Audiokniha Myšlenky za volantem

Vymazlené vraždy 2
Vyřeší policie dokonalou vraždu manželky vymyšlenou právními esy? Může složitý případ vraždy objasnit nečekaná nevěra? Byla hvězdou forenzní psychologie a silnou ženou. Opravdu spáchala sebevraždu? Po úspěchu knížky Vymazlené vraždy přichází nakladatelství Golden Dog s …

Eleanor se má vážně skvěle
Svérázné Eleanor je jedno, co si o ní kdo myslí. Vystudovala literaturu, ale pracuje jako účetní. Miluje křížovky, po Glasgow chodí s taškou na kolečkách a víkendy tráví se svou jedinou kamarádkou – vodkou. Když pozná Raymonda, má ho jen za otravného kolegu. Mnohem víc …

Bílá velryba (rozhlasová hra)
Řekne-li se Bílá velryba, většinu z nás napadne Moby Dick. Tak nazval Herman Melville onoho tvora, který je ztělesněním přírody a současně jakýmsi symbolem tajemství, které není dáno člověku odhalit. Obsáhlý román amerického spisovatele - mimochodem obsahuje celkem 135 …

Řeka s rozpuštěnými vlasy
Táta umí něžně rozčesávat vlásky a při tom vypráví pohádky. Něžné pohádky, které vypráví tatínek své holčičce Anežce, nejsou jen ta ledajaké převyprávěnky. Tatínek si je poctivě vymýšlí a přitom se dívá na svět Anežčinýma očima. Napadlo vás někdy dívat se na svět z be…

Ostrov Entry
Když detektiv Sime Mackenzie nastupuje na palubu letadla, ani se neohlédne. Cesta na ostrov Entry pro něj představuje šanci utéct hořké směsi osamělosti a lítosti nad svým dosavadním životem ve městě. Z montrealského letiště odjíždí jako součást osmičlenného vyšetřovací…

Pačinko
„Vítězů mohlo být jen pár, a poražených hodně. A přesto jsme hráli dál, protože jsme doufali, že bychom mohli být těmi šťastnými." Hlavní postavou ságy, která začíná roku 1910 v korejské vesnici a klene se přes celé 20. století, je dcera hostinského Sunja. Zaplete se s…

Noční učitelky
Mladý George Willard chce být spisovatelem. Zatím je ale jen novinovým reportérem v malém americkém městečku Winnesburgu a jediný, kdo věří v jeho talent, je jeho bývalá učitelka Kate Swiftová. Literární a životní nároky, které na něj tahle vášnivá žena klade, jsou ale …

Karkulín je nejlepší
Příběh pro malé i velké čtenáře od oblíbené Astrid Lindgrenové. V obyčejné ulici ve Stockholmu bydlí obyčejná rodina Svantessonových – tatínek, maminka a tři děti Albert, Bety a Ben. Na střeše v domečku za komínem bydlí však ještě někdo, jmenuje se Karkulín. Je to polop…

Bílý tesák
Již více než sto let provází malé i velké čtenáře příběh Bílého tesáka, psa, v jehož žilách koluje i vlčí krev. Nyní máte možnost si ho poslechnout a budete poslouchat se zatajeným dechem! Sledujte osud Bílého tesáka: od prvních krůčků až po tvrdé zápasy dospělého psího…

Zimní včely
Je mi smutno po včelách. Utýraly je nenávistné armády. Bývalý gymnaziální učitel si na sklonku druhé světové války píše deník. Křehký román plný kontrastů – ticha včel a nacistických fanatiků, osamělosti a touze po lásce. Jsou poslední měsíce druhé světové války. Býva…

Přítelkyně paní Maigretové
Bylo v peci knihaře spáleno lidské tělo? Po obdržení anonymního dopisu prohledá pařížská policie dům knihaře Steuvelse na Rue de Turenne. Téhož večera ho komisař Maigret zatkne: v radiátoru jeho dílny byly nalezeny dva lidské zuby. Zatčený však popírá jakékoli provinění…

