Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Naučte se investovat

Audiokniha Naučte se investovat

Délka:

7 hod 0 min

Čte:

Filip Jančík

Vydavatel:

Grada

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Syn čarodějnice

Syn čarodějnice

Jan Kepler, muž, který odhalil tajemství vesmíru. František Gel přibližuje ve své reportáži o osudech císařského matematika a astronoma Jana Keplera legendami opředenou dobu vlády Rudolfa II. Církvi nepohodlný štvanec Tycho de Brahe opustil své rodné Dánsko a na pozvání

Obrázek podcastu Poslední slovo

Poslední slovo

Pohádka na motivy příběhu H. Ch. Andersena. Princezna Karin je pěkně sebevědomá. Nejradši by řídila všechno na zámku, v celém království a koneckonců na celém světě. Ke všemu má připomínky. A trápí ji, že se jejich královstvíčko ničím neproslavilo. Proto uspořádá velkou

Obrázek podcastu Luisa a Lotka

Luisa a Lotka

Jsou si podobné jako vejce vejci. Dokoulejí se na správné místo, i když je osud zase rozdělil? To je k nevíře. Když kudrnatá Luisa Palffyová chviličku postojí a Lotka Körnerová si rozplete copánky, snad i stařenka s brýlemi jako láhev od okurek pozná, že tyhle devítil

Obrázek podcastu Toulky českou minulostí 201-400

Toulky českou minulostí 201-400

Skutečnost a pravda jsou totiž daleko hrdinštější než je nejobratnější fikce. Není kupříkladu napínavé zjišťovat, že Jan Hus nevynikal asketickým vzezřením, ale byl malý, tlustý a oplešatělý a svoje kněžské povolání si původně zvolil (jak sám přiznává) hlavně kvůli dobr

Obrázek podcastu Rady a zlomyslnosti. Ze světa aforismu a epigramu

Rady a zlomyslnosti. Ze světa aforismu a epigramu

Z komentáře k LP albu 1118 3295, které vydal Supraphon v roce 1983: AFORISMUS je - jak praví slovník - "jadrná a stručná věta, jíž se vyslovuje nějaká myšlénka neb důležitá zásada." Z toho vyplývá, že aforistický sloh "libuje si ve stručných větách". Takže ten, kdo se s

Obrázek podcastu Mlsné medvědí příběhy - Písničky z večerníčku

Mlsné medvědí příběhy - Písničky z večerníčku

Mlsné medvědí příběhy - Písničky z večerníčku. Nedvěd a Miška jsou nejlepší medvědí kamarádi, které znáte z večerníčku Mlsné medvědí příběhy. Oba jsou nesmírně vynalézaví, když jde o to, dostat se k něčemu dobrému na zub. Mnohdy se ale stane, že i ten nejlepší plán nevy

Obrázek podcastu Rodinná rada

Rodinná rada

Novela Rodinná rada je hořce humorným svědectvím o střetu dvou stárnoucích bratrů Marka a Ivana při péči o nemohoucí matku. Jejich odlišné osobnosti, rozdílný vztah k minulosti, jiné politické preference a různá hierarchie hodnot eskalují v sérii vygradovaných scén, do

Obrázek podcastu Pohádky pro benjamínky silničního provozu

Pohádky pro benjamínky silničního provozu

Pohádka o zeleném panáčkovi, Pohádka o kouzelných rohačkách, Pohádka o mravencích s boulemi na hlavě, Pohádka o veverčí jedenáctce a další, které byly nahrány a vydány v roce 1973 v Supraphonu, byly později v roce 1984 dokonce v animované podobě uváděny Českou televizí

Obrázek podcastu Tah dnes večer

Tah dnes večer

Rozhlasová komedie, v níž skvělá česká herečka Růžena Merunková ztvárnila mladou ženou, kterou střetnutí s novou spolupracovnicí přivede k nečekanému zamyšlení nad vlastním dosavadním postojem k životu a práci. Osoby a obsazení: Eva Outratová, vedoucí propagace (Růžena

Obrázek podcastu O Ječmínkovi

O Ječmínkovi

Jsem hanácké král Ječmínek!, prohlásil o sobe bájný panovník narozený na poli s ječmenem. Dobrým pomáhá a na lenochy má spadeno.Rozhlasová pohádka s nezapomenutelným Karelm Högerem v hlavní roli. Režie Jan Berger.

