Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Návštěva před obědem

Audiokniha Návštěva před obědem

Délka:

26 min

Čte:

Vladimír Ráž

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Einstein - Jeho život a vesmír

Einstein - Jeho život a vesmír

Vynikající dílo, které poprvé zpracovává Einsteinův život v celé jeho šíři, neboť Hebrejská univerzita v Jeruzalémě podle poslední vůle Einsteinovy nevlastní dcery uvolnila přes 3 000 stran nových dokumentů, především Einsteinových dopisů jeho první a druhé ženě a dětem

Obrázek podcastu Lovci mamutů

Lovci mamutů

Strhující boj o přežití ve starší době kamenné. Dobrodružný román inspirovaný archeologickými vykopávkami u nás vypráví o pravěkých lovcích, způsobech obživy, počátcích řeči a vynálezu ohně. Slavný román o putování hlavních hrdinů Kopčema, Veverčáka a jejich lovecké

Obrázek podcastu Všímavost a Já

Všímavost a Já

Když chcete porozumět sami sobě. Hlavním cílem knihy o všímavosti je pomoci lidem osvojit si techniky, s nimiž mohou sami sobě pomoci. Tím, že porozumí sobě samým. Všímavost, anglicky mindfulness, je v dnešní době velmi skloňovaným pojmem. Zkušený psychoterapeut Jan Ben

Obrázek podcastu Já ještě nechci jít spát

Já ještě nechci jít spát

Poslechněte si hned tři veselé, prosté, ale kouzelné příběhy! Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: Já ještě nechci jít spát! Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu radovánek. Ale ouha! Do rodin

Obrázek podcastu Prévert: Lyrika

Prévert: Lyrika

Poezie je řeč, která zpívá (Jacques Prévert)

Obrázek podcastu Volání o pomoc

Volání o pomoc

Madison Harperová se vrací do Lost Creek a s pomocí Natea Monroea hledá odpověď na řadu otázek: Kdo ji dostal do vězení za zločin, který nespáchala? Co se stalo s jejím synem? A kdo zabil její bývalou přítelkyni? K tomu se přidá smrt místní dívky, z jejíž sebevraždy se

Obrázek podcastu Václav Havel – The Power of the Powerless in the 20th Century

Václav Havel – The Power of the Powerless in the 20th Century

„Truth and love must triumph over lies and hatred.“ Václav Havel. Martin Vopěnka weaves historical events with biographical narratives, describing the essence of a totalitarian society and the individual's yearning for truth. Are there gaps in your children's knowledge

Obrázek podcastu Opakuje se historie?

Opakuje se historie?

Světové dějiny jsou rozporuplné. Na jedné straně jistě fascinující množstvím odvážných činů a slavných vítězství, které posouvaly lidskou společnost vpřed. A pokud se to nepodařilo, tak alespoň hrdinných porážek, které kladně ovlivnily národní vědomí. O tom se stovky le

Obrázek podcastu Nenasytní mrtví

Nenasytní mrtví

Keira si myslela, že už rozumí svému daru – ale to nejhorší ji teprve čeká. Po událostech prvního dílu se stává hrobnicí na blightském hřbitově, kde ji obklopují neklidné duše. Vidí je v mlze, slyší jejich šeptání. Většina zoufale hledá klid – až na jednu. A ta ji odmí

Obrázek podcastu Škola malého stromu

Škola malého stromu

Víte něco o duši amerických Indiánů? Víte, že stromy mluví? Víte, jak posílat zprávy prostřednictvím hvězd? Víte něco o smíchu a slzách v lidském srdci? Zaposlouchejte se do Školy Malého stromu a pochopíte pozoruhodnou jednotu člověka, přírody a kosmu. Příběh Malého str

Obrázek podcastu Odhalte manipulující trikaře

Odhalte manipulující trikaře

Staňte se mistry komunikace, doma i v širém světě. Může s užitkem poslouchat i naprostý začátečník v angličtině i český velvyslanec v Londýně nebo ve Washingtonu. Naučte se odhalovat různé manipulující, nedovolené, zakázané, úskočné, trikové, podraznické či jakkoliv jin

Obrázek podcastu Záhadný pan Quin

Záhadný pan Quin

Povídky pro milovníky dobrých konců. Agatha Christie ve svých povídkách uvádí novou postavu – záhadného pan Harleye Quina, který se objevuje tam, kde je třeba vyřešit roky neobjasněný zločin, jenž komplikuje život ostatním lidem. V povídkové sbírce Záhadný pan Quin se j

