Obrázek podcastu Nejdražší suvenýr

Audiokniha Nejdražší suvenýr

Délka:

7 hod 43 min

Čte:

Robert Hájek

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Na opuštěné latríně

Na opuštěné latríně

Dvacet jedna pečlivě vybraných povídek Jaroslava Haška. Název audioknihy odkazuje k tomu, jak tento světoznámý humorista uměl ve svých příbězích zpracovat různorodá témata, jakkoli všední či banální. Hlavně však dokázal mistrně zachytit a s humornou nadsázkou literárně …

Obrázek podcastu Historie psaná šelakem - Pryč, ach, pryč je všechno. Šelakové melodramy

Historie psaná šelakem - Pryč, ach, pryč je všechno. Šelakové melodramy

PRYČ, ACH, PRYČ, JE VŠECHNO… Melodramy na šelakových gramodeskách z let 1910 - 1946 Označení melodram, zvukomalba či hudební obraz bylo v době šelakových gramodesek možné najít na etiketách vedle názvu daného kusu poměrně často. V dobách c. a k. Rakouska například zazn…

Obrázek podcastu Volání vlka

Volání vlka

„Zdá se, bratře,“ pokračoval Nortah, „že naším hlavním darem světu je zkáza.“ Vélin Al Sorna je ve Sjednoceném království žijící legendou. Pod jeho vedením byly dobyty celé říše – a jen díky jeho oběti bylo poraženo zlo strašlivější než cokoli, co svět doposud spatřil. …

Obrázek podcastu Hlava ako dôkaz

Hlava ako dôkaz

Zločin, akých na Slovensku nebolo viac než prstov na jednej ruke. Pokoj v kúpeľnom meste naruší nebezpečný zločinec. Objektom jeho záujmu sú ženy a najmä obsah ich kabeliek. Nastane deň, keď sa v ňom pri jednom z prepadov naštartujú chemické procesy a stratí kontrolu na…

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Obrázek podcastu Ztracený svět

Ztracený svět

Dobrodružný román věhlasného autora detektivek je součástí série próz o příhodách profesora Challengera. Tento vědec se spolu se svým oponentem profesorem Summerleem a s dvěma dalšími odvážlivci vydá do neprozkoumaného kraje, kde se uchoval pravěký život. Na území Jižní…

Obrázek podcastu Na konci října

Na konci října

Pandemii se nepostavil žádný vyjukaný pěšák, nýbrž velitel s maršálskou holí. Bude to stačit? Elitní mikrobiolog Henry Parsons se na ženevské konferenci WHO dozví o nákaze v internačním táboře Kongoli u Jakarty, která zabíjí mladé vězně i jejich lékaře. Měl se sice vrát…

Obrázek podcastu Ve službách zla

Ve službách zla

Představte si, že obdržíte balíček s useknutou nohou… Neohroženou Robin, asistentku soukromého detektiva Cormorana Strika vyděsí záhadný balík k smrti. Jejího šéfa jen tak něco nerozhodí, ale tentokrát mu je jasné, že jde o výstrahu a vrah ho dobře zná. Z minulosti ho n…

Obrázek podcastu Diabol v zrkadle

Diabol v zrkadle

Nad Viedňou, niekdajším sídlom cisára, sa sťahujú mračná. Špióni biskupa Khlesla zavetrili stopu protestantského sprisahania, ktorého cieľom je likvidácia najvyšších katolíckych hodnostárov. Obeťou prvého útoku sa stane sám arcivojvoda Matej Habsburský. Kým lekári bojuj…

Obrázek podcastu Boletus arcanus

Boletus arcanus

Gregor Marty je vcelku obyčejný redaktor jednoho knižního nakladatelství, jemuž převrátí život naruby nález záhadného duhového hřibu s roztodivnými účinky. Boletus arcanus splní každé přání. Po jeho pozření můžete být bohatí, žádoucí a možná i nesmrtelní. To je hodně lá…

Obrázek podcastu Na úsvitě nové doby

Na úsvitě nové doby

Pokračování úspěšného románu Jaroslava Žáka Konec starých časů nás přivádí opět do Pepova Týnce, který má již za sebou revoluční noc v únoru 1948 a začíná stabilizace nových poměrů. S groteskní nadsázkou popisuje první vyhazovy z práce, první zabavování majetku, první v…

Obrázek podcastu Stopařem na této zemi

Stopařem na této zemi

Audiokniha známého salesiánského kněze a pedagoga a biblisty, je volným pokračováním autorovy úspěšné a moudré knihy Exotem na této zemi. Příběhy z Heryánovy kněžské služby plné setkání s nejrůznějšími lidmi všech společenských vrstev prolíná autor se svým osobitým výkl…