Obrázek podcastu Na Silvestra v Helemichli

Na Silvestra v Helemichli

V bláznivém silvestrovském muzikálu "Na Silvestra v Helemichli" autorů Pavla Šruta, Jana Vodňanského a Petra Skoumala se vypravíme do císařství v Helemichli, kde je sice všechno "tak trochu" na ruby, ale kde vládne veselí a dobrá nálada. Uslyšíte mj. Jiřího Šaška, Jiřin

Obrázek podcastu Svedectvá mŕtvych

Svedectvá mŕtvych

New York očami súdnej lekárky – nočná mora odohrávajúca sa v meste snov. Miliardári obklopení umeleckými dielami alebo bezdomovci prechádzajúci podzemnými tunelmi – ich mŕtve telá zakaždým rozprávajú jedinečný príbeh, ktorého kľúčové body sú ukryté v detailoch. Modriny,

Obrázek podcastu Radúz a Mahulena

Radúz a Mahulena

Pohádkové zpracování klasického námětu.Radúz a Mahulena musí v cestě za láskou překonávat nejen nejrůznější nástrahy osudu, ale i kouzla a čáry královny Runy. Nenávist zakořeněná v temné minulosti ohrožuje jejich vztah i životy snad všemi možnými způsoby. Najdou ti dva

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Medzi nebom a zemou

Medzi nebom a zemou

Každému sa môže stať, že sa stretne s niečím, čomu nechce uveriť alebo čo zo zásady odmieta pochopiť. Podobnou situáciou sa spúšťa sled udalostí, ktorý vedie k ďalšiemu vyšetrovaniu vrchného komisára Ledeckého a jeho kolegov z bratislavského oddelenia vrážd. Mladá žena

Obrázek podcastu Šepot včel

Šepot včel

Každé dítě je zázrak přírody, o tomhle to však platí dvojnásob… Podivného nalezence Simonopia, odsouzeného kvůli znetvořenému obličeji k věčnému mlčení a doprovázeného odjakživa rojem včel, považují někteří obyvatelé mexického městečka Linares za dítě políbené ďáblem. P

Obrázek podcastu Kouzelníci z pradávna

Kouzelníci z pradávna

Než přišli válečníci, bývaly temné hvozdy plné kouzelných tvorů. Teď je však všechno jinak. Zar je chlapec z kmene kouzelníků, který nemá magické schopnosti, a udělá cokoliv, aby je získal. Čára je dívka z kmene válečníků, ale vlastní zakázaný kouzelný předmět, a udělá

Obrázek podcastu Nejčernější les

Nejčernější les

"Osloví-li nás znenadání povětří či pták, čistotný oblak, studna vprostřed skal, až zkameníme náhlým úžasem. Však osloven-li chlapec něčím, co má něžný dívčí hlas, jako by na něj promluvil sám zázrak." To je malý úryvek ze scénáře nedělní rozhlasové pohádky. A jak už te

Obrázek podcastu U stolu (1988)

U stolu (1988)

Velkého českého básníka, dramatika a překladatele připomínáme četbou z jeho lyrické prózy U stolu. Hrst vzpomínek na dětská léta, prožitá v malebném kraji mezi Vltavou a Sázavou.Jsou tři místa, která se přetahovala o tvůrčí pozornost básníka Františka Hrubína - rodná Pr

Obrázek podcastu Cocteau: Lidský hlas

Cocteau: Lidský hlas

Slavná jednoaktovka, napsaná Jeanem Cocteau pro jednoho herce, je příběhem ženy, která se nemůže vyrovnat s rozpadem milostného vztahu. Během několika telefonických rozhovorů s milovaným mužem se snaží odvrátit jejich rozchod. V nahrávce uslyšíte nepřekonatelnou Jarosla

Obrázek podcastu Všechny cesty vedou do Santiaga

Všechny cesty vedou do Santiaga

Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní

Obrázek podcastu Normální mužský

Normální mužský

Úsměvný příběh o rozvedeném manželském páru.Osoby a obsazení: Slávka (Blanka Bohdanová), Ludvík (Vlastimil Brodský), Růžena (Marie Marešová), Pavla (Růžena Merunková), Karel (Tomáš Töpfer), Vendulka (Anna Hlavicová-Bendová), dále účinkují Blanka Vikusová, Jaroslava Drml

Obrázek podcastu Muž z Brna

Muž z Brna

Jejich revírem je štatl, jejich tempo je rozvážné, jejich protivníky jsou všichni, kdo narušují provoz policejní služebny v Brně-Komárově. Vše změní nedobrovolná posila z Prahy. Josef Ječmínek doplní tým majora Vítámváse zahrnující bývalého fotbalistu strážmistra Píče,

Obrázek podcastu Sedmá pohroma

Sedmá pohroma

Profesor Harold McCabe zmizel při hledání důkazů deseti egyptských ran z Mojžíšových časů. Když se po dvou letech znenadání objeví, zemře dříve, než stačí odvyprávět svůj příběh. Následná pitva ale odhalí děsivou věc – někdo jej začal mumifikovat zaživa a lékařský tým,

Obrázek podcastu Malířovo ohlédnutí / Jak Mikoláš Aleš malovával

Malířovo ohlédnutí / Jak Mikoláš Aleš malovával

Původní titul DM 15215 "Malířovo ohlédnutí / Jak Mikoláš Aleš malovával" vydal Supraphon v roce 1964 - nyní titul vydáváme poprvé digitálně. MIKOLÁŠ ALEŠ (*18.11.1852 – †10.7.1913)