Obrázek podcastu Strach nad Bobří řekou

Strach nad Bobří řekou

Nastaly těžké časy – zemi Hochů od Bobří řeky obsadil Nepřítel, který šíří strach a zakazuje různé spolky. Rikitan ale navzdory všemu pokračuje v činnosti a svému oddílu představí nových třináct bobříků pro ušlechtilý život. I přes ústrky ze strany kolaborantské organiz

Obrázek podcastu Život ve staletích – 15. století

Život ve staletích – 15. století

Jak se žilo lidem ve 15. století? Čtvrtý díl ojedinělého projektu známého historika a oblíbeného spisovatele, který představuje život v českých zemích od doby knížecí až do konce feudalismu. Kniha popisuje proměnu společnosti ve 15. století. V dalším dílu cyklu Život v

Obrázek podcastu Detox hlavy

Detox hlavy

PRAKTICKÉ TECHNIKY, POSTUPY A RITUÁLY PRO ČISTOU MYSL A SKVĚLÝ POCIT Z KAŽDÉHO DNE Spousta lidí je v dnešní době konstantně ve stresu. Nechávají se zahltit svými myšlenkami, emocemi a velkým množstvím aktivit, vzruchů a podnětů. Je snadné nechat se zmást a uvěřit tomu,

Obrázek podcastu Dvacet tisíc mil pod mořem

Dvacet tisíc mil pod mořem

"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl

Obrázek podcastu Začni vydělávat na tom, co tě baví

Začni vydělávat na tom, co tě baví

20 minut denně. Pouhých 30 dní 30denní projekt, pěkně krok za krokem, den po dni. To nám podle autora Johna Williamse stačí k tomu, abychom unikli z každodenní rutiny a rozjeli vlastní projekt či byznys. Máte pocit, že žádné nápady nemáte? Nebojte se, hned na začátku vá

Obrázek podcastu Temný úkryt

Temný úkryt

Když je na schodech kostela v luxusním svatebním resortu nalezeno křehké tělíčko dvanáctileté Holly Mitchellové s panenkou z borových šišek pevně přitisknutou k hrudi, spěchá na místo činu detektiv Josie Quinnová. Tu dívku zná: její matka nabídla Josii pomoc. Při prohlí

Obrázek podcastu Hadí král

Hadí král

Volné třetí pokračování sourozeneckých osudů Alison alias Vlčpanny a Wolfiho, kterého sestra vysvobodila z vlčího zakletí.V posledním příběhu stojíme na prahu nového dobrodružství, kdy se s magicky pohádkovým číslem tři opět projeví tajemné rodové prokletí.Pohádka je vo

Obrázek podcastu Pride and Prejudice

Pride and Prejudice

Audiokniha Pride and Prejudice namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Mrs Bennet has five daughters and they are all unmarried. When rich, single Mr Bingley comes to live in the area, she is sure that he will be the perfect husb

Obrázek podcastu Business Risk Buster Intervenes 3

Business Risk Buster Intervenes 3

Business Risk Buster Intervenes 3 - audiokniha obsahuje třetí díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, Paul Panting, Emma Powell. Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wants to

Obrázek podcastu Heart of Darkness

Heart of Darkness

Audiokniha Heart of Darkness namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro posluchače experty. Marlow, a man who has spent his life at sea, tells the story of a journey up the River Congo which changed his life. His journey upriver to find Kurtz, the charismatic he

Obrázek podcastu Čtveročasí básnictví českého (1)

Čtveročasí básnictví českého (1)

Z obsáhlého komentáře k 2 LP kompletu 1218 0511 vydanému v Supraphonu v roce 1982 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:....Obsah a uspořádání tohoto souboru mohou vyvolat dvě pochybnosti o jeho názvu. Za prvé: proč "básnictví", když je zde věnováno tolik místa próze, a

Obrázek podcastu Produktivita bez starostí

Produktivita bez starostí

Domnievame sa, že produktivita sa spája len s tvrdou prácou. No čo ak ju možno dosiahnuť aj inak? Najsledovanejší expert na produktivitu Dr. Ali Abdaal odhalil ľahšiu a oveľa príjemnejšiu cestu k úspechu, ktorá nevychádza z disciplíny, ale z bezstarostnosti. Zistil, že