Audiokniha Návštěva před obědem

Otázka viny
William Wisting si od zločinu neodpočine ani během dovolené. Když mu přijde anonym odkazující na dávno vyřešenou vraždu sedmnáctileté dívky, rozhodne se případ přezkoumat. Zdá se, že něco nesedí… a další dopisy to potvrdí. Vrchního komisaře se zmocňuje nepříjemný pocit,…

Křesťanská konference 2011
Nahrávky kázání a seminářů v MP3 z 24. Křesťanské konference, jejímž mottem bylo „Co je u Čechů nemožné, je u Boha možné“. Řečníci: James Goll, Dave Patty, Lubomír Ondráček, Lukáš Targosz, Pavol Zsolnai, Kateřina Lachmanová, Jiří Unger, Michal Vaněk…

Vražda v knihkupectví
Annie miluje detektivky a práce v knihkupectví je pro ni splněným snem. Jenže prodeje klesají, a tak uspořádá Detektivní festival, který zachrání i další podniky v ospalém městečku Redwood Grove – včetně hospody, jejíž majitel Liam akci moc nefandí. Ale pak je mezi regá…

Ledové povídky Jana Welzla
Další rozhlasová klasika. Karel Höger a vzpomínkové povídky polárníka Jana Eskymo Welzla. Jan Welzl (narozen 1868), známý spíše pod jménem Eskymo Welzl, byl proslulým a tajemným polárním lovcem a zlatokopem. Živil se jako zlatokop, rybář, potulný kramář, a dokonce se n…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Dračí krev
Příběh Draculy, nejslavnějšího upíra všech dob, fascinuje čtenáře už po staletí. Je to krev i láska, spravedlnost a smrt, sen o věčnosti, vše, co spočívá na dně duše každého z nás. Vydejme se tedy na cestu zpět časem do středověké Transylvánie, kde rod vládnoucího kníže…

Kdo chytá v lese
Creekside. Po rozvodu to měl být můj nový začátek. Místo, kde se usadím se svou dcerou, začnu učit na zdejší střední škole a s trochou štěstí snad přijdu na to, co se stalo mé kamarádce, která tu žila. A zemřela. Ale Creekside si pro mě připravil víc záhad, než jsem ček…

MS v ledním hokeji 1999 - Lillehammer (ČR - Finsko) - 2.finále
MS v ledním hokeji 1999 v Norsku (ČR - Finsko 1:4) - 2. finále 1. třetina 0:2 2. třetina 1:1 3. třetina 0:1 Prodloužení 1:0 Branky: 30:47 Ujčík (L. Procházka), 76:32 Hlaváč (Šimíček) - 1:41 Niemi (Sihvonen, Eloranta), 5:35 Lind (Kallio, Niemi), 21:51 Tuomaninen (Karal…

Na Větrné hůrce
Nemá slitování s nikým a jediným hnacím motivem jeho jednání je touha po pomstě. Klasické dílo anglické literatury. Autorka mistrně vystihla nejtemnější zákoutí lidské duše, zlobu a záludnost. Jeden z nejtemnějších a nejsmutnějších příběhů světové literatury. Ponurost …

Papírová princezna
Od striptýzových klubů a parkovišť kamionů až po luxusní sídla na jižním pobřeží – příběh (ne)obyčejné mladé dívky, která se snaží přežít v tomto světě. Ella Harperová je věčná optimistka. Celý život se s matkou stěhovaly z města do města, snažily se vyjít s penězi a př…

Magorské modlitby
Ivan M. Jirous byl nejen duchovní v ůdce undergroundu, v ěze ň, básník a magor, ale té ž velký modlitebník. Z Magorovy summy jsou vybrány nejlep ší básn ě duchovní a se řazeny shora dol ů: Nejprve B ůh ve t řech podobách – Stvo řitel, Vykupitel a Ut ěšitel. Poté nebeské…

Miláčku, zdechni!
Obraťte se s důvěrou na šamana. Od autorky knih Indiánský erotikon a jak jsem rodila syna z kmene Čerokí. Třicet povídek napsaných s vtipem a respektem k indiánské tradici a způsobu života. Životní zkušenost Danky Štoflové je unikátní: česká malířka odjela zkusit štěstí…

Jeden den Ivana Děnisoviče - Mistři slova
Ruská novela zachycující jeden den v sibiřském Gulagu a zároveň život vězně s číslem Šč- 854 – Ivana Děnisoviče. Příběh popisuje podmínky v pracovních táborech na Sibiři v 50. letech 20. století – životní podmínky, zimu, nedostatek jídla, mezilidské vztahy, tresty i těž…

