Audiokniha Mýty a naděje digitálního světa

Technicka francouzština A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická francouzština A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen sl…

Rytířské pohádky
Chudí rytíři Richard a Lukáš putují světem, aby prokázali svou odvahu, vykonali hrdinský čin a třeba i získali bohatství a našli štěstí. Jestli se jim to podaří, ať už v tisovém, dubovém, javorovém, lískovém či jiném království, které navštíví, o tom vypravuje Michal Pa…

Horníček: Dobře utajené housle
Knihu Dobře utajené housle napsal Miroslav Horníček v roce 1967 a načetl o čtyři roky později. Pro psaný i mluvený projev autora a interpreta v jedné osobě je typický, příznačný a propojujícíkultivovaný a ironický humor. Ono ideální spojení je navíc představeno i obsaho…

Bedřich Smetana
Desetidílná četba z oblíbené a v daném žánru zásadní biografické knihy muzikologa prof. Václava Holzknechta. V režii Josefa Melče účinkují: Otakar Brousek st., Viola Zinková, Luděk Munzar a Josef Velda.

Svěžest vody
Příběh o nezlomné lidské snaze v boji za štěstí. Historicko-psychologický román z doby krátce po ukončení války Severu proti Jihu. Otroci, vojáci i jižanští běloši se učí žít v nových podmínkách. Příběh o zbabělosti, odvaze a nezlomné lidské snaze bojovat o vlastní štěs…

Píseň meče
Stačí, aby Uhtred porušil slib věrnosti Alfredovi, a země nazývaná některými England by se brzy mohla jmenovat Daneland… Píše se rok 885 a v Anglii panuje křehký mír, který však zřejmě nebude mít dlouhého trvání. Do země připlouvají severští nájezdníci, které může zasta…

Pekingský rozparovač
Odpověď se stejně jako ďábel vždycky skrývá v detailech. Mej Jüan a strýc I-fuo. Jeho vzorem je očividně nikdy nedopadený londýnský sériový vrah Jack Rozparovač. Podle Li Jena, velitele pekingského policejního oddělení závažných trestných činů, není jen šílený, ale bohu…

Za vše můžu já
Věra Špinarová se nikdy nedívala zpátky, nikdy nebilancovala, vždycky byla zvědavá, co jí budoucnost teprve přinese. Jenže: "Najednou jsem zjistila, že jsou takové chvíle v životě lidském, kdy myšlenky samy začnou utíkat do minulosti a ze zapomenutých koutků duše neodby…

Bezvýznamná žena
Bezvýznamná žena - audiokniha obsahuje konverzační komedii, jejímž autorem je Oscar Wilde. Účinkují Josef Červinka, Viktor Preiss, Dana Syslová, Svatopluk Beneš, Petra Špalková, Jaroslava Adamová, Pavel Chalupa a další. Režie Markéta Jahodová. Rozhlasová nahrávka z roku…

O sexu s Jitkou Asterovou
Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali …

Velký Gatsby
Vrcholné dílo z dob největšího flámu v dějinách USA, který Francis Scott Fitzgerald označil za „jazzový věk“ a sám do něj vydatně přispěl mnoha soukromými improvizacemi a pocity „ztracené generace“, přináší milostný příběh z lepší společnosti. Selfmademan Jay Gatz řečen…

Psí kůže
Vydavatelství Tebenas pokračuje v projektu kompletace díla legendárního českého scénáristy a spisovatele, mistra temné literatury Vladimíra Körnera. Po Zániku samoty Berhof a Životu za podpis právě vychází novela z roku 1993 Psí kůže. Ta vznikla ze scénáře stejnojmennéh…

Sokrates - hledač blaženosti
Jedna z posledních velkých rozhlasových postav Karla Högera.Na pozadí široce komponovaného obrazu Řecka v 5. století před n. l., postihujícího "zlatý věk" Řecka i dobu úpadku Athén, líčí autor životní osudy starořeckého filozofa od narození až po trest smrti otrávením. …

Pavouk
Margot je vlečena jako zvíře na porážku… Saga Bauerová již téměř pustila z hlavy děsivou pohlednici, na jejímž rubu ji kdosi podepsaný anagramem informoval o existenci sovětské pistole Makarov s devíti bílými kulkami, z nichž jedna údajně čeká na Joonu Linnu. Nyní, s od…

Němčina nejen do auta
{'cs': 'Poslouchejte a učte se cizí jazyky kdykoliv a kdekoliv! Nejen v autě, ale i při relaxaci můžete rozvíjet svou slovní zásobu němčiny. Díky různým typům cvičení se vaše znalosti při poslechu upevní a s využitím vzorových frází se naučíte vytvářet nová slovní spoje…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Jak Hurvínek do lesa volá, tak se Spejbl ozývá
Ekvilibristika slovního humoru Miloše Kirschnera, dlouholetého interpreta Spejbla a Hurvínka a ředitele Divadla S+H, bavila nejen děti, ale neméně i jejich rodiče, kteří si dialogy obou loutek s překvapivými obraty a pointami dokázali obzvlášť vychutnat. Proto je nemalá…

Tajemná kniha
Další z cyklu detektivních povídek londýnského žurnalisty a spisovatele (1874-1936), autora řady filosofických prací, románů a povídek. Detektivní povídky, v nichž vystupuje jako detektiv katolický kněz Otec Brown, jsou napsané tak, že nechtějí jen vzrušit a pobavit, a…

Zemři, Kaine: Svatyně
Pětadvacetiletá Matylda Eliášková před nedávnem nastoupila do firmy Wersent. Fotografovala luxusní zboží a připravovala katalogy – nic zvláštního. Až na přemrštěný plat a sem tam divné ponouknutí: „Soustřeďte se, Matyldo, zkuste nám říct, na co modelka zrovna myslí." Vě…

Toulky první republikou 26–50
Světla a stíny první republiky v úspěšném seriálu Českého rozhlasu. Beneš, Peroutka, pátečníci, Osvobozené divadlo, Hašek, Junková, Barrandov, Podolská, Jesenská, komunisté, funkcionalismus, sport, mlsání a mnoho dalšího. Účinkují: Jaroslav Plesl, Jana Stryková a Jiří…

Vymazlené vraždy 3
Podivínský influencer zmizel v rekonstruovaném domě kouzelníků. Někdo plánovitě vraždí příslušníky stejného rodu. Jak odhalit námezdního vraha bez motivace k oběti? Po úspěchu knih Vymazlené vraždy a Vymazlené vraždy 2 přichází nakladatelství Golden Dog s dalšími třemi …

Po nás potopa
Rozsáhlý historický román sugestivně a barvitě přibližuje atmosféru antického Říma za vlády Tiberia a Caliguly.Vznešená římská společnost a římský senát představoval vrstvu kořistníků, kteří v touze po bohatství uzavřeli spojenectví s Caligulou a dokud prosazoval jejich…

Epizody z císařského Říma
Z vlastních překladů děl Tita Livia, P. Cornelia Tacita, G.Tranquilla Suetonia, Josepha Flavia, L. Aennea Seneky, P. Ovidia Nasona, Q. Horatia Flacca, Plútarcha, Homéra a Platóna zpracoval dr. JOSEF PÁVEK Z komentáře k původnímu LP albu 0 68 0403 vydaného Supraphonem v …

Můry
Zmizení matky, spousta nepochopení, dva sourozenci a touha zůstat spolu – v kulisách města, kde mají jména jen ti, kteří si je zaslouží. Kryštof a Ida po matčině zmizení zůstávají sami a jejich svět se začíná rozpadat. Město se pro ně neúprosně zmenšuje, míst, kam smějí…