Audiokniha Muž, který hledal svůj stín

Porodní bába
Je pozdní léto roku 1944 a v oblasti Pečenga na severu Finska probíhá laponská válka. Nemanželská dcera ze šamanské rodiny, odmalička odsunutá na okraj společnosti, působí jako porodní bába. Pak se ale bezhlavě zamiluje do nacistického důstojníka Johannese a z vlastní v…

Hastrmanské pohádky
Milada Neoralová upravila své Pohádky od Hájského splavu z knížky pro rozhlasové vyprávění. Čte: Ladislav Lakomý.Režie: Michal BureršObsah: 1. O Hastrmanovi pod Hajským splavem 2. O fajermónovi 3. Jak hastrman hrál karty 4. O světýlkách 5. Jak šel hastrmánek do škol…

Sulek maluje
Pavel Kosatík si za objekt své knihy vybral osobu svérázného malíře Svatopluka Sulka. Narozen v roce 1921, studoval po druhé světové válce na prestižní Akademii Montmartre v Paříži, v ateliéru Fernanda Légera. Doma směl poprvé vystavovat až v roce 1958, na přímluvu prof…

Hormóny lásky
Ako udržať v rovnováhe hormóny lásky – dopamín, sérotonín a oxytocín, ktoré sú nevyhnutné pre zdravý a naplnený život? Po tom, čo Emilia Vuorisalmi prežila emocionálne vyhorenie, zamerala sa na skúmanie tejto problematiky, aby vám mohla poskytnúť ucelený a účinný recept…

Princ se žlutou hvězdou
Život a podivuhodná putování Petra Ginze … z Prahy přes Terezín a Birkenau do Vesmíru a dál. Kniha přibližuje život a tvorbu literárně a výtvarně neuvěřitelně nadaného pražského chlapce, který byl jako židovský míšenec v roce 1942 internován v terezínském ghettu. Zde s…

Otec Goriot
Román Otec Goriot je jedním z dílů rozsáhlé Lidské komedie Honoré de Balzaca. V jeho ději můžeme sledovat dva hlavní příběhy; postupný společenský vzestup studenta práv Evžena de Rastignaca (Viktor Preiss) a úpadek kdysi významného obchodníka s nudlemi, otce Goriota (Ma…

Vyšší princip
Dramatizace povídky Jana Drdy vás zavede do období heydrichiády, během které jsou za schvalování atentátu na zastupujícího říšského protektora zatčeni tři studenti gymnázia. Jak se k jejich údajnému provinění postaví profesor latiny, přezdívaný pro své uplatňování morál…

Smích prodlužuje život! 9
..aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka;…

Pýcha a předsudek
Dramatizace slavného románu, známého také z nedávné filmové verze, který s ironickým podtextem líčí život na anglickém venkově konce 18. století, tamní rodinné vztahy a neutuchající snahy matek najít pro své dcery vhodné ženichy. Vhodný ženich je takový, který oplývá b…

Nepil: Dobrou a ještě lepší neděli
Krátká humorná zamyšlení nad lidskými a společenskými nešvary.

Spejbl & Hurvínek a Zlatá zebra 2
"Máš štěstí, ty i tvoji kamarádi, že vaším rozhlasovým učitelem bude jeden z nejlepších znalců všech předpisů na světě, a tedy i předpisů dopravních. Bude jím taťulda, Josef Spejbl. Pro případ, že by ti jeho výklad přece jenom nebyl docela úplně jasný, budu samozřejmě p…

Herci o filmu a filmování
Původní LP album 11 0485-1 801 "Herci o filmu a filmování" vydal Supraphon v roce 1989 - nyní titul, který připravil a s populárními filmovými tvůrci hovořil Tomáš Sláma, vychází v původní sestavě digitálně poprvé.

