Audiokniha Mycelium II: Led pod kůží

Sonny Boy - Paměti
K fanouškům nejen filmu se dostává tato exkluzivní autobiografie jedné z největších hereckých ikon minulého století. Al Pacino v knize popisuje svoje začátky v chudinských čtvrtích, temné dny strávené v ghettech a následnou lásku k hraní, která mu vydržela po celý život…

Jak zabránit další pandemii
>>„Se zápalem, ale bez moralizování přináší Gates celému světu promyšlený apel ke sjednocení proti budoucím pandemiím.“ — Booklist<< ## O audioknize Vlády, firmy i jednotlivci po celém světě přemýšlejí o tom, co přijde po pandemii covidu-19. Můžeme doufat nejen v to, ž…

Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce. Darrell Standing si však i v těchto podmínkách dokázal získat svobodu, jakou poznal jen málokdo.…

Není římského lidu
Všichni plakali, jen Petronius se usmíval a v očích mu plál oheň. Oblíbený román líčí poměry v Římě za vlády císaře Nerona. Hlavní postavou je básník a osobní přítel císaře Gaius Petronius, svědek císařovy cesty ke slávě i prokletí. Generacemi čtenářů oblíbený, uhranči…

Očitý svědek
Vrcholem nacistických represí proti českému národu bylo vyhlazení obce Lidice 10. června 1942, které jako akt pomsty za zabití Reinharda Heydricha nařídil osobním rozkazem Adolf Hitler. Dokumentární rozhlasová hra se zabývá nejen historickými fakty provázející lidickou …

Ozvěny malých scén 1
Komentář k původním LP 1218 0478: Když jsem byl vyzván, abych po dokončení mladofrontovní populárně vědecké publikace Proměny malých scén (Máj 1983) vypracoval pro Supraphon jakési její zvukové pokračování či zvukový "pandán", považoval jsem to zprvu za jedinečnou příle…

Jak se říká báseň
Zvu vás na cestu do okouzlení ze slov báječných, romanticky píšících mužů a taky Martinových slov a vyprávění. Vítejte v klubu básní, v klubu poezie. Užijte si naplno své pocity, nálady. emoce. Tady můžete, v téhle knížce se to smí! A Martin Patřičný je dobrý průvodce! …

Eliška Andílek
Andílek? To asi ne. Ale správná holka dozajista ano! Jmenuju se Eliška a je mi sedm. S rodiči a bráškou Toníčkem se stěhujeme do úplně cizího města. Jmenuje se Žitín. Mně se ale vůbec nelíbí. Zvyknu si v nové škole? Najdu si tam kamarády? A jaké tajemství skrývá náš nov…

Anna Svídnická – Krásná Anna – nečekaná láska Karla IV.
Anna Svídnická zdědila po matce nevšední krásu a po otci zase důležitá území. Není proto divu, že ruku nejkrásnější ženy Evropy chce pro svého syna Václava získat i český král Karel IV. Po Václavově náhlé smrti se o Annu rozhodne ucházet sám, a to pouze z jediného důvod…

Dášeňka čili život štěněte
Milé děti, určitě jste postřehly, že pejsek na obalu audioknížky není foxteriérka Dášeňka, o které píše pan Karel Čapek. Máte pravdu. Tím štěnětem je naše Bleška (australská kelpie). Svým vzhledem je slavné Dášeňce na hony vzdálená, ale věřte, chová se přesně podle ště…

Hurvínkova strašidýlka
Osmnáctý titul archivní řady Divadla S+H s Milošem Kirschnerem, dlouholetým interpretem Spejbla a Hurvínka, přináší tři zvukové snímky natočené v sedmdesátých letech uplynulého století. Nejrozsáhlejší, titulní nahrávka, přivádí Spejbla a Hurvínka do středověké Prahy, kt…

Hodně jsem nikde
Michael Třeštík celý život opravdu HODNĚ JE. Občas nahoře, jindy dole a někdy dokonce NIKDE. Ve vzpomínkách se nebojí přiznat k proflámovaným rokům, bláznivým snům nebo životním karambolům. Z autentických detailů ze svého soukromí vytvořil poutavý obraz totalitního bezč…

Cesta kolem světa na gramofonových deskách
Rukopis objevený v rozhlasovém archivu. Rekonstrukce série Čapkových přednášek z roku 1933 s autorovými deskami. Připravil Václav Cibula. Účinkují Radim Vašinka a Pavel Soukup.

Muž s břitvou
Románová rekapitulace situovaná na začátek 20. století; v tomto příběhu "potřeštěného hrdiny" autor s humoristickým nadhledem načrtl portrét člověka usilujícího svobodně prožít život plný zajímavostí a nesvázaný konvenčními přikázáními a dobovými stereotypy.V režii Hany…

Pohádky skřítka Medovníčka a Pohádky skřítků Medovníčka a Barvínka
Pohádky skřítka Medovníčka - Pod osamělým mohutným dubem uprostřed paseky si postavil svoji chaloupku malý mužíček – skřítek Medovníček. Nenosil plnovous jako ostatní skřítkové a měl zdravé červené tváře, protože moc rád jedl med. Také byl kamarád se všemi včelkami v ok…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Fantastický pan Lišák
Klasický příběh o vychytralém plánu nezdolného lišáka, který se stal předlohou filmu Wese Andersona. Farmáři Soudek, Suk a Stýblo jsou neustále vzteky bez sebe, protože z jejich kurníků co chvíli zmizí další kulaťoučká slepička, boubelatá husička nebo pěkný krocan. Na n…

Jednorožec
Třiasedmdesátiletý pan Ovčáček doslova přežívá v domově pro seniory. Má vyšší inteligenci než většina klientů i zaměstnanců a rád dělá různé legrácky a naschvály. Ty ale zdaleka ne všichni berou s humorem. Jednoho dne se tak rozhodne zmizet. Chce se pokusit znovu najít …

Nepil: Dobrou a ještě lepší cestu
Po úspěších titulů Františka Nepila Jak se dělá chalupa a Dobré a ještě lepší jitro vychází poprvé na zvukovém nosiči archivní nahrávka z roku 1989, v níž František Nepil vypráví o svých cestovatelských zážitcích. Snad každý cestovatel zná okamžiky, kdy s nadšením sděl…

Básnik
Mesto, príbeh a všetky osoby v tejto knihe sú vymyslené a akákoľvek podobnosť so skutočnými udalosťami je čisto náhodná, hoci sa môžu niekomu zdať akési povedomé... Na začiatku svojej kariéry detektíva oddelenia vrážd bol Krauz vystavený tvrdej skúške. Jeho zmysel pre s…

Poslední vůle / Vánoční tragédie
Další dva případy z pera královny detektivek.

Zikmund Lucemburský
Tajné vzpomínky, sepsané po vzoru císaře Karla, mého milovaného otce Závěrečný díl Lucemburské pentalogie přináší zápisky ze života posledního Lucemburka na českém trůnu – Zikmunda. Jestliže Václavova vláda, i jeho osoba bývají posuzovány s rozpaky, v případě Zikmunda b…

Klíčem je klid
RYAN HOLIDAY dokázal nadchnout pro moudrost starověku již mnoho čtenářů. Ve své nové knize Klíčem je klid ukazuje na nadčasových základech stoické a buddhistické filosofie, jak se vnitřní klid může stát naší tajnou zbraní. Všichni velcí myslitelé, umělci, sportovci a vizi…