Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Muž z Brna na Onom Světě

Audiokniha Muž z Brna na Onom Světě

Délka:

7 hod 52 min

Čte:

Marek Holý

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Krakatit (1978)

Krakatit (1978)

Krakatit patří mezi nejznámější Čapkova díla. Zasloužila se o to především filmová adaptace z roku 1948 v režii Otakara Vávry. Vedle známé dějové linky, která se věnuje třaskavému vynálezu inženýra Prokopa (pojmenovanému podle sopky Krakatoa ležící na ostrově Anak Kraka

Obrázek podcastu Vánoční příběh a dva navíc

Vánoční příběh a dva navíc

Nechte se osvěžit nenapodobitelným humorem spisovatele a novináře Karla Poláčka a zároveň si připomeňte umění Josefa Kemra, Rudolfa Hrušínského a několika dalších hereckých legend. Z bohaté povídkové tvorby Karla Poláčka vám k poslechu nabízíme tři brilantní etudy. Ván

Obrázek podcastu Máj (2008)

Máj (2008)

Jednou z nejpozoruhodnějších divadelních inscenací Máje se pyšnilo brněnské Divadlo U stolu. V něm se Máje ujal František Derfler. Ke spolupráci přizval rockového bubeníka Zdeňka Kluku, a dva mladičké účinkující: Jiřího Valůška pro roli Viléma, strašného lesů pána, a Er

Obrázek podcastu Pustiny

Pustiny

Třetí část jedinečné fantasy série Temná věž od legendy hororu Stephena Kinga má název Pustiny. Zavádí posluchače do prostředí tajuplného Středosvěta, kde se odehrává příběh poutníků v čele s pistolníkem Rolandem. Dozvídáme se, co na své cestě do vnitrozemí zažili poté,

Obrázek podcastu Pražský kavárník

Pražský kavárník

Dalimil Klapka čte z knihy esejisty a historika umění Josefa Kroutvora. Kroutvorovy toulky historií se nesoustředí pouze na samotný prostor kaváren, ale právě skrze ně a společnost v nich sedící jsou akcentovány změny kulturní, společenské i politické. Nabízí se tak jed

Obrázek podcastu Ďáblova rodina

Ďáblova rodina

Dramatizace případu vraždy herečky Sharon Tateové. S Jiřím Bartoškou v roli režiséra Romana Polanského.Dokumentární hra o případu, který si svou tísnivostí nezadá se slavným Polanského hororovým snímkem Rosemary má děťátko, vznikla v roce 1991.

Obrázek podcastu Pod toskánským sluncem

Pod toskánským sluncem

Audiokniha vzpomínek vznikla na základě deníku z prvních pěti let autorčina pobytu v Toskánsku. Spolu s přítelem Nedem zakoupila opuštěnou vesnickou usedlost a rozhodla se ji zrenovovat tak, aby nenarušila její původní kouzlo. Kdo někdy renovoval dům, dobře ví, že na po

Obrázek podcastu Škola malého stromu

Škola malého stromu

Víte něco o duši amerických Indiánů? Víte, že stromy mluví? Víte, jak posílat zprávy prostřednictvím hvězd? Víte něco o smíchu a slzách v lidském srdci? Zaposlouchejte se do Školy Malého stromu a pochopíte pozoruhodnou jednotu člověka, přírody a kosmu. Příběh Malého str

Obrázek podcastu Páni severu

Páni severu

„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre

Obrázek podcastu Gorily v mlze

Gorily v mlze

Fascinující kombinace odhodlání a nekonečného, vysilujícího boje za záchranu přírody, to by smysl života Dian Fosseyové. „Když si uvědomíme cenu všeho živého, budeme méně lpět na minulosti a můžeme se tak více soustředit na záchranu budoucnosti.“ Jedna z nejdůležitějšíc

Obrázek podcastu České snění

České snění

O čem všem český národ snil v uplynulých sto padesáti letech? Šestnáct esejů ze souboru České snění stojí na počátku rozsáhlejšího „českého cyklu“, v němž autor odkrývá historické kořeny naší současnosti. Úvahy pojednávají o kolektivních snech českého národa v 19. a 20

