devět samostatných detektivních povídek v podání devíti skvělých interpretů. Shodou smutných okolností jde o poslední práci Norberta…

Nemilá příhoda
Co chybí Rusku především? Humanistická reforma, důraz na prostou lidskou slušnost. A tento novátorský přístup musí platit pro všechny: i vyšší úředníci by se měli přinutit, aby ve svých podřízených viděli lidské bytosti.Státní rada Ilja Iljič Pralinskij se cítí být povo…