Audiokniha Nebožtík Nasredin

Sonety
Když v červnu 2002 Český rozhlas 3 – Vltava nasadil do vysílání sto padesáti čtyřdílný cyklus Sonetů Williama Shakespeara, nikdo z tvůrců netušil, s jak obrovským posluchačským ohlasem se toto dílo setká. Sbírkou básní nejslavnějšího alžbětinského dramatika provázel pos…

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Pečeť smrti
Oldřich z Chlumu se sice ocitl v nemilosti českého krále, ale přesto je povolán do Prahy, aby vyřešil na první pohled jednoduchý případ. Malostranský špitál vlastní darovací listinu na tři vesnice vystavenou Václavem I., otcem Přemysla Otakara II. a jeho předchůdcem na …

Hra na nikdy
„Všichni tě opustili. Unikni, jestli to dokážeš. Anebo důstojně zemři.“ Lovec odměn Colter Shaw sice přicestoval do Kalifornie v osobní záležitosti, avšak záhy se ocitá uprostřed dalšího případu. V Silicon Valley se pohřešuje mladá žena. Zatímco policie bezradně přešlap…

Opretá o ticho
Poézia autorky má filozofickú zrelosť a formálnu ľahkosť. Citlivý a presný výber slov lahodí uchu aj duši, jemná a príťažlivá stavba nesie vážne významy. Komorná interpretácia Jany Oľhovej umocňuje zážitok.

Genesis
Umělá inteligence, naděje a lidská kreativita. Kniha respektovaných amerických odborníků v oblasti počítačových technologií doplněná názorem Henryho Kissingera hledá odpovědi na otázku, jak pohlížet na AI. Je AI hrozbou, nebo účinným pomocníkem? Jak pohlížet na umělou i…

Sv. Otec Jan Pavel II. u nás
Původní LP alba 11 1232-1 věnované návštěvě Svatého Otce Jana Pavla II. u nás vydal Supraphon v roce 1990 Scénář alba napsali Jiří Šrámek a Tomáš Vondrovic, dokumentární zvukové záběry byly pořízeny se souhlasem pražského arcibiskupství ve spolupráci s Čs. rozhlasem v d…

Princezna Psycho
Každý z nás touží po přijetí, lásce a respektu. Jolanin život se ocitl ve slepé uličce. Hroutí se rodina, manželství, práce v korporátu jí připadá nesmyslná. Je třeba najít cestu k životnímu smíření. Máte pocit, že se váš život ocitl ve slepé uličce? Rodina, manželství…

Bourneova totožnost
Jeho paměť je nepopsaný list. Pokud chce zjistit, co je zač, musí udělat nemožné. Vstal z mrtvých v létě 1975 u středomořského ostrůvku, kde ho postřeleného a se ztracenou pamětí vylovila rybářská bárka. Když ho místní zkrachovalý doktor dává dohromady, ukáže se, že má …

Přetíženy
>> „Užitečná kniha plná hlubokých vhledů a praktických technik. I mě pohladila.“ – Daniela Vodáčková, psycholožka a psychoterapeutka << >> Vyskládat myčku, nachystat svačiny, partnerovi připomenout nákup, vyřešit sourozeneckou hádku... a to vše ještě před snídaní. Pak …

Toulky českou minulostí 1001-1050
Milí přátelé, zveme Vás na procházku českou minulostí s poutavým výkladem o zásadních událostech českých dějin. Toulky českou minulostí, dnes už obsáhlé dílo rozdělené dle jednotlivých období, doplní nové vydání dílů 1001-1050.

100 statečných - Host č. 7 - Ondřej Trojan 06.06.2014
Hostem L. Výborné - O. Trojan (filmový producent, režisér a příležitostný herec)

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Překážka jako cesta
Pokud se cítíte frustrovaní, demoralizovaní nebo uvízlí ve vyjetých kolejích, tato kniha vám může pomoci proměnit vaše problémy v životní příležitosti. RYAN HOLIDAY čerpá ze stoické filosofie a ukazuje nám, že to, co blokuje naši cestu, ve skutečnosti otevírá cestu novo…

Jak žít snadněji – recepty pro život
Kniha přináší recepty pro život pohledem alternativní medicíny. Máte-li problém, ať už zdravotní či psychický, můžete ho řešit různými způsoby. Důležité je vědět, že právě to, co se Vám děje je následek. Pokud se vydáte po niti zpět do své minulosti současného života, u…

Business Risk Buster Intervenes 5
Business Risk Buster Intervenes 5 - audiokniha obsahuje pátý díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, Wayne Forester, Lawrence Templeton Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur want…

Píseň o Bernadettě
"Píseň o Bernadettě" pražského německého autora Franze Werfela je úchvatným literárním zpracováním mariánského zjevení, k němuž došlo v jihofrancouzských Lurdech roku 1858. Autor v duchu nejlepších tradic literárního impresionismu vytvořil dílo, které přesvědčivým způso…

Reklama ...vážně!? 4
..ve francouzštině se vyskytuje slovo réclamer, které je překládáno jako hlásit se, dožadovat se, stěžovat si, žádat, vyžadovat, reklamovat a podobně. V některých spojeních, jako réclamer bruyamment - tj. hartusit, francouzština odkazuje k povaze reklamy, jako nepochybn…

Prohnilé město
Kazu Brekkerovi a jeho lidem se podařil nevídaný kousek, za který měli přislíbenou tučnou odměnu. Jenže místo toho, aby se o ni rozdělili, čekala na ně zrada. Proto musí napnout všechny své síly, aby získali to, co jim patří. V temných ulicích zkorumpovaného Ketterdamu …

Bretaňské světlo
BRETAŇSKÉ PRÁZDNINY A ZÁLUDNÝ ZLOČIN. Šestý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa. Zatímco Claire se spokojeně oddává prázdninovému lenošení u moře, komisař Dupin využívá každou vhodno…

Předmluva - Americká elegie
Otázka, jak číst knihu, snad není stejně stará jako knihy samy, ale patrně se vynořila nedlouho po jejich vzniku. U memoárů je zvlášť důležitá. Kdo je autor a co chtěl sdělit? Jaký je vztah prvního plánu příběhu k jeho zamýšlené strategii? Obsahuje po vzoru dávných esot…

Jeremyho farma nejen zvířat
{'cs': '„Špatný den na farmě je lepší než dobrý den v kanceláři.“\n\n „I ti, kdo Clarksona zarytě nenávidí, ho jako farmáře shledají sympatickým“.\n\nUž když se Jeremy proháněl po světě v drahých autech při natáčení Top Gearu, toužil jezdit traktorem a vyorávat své vlas…

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1
„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Hraničář
Přes hraničářskou osadu zvanou Chawyna procházejí komanda dobrodruhů, aby v bažinatém Orcigardu bojovala s orky a drancovala rozvaliny starých chrámů. Moc Temného mága se zdá být nezlomitelná, vyskytují se však názory, že jeho vláda nad Orcigardem už brzy skončí. V těch…

Stopy davnej minulosti - Zrod národa
"Tento diel série Stopy dávnej minulosti rozpráva o príchode Slovanov, ktorí sa usadili na oboch brehoch rieky Moravy, na sever od Dunaja v Dolnom Rakúsku a na Slovensku, v Zadunajsku a azda aj v Potisí. Prišli ako blízki príbuzní, niekoľko stáročí zdieľali spoločný osu…