Never jej ani slovo
NEW YORK TIMES BESTSELLER Neprehliadnuteľný psychologický triler od autorky bestsellerov New York Times Lisy Jewellovej sleduje ženu, ktorá sa ocitne v centre pozornosti vlastného podcastu o skutočných zločinoch. Úspešná novinárka a autorka podcastov Alix Summerová os…

Ostrov
Každý vypravěč je zároveň hrdinou vlastního příběhu… Kupec Izar se na Ostrově po letech opět shledá s kněžnou Núrit, tentokrát se však namísto milostných hrátek opájejí kouzlem starých příběhů. Co všechno charismatický obchodník za dobu jejich odloučení prožil? Jak si s…

Křesťanská anafora
Křesťanská anafora je hlavním tématem šestidílného cyklu - známější je však termín eucharistická modlitba. Teolog prof. František Kunetka nám přiblíží kořeny této modlitby a ukáže její historickou i současnou podobu. Určující je mimo jiné to, že se jedná o žehnací modli…

Zakázaný chtíč
Plán zněl jednoduše: Zahodit staré zvyky a vést normální slušný život. Práce učitele se zdála skvělou volbou. Kdo by čekal, že se mi do cesty připlete ONA? Viktorie, bláznivá středoškolačka, která svým koketováním ničí vše, co jsem si vysnil. Mé staré já nešlo umlčet. N…

Ostrov Uctívačů ginga
Venkovští kluci ve stopách Rychlých šípů Venkovská parta kluků se rozhodne jít po stopách neznámého příběhu Rychlých šípů, který souvisí se sektou Uctívačů ginga. Napínavé pátrání připomíná někdejší dobrodružství Rychlých šípů. Kdo něco věděl o Rychlých šípech, musel ml…

Doupě řvoucí smrti
Temná fantasy. Ilja Muromec bojuje s loupežníkem Slavíkem. Juraj Červenák přepisuje ruské bohatýrské byliny do hrdinské fantasy. Tentokrát Ilja Muromec bojuje s krvelačným loupežníkem Slavíkem. V novele o Iljovi Muromci už autor bere hlavní postavu o něco vážněji a nemí…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

České pohádky pro nejmenší
Pohádky vašeho dětství. Výběr z národních pohádek pro nejmenší. Jedenáct krásných klasických českých pohádek ze sbírky Pohádky pro maličké a Národní báchorky a pověsti. Zavzpomínejte s vašimi dětmi na pohádky vašeho dětství a poslechněte si příběhy Boženy Němcové, Frant…

Hurvínkovy příhody 2
Další méně známé Hurvínkovy příběhy z rozhlasového archivu (ze sedmdesátých a osmdesátých let), které spojuje autorství Františka Nepila a interpretační umění Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové. „O Nepilově tvorbě pro Spejbla a Hurvínka bych řekla především, že jeho h…

Balada o pilotovi
Příběh špičkového pilota RAF a jeho osudné srážky s poválečnou československou realitou. Je březen 1946 a bývalý pilot RAF Karel Balík se chystá v Paříži na jeden ze svých posledních letů v barvách ČSA. Čeká ho velká kariéra u konkurenčních KLM. Praha hlásí ideální podm…

Život v ráji
Ještě než Kovboj potkal Em, ještě než došel na konec svojí cesty a posadil se vedle Stephena Kinga, dorazil na místo, které na první pohled vypadalo jako dokonalý ráj na zemi. Může existovat ráj, když mrtví kráčí po zemi?

SPRÁVNÁ PĚTKA už v tom zase lítá
Když je Správná pětka zase pohromadě, může se stát opravdu cokoli… Léto budiž pochváleno. Parta je díky němu znovu komplet u sestřenky George a užívá si lážo plážo na ostrově Kirrin. A co víc: bude mít dům pro sebe, protože teta Fanny vytáhla strýčka Quentina na dva týd…