Audiokniha Návrat Krále Šumavy - román o Josefu Hasilovi

Neboj se vrátit domů
Smysluplné odpovědi na stěžejní otázky našeho bytí Marie Svatošová je lékařka, spisovatelka, zakladatelka hospicového hnutí v České republice. Se svými přednáškami neúnavně objíždí republiku a propaguje paliativní péči. Mluví pozitivně o tématu tak zásadním, ale i vytě…

Večer, kdy nás opustil
JEDNA NOC. JEDNO TAJEMSTVÍ. CELÝ ŽIVOT VE LŽI. Nořin otec Liam byl muž mnoha tváří. Pro veřejnost obdivovaný hotelový magnát, jehož luxusní resorty patřily k nejvyhledávanějším na světě. Pro své tři bývalé manželky milující, byť citově uzavřený partner, který si pečlivě…

Berta a Dušičky
Hřbitov může být tak trochu strašidelné místo, zvlášť za sychravého počasí o Dušičkách. Dokonce i když se jedná o školní akci – v některých zákoutích si člověk připadá, jako by byl na hřbitově úplně sám. A když Berta odloží zapálenou svíčku na dávno zapomenutý hrob, oci…

Poplach v Kovářské uličce
Dnes již (ne)právem zapomenutá literární předloha patřila kdysi k povinné školní četbě a zůstala v hlavách několika generací. I proto nabízíme tuhle retro rozhlasovou vzpomínku.Osoby a obsazení: Frantík Severín (Václav Knop), Ferdinand Bočan, obchodník z Kovářské uličky…

Súboj s láskou
Bratia Rafael a Ján Podmanickí z Bystrice, mocní veľmoži a lúpežní rytieri, ovládajú celé Považie a trasie sa pred nimi i šľachta na Morave a v Sliezsku. Sú nielen neľútostní bojovníci, ale aj obratní diplomati a všetky útoky proti nim sa končia ich víťazstvom. Príbuzen…

Prodavači ostatků II.
Druhý díl historické série ze 14. století, doby obchodů s ostatky svatých, časů morových ran a flagelantů, kdy se českému poutníkovi otevírá Evropa Martin ze Stvolna prokáže vyjímečné studijní nadání a po různých peripetiích se mu podaří dostat na slavnou pařížskou uni…

Labutí dům
Jdi za svým snem, jakkoliv se zdá být vzdálený . Půvabná pohádka s dětskými hrdiny, kteří vás vtáhnou do magického světa módních salonů, biografů, kaváren a divadel prvorepublikové Prahy Píšou se 20. léta 20. století a Československem hýbe technický pokrok. Automobilis…

Kubátová: Jak Krakonoš s Trautenberkem vedli válku
Od autorky námětu televizního večerníčku "Krkonošská pohádka".

Strašidelné pověsti z plzeňského kraje 2
Audiokniha obsahuje další pokračování plzeňských pověstí v podání Démophobie a Ludvíků s hostujícím známým hercem a dabérem Martinem Stránským. Obsahem druhého alba jsou 3 zpívané pověsti z Plzně v podání Démophobie a dále zdramatizované pověsti z Domažlic, Horšovského …

Vraždy v kruhu
Kolik motivů může mít jedna vražda? Kolem mrtvého z jezera se vynoří plejáda svérázných osob: od pěstitele konopí přes renomovaného architekta, promiskuitního policistu až po tajemnou Kubánku. Spolu s kriminalistou Holinou nahlédneme hluboko do jejich životů propojených…

Radúz a Mahulena
Pohádkové zpracování klasického námětu.Radúz a Mahulena musí v cestě za láskou překonávat nejen nejrůznější nástrahy osudu, ale i kouzla a čáry královny Runy. Nenávist zakořeněná v temné minulosti ohrožuje jejich vztah i životy snad všemi možnými způsoby. Najdou ti dva …