Obrázek podcastu Dousková: Hrdý Budžes & Oněgin byl Rusák

Dousková: Hrdý Budžes & Oněgin byl Rusák

Kniha Ireny Douskové Hrdý Budžes vyvolala hned po svém vydání v roce 1998 obrovský zájem. Ten ještě narostl poté, co dílo autorka zdramatizovala a v premiéře je uvedlo Divadlo v Příbrami (uvádí je s velkým úspěchem doposud). Za excelentní výkon v hlavní roli získala v r…

Obrázek podcastu Paní Láryfáry

Paní Láryfáry

Koho by občas nepotrápila nimravka nebo mlátilka, že? Naštěstí je tu paní Láryfáry, kouzelná přítelkyně všech rošťáků! Paní Láryfáry je docela maličká, na zádech má hrb a voní po vanikových rohlíčcích. Bydlí v domku postaveném vzhůru nohama se svým psem Darebou a kočk…

Obrázek podcastu Hurvínek a kluci mameluci, Hurvínkův poklad

Hurvínek a kluci mameluci, Hurvínkův poklad

Určitě víte, jak důležité je mít správné přátele. Hurvínek sice nejvíc kamarádí s Máničkou, ale někdy se na ni trochu vytahuje, protože Mánička je "jenom" holka. Tak se dal jednou doklukovské party a málem to špatně dopadlo. Proč? Protože ti kluci nebyli opravdoví kamar…

Obrázek podcastu Deník farářky

Deník farářky

Boží cesty jsou nevyzpytatelné a nekonvenční farářka Martina Viktorie Kopecká o tom ví své. Valnou většinu jejího života se nezdálo, že bude aspirovat na službu v církvi – a přesto je dnes výraznou postavou Církve československé husitské. Jak vypadá život moderní farářk…

Obrázek podcastu Raději zešílet v divočině

Raději zešílet v divočině

Někteří si postavili v lese chýši, jiní žijí v maringotkách, případně na horských samotách. Jeden přespává přímo pod stromy. K některým se dá dojet autem, k dalším se musí pěšky. Názory a životy šumavských samotářů se nepodobají ničemu, co znáte. Osm předních hereckých …

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Obrázek podcastu Zrušený rok – Deník 2020

Zrušený rok – Deník 2020

Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o…

Obrázek podcastu Vládce vlků

Vládce vlků

1. díl série Černokněžník. Temný epos, v němž na pozadí skutečných historických událostí ožívá svět slovanských hrdinů, čarodějů, ale i tajemných rituálů, bohů a strašlivých běsů. Černý Rogan je legendární lukostřelec z osobní družiny vogastohradského knížete Vlastibor…

Obrázek podcastu Podvolení

Podvolení

Francie, rok 2022. V prezidentských volbách vítězí kandidát strany zvané Muslimské bratrství, které ostatní strany podpoří, aby se prezidentkou nestala šéfka extrémně pravicové Národní fronty. Muslimská vláda za svou prioritu považuje pouze školství a vzdělávání, protož…

Obrázek podcastu Morituri te maturitas

Morituri te maturitas

Vzpomínáte si na agenty Muldera a Scullyovou? Zajímá vás, jak budou lidé v budoucnosti vycházet se svými klony? Přichází další z povídkových sbírek Petry Štarkové. Tentokrát jde o všehochuť - v knížce najdete sci-fi, fantasy, humornou i historickou fikci a chybět nebude…

Obrázek podcastu Nepil: Dobrou a ještě lepší neděli

Nepil: Dobrou a ještě lepší neděli

Krátká humorná zamyšlení nad lidskými a společenskými nešvary.

Obrázek podcastu Syndikát

Syndikát

Tohle není sci-fi. Tohle je příběh, co se stane. Kriminální. Nový detektivní příběh z pera autora Sudetenlandu ožívá i jako audiokniha v podání Vasila Fridricha. Zaposlouchejte se do příběhu z budoucnosti tak blízké, že než knihu dočtete, určitě se stane. Možná, že každ…

Obrázek podcastu Medvídek Paddington

Medvídek Paddington

Medvídek Paddington je pro anglické děti asi něco jako pro české Milerův Krteček. Neobyčejně půvabné a vtipné vyprávění o osiřelém medvědu z nejtemnějšího Peru, kterého se ujmou v Londýně manželé Fouskovi, nenechá nikoho chladným.