Audiokniha Na cestě domů…vždycky

Afrika
"V pořadí objevů 14. Cimrmanova hra nás zavede do nitra kontinentu téměř nedotčeného civilizací. Čeští cestovatelé se tu setkají s podivným kmenem lidojedů a málem skončí na jejich jídelním lístku." - čteme mimo jiné v divadelním programu k tomuto představení Divadla Já…

Nightflyers
Sci-fi horor od autora Hry o trůny Sci-fi horor od autora bestselleru Hra o trůny napsaný svižným jazykem, vtipem a pečlivě vybudovanými pointami. Devítičlenný tým akademických vědců se vydává na výpravu za volkryny, mýtickou rasou mezihvězdných nomádů, a jedinou lodí, …

Babička
Zatímco většina herců se k hlavním rolím dopracuje dříve či později a poté spěje k postupnému útlumu, Jarmila Kurandová se ke své životní a zároveň poslední roli dostala ve věku osmdesáti let, a to v divadle i před kamerou a v rozhlasovém zpracování.V roce 1971 ztělesni…

Osmnáct pod nulou
Třetí temný případ Fabiana Riska. Třetí mrazivý thriller z pera švédského bestselleristy Stefana Ahnhema. Automobilová honička u helsingborského přístavu skončí pro jeden vůz tragicky – pádem do ledových vod. Na předním sedadle je nalezen jeden z nejvlivnějších švédskýc…

Mlýn na čelinském potoce
Terezce se líbí Toník a Toník může oči nechat na Terezce, ale jak tahle jejich láska dopadne? Pohádka Věry a Jiřího Kafkových z roku 1972. Osoby a obsazení: mlynář Toník (Ladislav Mrkvička), Terezka (Miroslava Slávka Hozová), krajánek Kloubek (Josef Patočka), zakletá du…

Ruština na cesty
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Ruština na cesty A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu a fráze, které můžete využít při jak služebním, tak soukromém cestování Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že s…

Případ Holečkovi
Zločin je vyřešený, vrah odsouzený, a přesto zůstává spousta nezodpovězených otázek... První hraná série o restorativní justici. Johana se už nevrátí. Zbyli tu po ní rodiče, sestra a taky on. Ten, který ji připravil o život. V čem může pozůstalým pomoct setkání s pach…

23 klasických pohádek
Velká sbírka pohádek pro každou rodinu! 23 pohádek - 375 minut České národní pohádky v podání Václava Kopty, Miroslava Táborského, Matouše Rumla, Davida Novotného, Pavla Rímského, Aleše Procházky a dalších oblíbených herců a hereček. Nové nahrávky, tradiční zpracování, …

Divadelní profily - historický archiv
Digitální titul sestavený z historických snímků vydaných původně pod značkou Ultraphon představuje písničky a ukázky scén z inscenací Národního divadla a divadla Větrník (1941 - 1946) Byť je kvalita záznamu poplatná přepisu ze standardních desek, představují se vám hlas…

Pohádka o polepšené sani
Jsme sedmihlavá saň a každá hlava má stejné právo. Ale jakmile se přestane diskutovat a za čne se hovořit v heslech, s královstvím to jde z kopce.

Nebezpečná místa
Čtvrtý případ inspektorky Lottie Parkerové Když se v otevřeném hrobě najde tělo mladé ženy, je k němu přivolána inspektorka Lottie Parkerová, která si klade otázku, zda to není nedávno zmizelá Elizabeth Byrneová. Jenže to není jediná žena, která se pohřešuje. V Ragmull…

Der Schatz im Silbersee
Audiokniha nabízí zkrácenou a upravenou verzi známého příběhu o dobrodružné cestě za starým indiánským pokladem, který je převyprávěn pro mírně až středně pokročilé studenty němčiny. Mezi hlavními postavami nechybí neporazitelný Old Shatterhand ani jeho rudý bratr Vinne…

Pohádky 6
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Již šestý díl naší miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody je tady.

Trestanec
Ajriš sa chce vysekať z problémov, preto prijme ponuku a pridá sa na stranu zákona. Nie všetko však ide podľa plánu. Starý nepriateľ opäť spriada plány a zaťahuje ho zas a znova do udalostí, ktoré mnohým zmenia život. Lenže tentoraz v tom Ajriš nie je sám. Noví priateli…

Hunger Games - Aréna smrti
Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hunger games začínají… V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udr…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Ako ježko slnce budil
Nebolo to tak dávno... alebo žeby áno? To je vlastne jedno. Bolo to vtedy, keď celé dni, týždne, dokonca aj mesiace len pršalo. Zvieratká v lese už celkom zabudli, ako vyzerá hrejivé slniečko, veď ho nevideli celý rok. Namiesto neho kraľovali na oblohe hromy-blesky. No …

Norwid: Chopinův klavír
Báseň Chopinův klavír ze sbírky Černé květy (1856) polského básníka Cypriana Norwida (*24. 9.1821- †23. 5.1883) nahrál Jiří Adamíra (*2. 4. 1926 – †14. 8. 1993) pro Supraphon ve studiu Lucerna 17. prosince 1969. V roce 1972 vydal Supraphon tuto nahrávku na EP desce 0 39…

Malý miliardář
Anglická slovíčka - úroveň 1 pro začátečníky - audiokniha obsahuje jednoduché věty a slovíčka v angličtině pro snadné zapamatování a užití. Audiokniha vás učí poslouchat jednoduché věty pořád dokola a to dlouho, až přes 8 hodin. Můžete poslouchat celkem 1770 jednoduchý…

Všechny moje hlasy
Obdiv vůči působnosti lidského hlasu zazněl v několika rozhlasových hrách natočených v 60. letech. Jednou z nich je například poetická hra Antonína Přidala Všechny moje hlasy (režie Petr Adler, 1967). Příběh se odvíjí v nekonkrétním čase i prostoru, je nesen na vlně snu…

Gutta z Bubnu
Gutta je mladá šlechtična, která je donucena provdat se za zhýralého pána hradu Buben, Evana. Ten po ní chce jediné - dědice panství. Po náročném porodu se místo vysněného syna narodí Guttě dcera Jitka. Evan v návalu vzteku sedá na koně a vyráží tryskem nebezpečnou zasn…

Bouře
Příběh o lásce a nenávisti, o mstě a odpuštění, vypráví o ztroskotancích, kteří se na pustém ostrově setkávají se zázraky a divy. Hra, spojující vrcholnou poezii s groteskní komikou smutných klaunů, ukazuje lidský život jako úchvatnou marnost. Slavná Shakespearova Bouře…