Cesta úspěšného člověka
Cesta úspěšného člověka – Staňte se vědomým tvůrcem svého života Chcete aktivně tvořit svou realitu a dosáhnout svých nejhlubších přání? Audiokniha Cesta úspěšného člověka vám ukáže cestu k osobní transformaci a úspěchu. Naučíte se, jak využívat sílu mysli, řízenou pře…

Konec prokrastinace
Petr Ludwig v původní české publikaci opírající se o poslední vědecké výzkumy světových univerzit z oblasti lidského rozhodování, motivace a produktivity přináší odpověď na otázku, kterou si klade každý z nás: Jak z toho ven? Jak být produktivnější bez větší únavy? Jak …

Paměti urozeného pana Barry-Lyndona
Jedno z nejlepších děl významného anglického satirika (1811-1863), realisticky zachycující životní dráhu irského šlechtického dobrodruha, Barry Lyndona, zchudlého šlechtice, jejž matka vychová k hloupé pýše a vychloubačnosti, ke rváčství a bezohledné honbě za penězi, kt…

50 viet, ktoré vám uľahčia život
Nájsť správne slová, aby sme neurazili, alebo položiť správnu otázku, aby sme neponížili, je skutočné umenie, ktoré nás uchráni pred napätými vzťahmi. Šarmantný spôsob prejavu pri nepríjemnej konverzácii vám dá do ruky zbraň, ktorou protivníka ľahko odzbrojíte. Táto aud…

Jaroslav Hašek - Povídky
Duchovní otec Švejka zahájil svou spisovatelskou dráhu drobnými povídkami, črtami a humoreskami, které publikoval v časopisech. Vybrali jsme řadu, která vycházela v Humoristických listech. Autor v nich navázal na tradici lidového šibalského humoru, kterou potom dále roz…

Buď jako řeka
Některé řeky plynou poklidně a tiše, některé divoce, všechny ale míří vpřed. Poetický román o nezlomnosti lidského ducha. Sedmnáctiletá Victorie Nashová, jediná žena v rodině plné problematických mužů, vede domácnost na rodinném statku s broskvoňovým sadem v malém farmá…

Jak se mění vědomí
To, jak lidé vnímají halucinogenní látky, je rozkročeno mezi idealizací, jako by šlo o všelék, a démonizací, jako by šlo o smrtelné nebezpečí. Přitom ještě v 60. letech se jednalo o velmi nadějné medikamenty pro léčbu duševních onemocnění, závislostí a otevření se spiri…

Kdo rozváže pás Orionu
Otázku, zda umí rozvázat Orionův pás, položil Bůh Jobovi, aby mu ukázal jeho místo v uspořádání světa. Pražský advokát Artur Riegerbaum svoje místo zatím nenašel. Jednoho dne se však při řešení jedné z mnoha kauz seznámí s docentem lingvistiky, který vlastní výtisk knih…

Po dobrém, nebo po zlém?
Renomovaný dětský psycholog Zdeněk Matějček si se zamýšlí nad tím, jak prohřešky dítěte nikoli trestat, ale jak je předvídat a jak jim zabránit. Význam odměn a trestů je ve výchově zřejmě stále týž. Jen v různých dobách a společnostech se jedno nebo druhé více nebo méně…

Příběhy eléva
Devět autentických povídek ze železničního prostředí 50. a 60. let. Vzpomínky na dobu, kdy elektrická dráha byla v plenkách. Kdy vlaky poháněla pára a kdy rozjet dlouhou soupravu vyžadovalo zručnost a fyzickou sílu. Hlavní hrdina začíná jako běžný dětský obdivovatel vše…

Na věky věků
Také ve druhém rozsáhlém příběhu s historickým námětem nás Ken Follett zavádí do středověkého anglického městečka Kingsbridge, avšak o zrhuba sto padesát let později než v románu Pilíře země. Do spletitých osudů obyvatel Kingsbrigde 14. století, jejichž život je nerozlu…

Léčebna
V přísně střeženém ústavu pro ty nejhorší zločince dojde k vraždě zdravotní sestry. A pohřešuje se i její novorozeně. Únosce žádá výkupné, čas neúprosně běží. Forenzní psycholožka Connie Woolwineová dokáže proniknout do mysli pachatele jako nikdo jiný, a tak se v utajen…