Obrázek podcastu Prolitá krev

Prolitá krev

Po předchozích událostech kolem zavražděného kněze Viktora Strandgårda, během kterých Rebecka Martinssonová prožila nejhorší chvíle svého života, je mladá advokátka na pokraji zhroucení. Pořád se jí vracejí chvíle, kdy musela v sebeobraně zastřelit tři osoby. Její šéf j

Obrázek podcastu Příběhy Staré dámy

Příběhy Staré dámy

Komplexně zmapovaná historie Tour de France Tour de France představuje více než 100 let dechberoucích dramat, komických situací i tragických nehod, má své hrdiny i poražené. Tohle podivuhodné divadlo nepřestává fascinovat, v kulisách francouzské přírody ji každoročně sl

Obrázek podcastu Martin Šonka: Můj let do nebes

Martin Šonka: Můj let do nebes

Inspirativní příběh akrobatického pilota Martina Šonky, jenž se v roce 2018 stal mistrem světa respektované letecké série Air Race. Jeho cesta k absolutní světové špičce ale zároveň ukazuje, jak se vyplácí snít, protože i zdánlivě nereálné touhy mohou být – pokud tvrdě

Obrázek podcastu Boss Babiš

Boss Babiš

Reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají. Popisuje nejen jeho skutečný podnikatelský zrod a nemilosrdné praktiky v byznysu, ale přibližuje i

Obrázek podcastu Doteky stínů

Doteky stínů

Čtvrté pokračování série DOTEKY Romana Cílka přináší dalších devět detektivních povídek, napsaných podle skutečných příběhů z kriminálních archivů v podání devíti špičkových českých interpretů. Zároveň jde o úplně poslední audioknižní práci předčasně zesnulého Norberta

Obrázek podcastu Doktore, šťastný a veselý!

Doktore, šťastný a veselý!

Adventní čas na krásném irském venkově, milí svérazní lidé, laskaví doktoři a fantastická hospodyně Kincaidová. Ať už jste staří známí, anebo se s oběma doktory a jejich bližními setkáváte dnes poprvé, vítejte do světa humoru, přátelství a lásky! Mladý doktor Barry Lav

Obrázek podcastu Čertovský brnkání

Čertovský brnkání

Toničce není dost dobrý její milý, chudý tkadlec František, zato se nechá bohatstvím obloudit od pekelníka, maskovaného za bohatého pána...Pohádka Anny Juráskové napsaná v duchu a stylem krásného podkrkonošského nářečí.Osoby a obsazení: vypravěč (Zdeněk Řehoř), Toničk

Obrázek podcastu Zůstal jsem klukem

Zůstal jsem klukem

V pětidílné četbě na pokračování podle knihy rozhovorů "Zůstal jsem klukem" poznáváme profesora Josefa Kouteckého nejen jako špičkového odborníka, lékaře s pevnými mravními a profesionálními zásadami, ale i jako laskavého člověka, osobnost, která svým životem i vyznáva

Obrázek podcastu Snílek

Snílek

Jindra Jarošová. Životní příběh zakladatele Mezinárodního červeného kříže Henri Dunanta. Režie Jana Bezdíčková.Účinkují Viktor Preiss, Jana Dítětová, Karel Houska, Soběslav Sejk, Otakar Brousek I., Josef Velda, Miroslav Masopust, Miroslav Moravec, Milan Mach, Petr Svojt

Obrázek podcastu Takový sníh už nepadá

Takový sníh už nepadá

Herec Roman Štolpa v něm čte povídky ze stejnojmenné knížky prozaika a publicisty Ilji Kučery ml. (vnuka příbramského básníka Fráni Kučery) za doprovodu písní rockového šansoniéra Ravena. Pořadem provází autor. V průběhu večera bude slavnostně pokřtěno audio CD s vybran

Obrázek podcastu Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1

„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý

Obrázek podcastu Krotitel rizik podnikání zasahuje - Zlatnictví

Krotitel rizik podnikání zasahuje - Zlatnictví

Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o majetek svůj i své firmy? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasahu

Obrázek podcastu Neboj se vrátit domů

Neboj se vrátit domů

Smysluplné odpovědi na stěžejní otázky našeho bytí Marie Svatošová je lékařka, spisovatelka, zakladatelka hospicového hnutí v České republice. Se svými přednáškami neúnavně objíždí republiku a propaguje paliativní péči. Mluví pozitivně o tématu tak zásadním, ale i vytě