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Všechny šplechty. Komplet
Spolu s Felixem Holzmannem hrají a hovoří František Budín, Lubomír Lipský, Iva janžurová, Milan Neděla, Viktor Maurer, Milan Mach, Karel Gott, Miloslav Šimek, Jiří Bruder, Zdeněk Podskalský, Jan Borovička a Ondřej Suchý. Komplet výstupů komika, jehož humor baví už půl s…

Lenochovy myšlenky
Lenochovy myšlenky jsou pokračováním humorně laděných zamyšlení Jalové nápady lenivého člověka. Klapkův postřeh a vtip tentokrát míří takříkajíc do vlastních řad, když podrobují trefné kritice to, co je Angličanům tak drahé - střídmý a racionální úsudek J. K. Jerome se …

The Call of the Wild
Audiokniha The Call of the Wild namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Buck, a happy, quiet dog living in sunny California, is kidnapped and sent north to begin a new hard life as a sled dog during the Klondike Gold Rush. Read a…

Horníček: Hovory H
Miroslav Horníček byl člověkem, u něhož se obvykle k podstatnému jménu osobnost přidává přívlastek renesanční. Byl skvělým hercem, ač herectví nestudoval, napsal řadu knížek i divadelních her, aniž se považoval za spisovatele či dramatika, šest let byl hereckým partnere…

Hostina Barona Prášila
Osoby a obsazení: Ladislav Frej (baron Prášil), Květa Fialová (hraběnka), Dana Černá (dáma / Venuše), Jiří Lábus (poživačný host / sultán), David Novotný (host / Bucefalost / pokladník / důstojník), Vladimír Brabec (hrabě / kapitán / Vulkán), Michal Zelenka (Rychlonožka…

Hodiny pro nevěstu
Pohádka básníka Karla Šiktance - příběh starého hodináře Matouše a jeho ztracené, zakleté dcery. Účinkují Jana Štěpánková, Jaromír Meduna, Štěpánková, Jaromír Meduna, Dana Černá, Ladislav Županič, David Prachař, Svatopluk Schuller, Jaroslav Vlach, Marek Libert, Lenka Kr…

100 statečných - Host č. 65 - David Šlechta 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - D. Šlechta (fitness trenér)

Jistý den daleké minulosti
Dramatická koláž, ve které autor Jaromír Ptáček vytvořil působivý obraz lidských osudů z doby Protektorátu. Hra Jistý den daleké minulosti skládá skrze pět dramatických zastavení obraz válečné Prahy a lidských osudů poznamenaných ztrátou svobody a narůstající společens…

Křesťanská konference 1994 – Derek Prince
Kompletní digitalizovaná nahrávka z Křesťanské konference 1994, jejímž hlavním řečníkem byl britský biblický učitel Derek Prince. Ten kázal o úřadech v církvi a o duchovní situaci v Evropě. Nadčasové vyučování vás znovu povzbudí na vaší cestě za Ježíšem.

Básnický portrét Františka Halase
Z komentáře Ludvíka Kundery k původnímu LP albu DV 15222 "Básnický portrét Františka Halase" vydanému v Supraphonu v roce 1964 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Dílo Františka Halase není nepřehledně rozlehlé: dvanáct sbírek - z části velmi útlých; knížka veršů pro…

Prázdniny Billa Madlafouska
„Ahoj. Já teda nevím, jak vy, ale já mám z celý školy nejvíc nejradši prázdniny. Ty letní, protože jsou nejdelší a člověk si může dělat všechno, co chce a na co kvůli škole a učení během roku neměl čas.“ Poznáváte? Ano, nezaměnitelný styl Billa Madlafouska!

Nádej
Želaním pápeža Františka bolo, aby tento výnimočný dokument uzrel svetlo sveta až po jeho smrti. Nové Jubileum nádeje a okolnosti doby ho však priviedli k rozhodnutiu, aby tento vzácny odkaz zverejnil už teraz. Nádej je prvá autobiografia, ktorú kedy pápež v histórii vy…