Moc
První kniha z kultovní série Věrní a padlí od uznávaného autora fantasy Johna Gwynna. Mladý Corban se závistivě dívá, jak se z chlapců stávají muži a učí se umění války. Sám už touží držet meč a kopí, aby chránil zemi svého krále. Ten den však nastane dřív, než čekal. T…

Heuréka!
>> „Neobyčejně otevřený a autentický příběh – s konkrétními radami, spoustou inspirace i odvahou přiznat chyby.“ — Petr Bena, vice chairman of the board Alza.cz<< >> „Místo superlativů nabízí ‚aha‘ momenty a praktické rady z reálného byznysu.“ — Jitka Dvořáková, ex-CEO…

Z povídek Oty Pavla 2.
Povídky českého spisovatele a novináře Oty Pavla čtou: Jaromír Spal, Marek Eben, Jiří Klem, Bořivoj Navrátil a Jiří Lábus.Ota Pavel, původně Popper, se narodil roku 1930 rodičům, které známe z jeho povídek: otec Leo byl obchodní cestující a maminka Hermína zajímavá a si…

Bezchybně
Rhett je dvojnásobný šampión v jízdě na býku a miláček davů – dokud neudělá zásadní přešlap. Jeho agent se mu snaží zachránit kariéru, a tak pověří svou dceru Summer, aby Rhetta po zbytek sezóny „hlídala“. Rhett o žádnou chůvu rozhodně nestojí – a už vůbec ne o sexy kra…

Oldřiška
Pod jménem Františka Nepila jsou čtenáři a rozhlasoví posluchači zvyklí nacházet úsměvné a laskavé příběhy.Nepilův příběh s názvem Oldřiška nás vrátí do druhé poloviny 10. století, kdy českou zemi ovládl bratrovražedný boj mezi Přemyslovci a ostatními rody. Apokryf z ča…

Okřídlené putování I aneb Báje a pověsti zachycené zřením
Jak si může vést slavný vojevůdce Lothar Jitrocel v bitvě, jež se zdá být ještě před samotným začátkem zcela prohraná? Uspěje vznešená Athalíwa v hledání milovaného manžela, který zmizel z jejího života nedlouho poté, co jí drahou přísahou zachránil život? Vzpamatuje se…

Čtyři případy mladého Oldřicha z Chlumu
Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu. Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora Oldřicha z Chlumu. Ani jedna z povíd…

Hardcore historie
Zapomeňte na ospalé hodiny dějepisu a nekonečné seznamy jmen a dat. Zkoumat dějiny s Danem Carlinem je jako vydat se na cizí planetu, kterou také obývají lidé. Biologicky stejní, ale kulturně odlišní. Co všechno se můžeme z trosek vyspělých civilizací dozvědět sami o so…

Vídeňské zločiny III - Horký červenec 1927
Série Vídeňské zločiny je nejprodávanějším knižním titulem u našich rakouských sousedů. Jednotlivé díly se odehrávají ve významných letopočtech rakouské historie a čtenáři na ní nejvíce oceňují přesnost a atmosféru dobových reálií, do kterých autor své fiktivní zločiny …

Bílý den
Londonův dobrodružný román o Bílém Dni, hrdinovi Aljašky z prvních let zlaté horečky, patří do časů ještě před velkým objevem zlata na Klondyku. Tehdy zprávy o nalezištích přivábily na sever neohrožené průkopníky a zlatokopy, tuláky a dobrodruhy, uvyklé drsnému životu. …

100 statečných - Host č. 70 - Jan Hofman 08.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Hofman (antikvář)

Amber 3 - Znamení jednorožce
Ve třetím díle fantasy ságy Tajemný Amber – Znamení jednorožce – se lámou dosavadní jisté hodnoty a boří známé mýty. Vyvrcholení této audioknihy je současně dovršením všech tří dosud zveřejněných audioknih této světově proslulé série. Situace kolem hlavního hrdiny Corwi…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Vzpoura mozků - Galaxia
Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je…