Obrázek podcastu Mumie

Audiokniha Mumie

Délka:

1 hod 13 min

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Alma a Svět obrazu

Alma a Svět obrazu

Když lidé vidí obraz, zastaví se před ním a dívají se. Jenomže Alma ho vidět nemohla. Vběhla přímo do něho. A obraz ji pustil dovnitř. Příběh slepé holčičky Almy, která vstoupí do obrazu, je snovou poetickou alegorií hledání sebe sama a vlastní odpovědnosti. Ten obraz…

Obrázek podcastu Znamení padlých

Znamení padlých

Mezi lidmi zuří válka, to nejhorší však teprve přijde Dva národy – jeden nekončící svár. Po deseti letech křehkého míru se rozhořel nový konflikt a nemilosrdně zasáhl do životů všech lidí. Styr a a Lišja se snaží odhalit viníky strašlivých jatek, každý z nich však z jin…

Obrázek podcastu Druhá šance

Druhá šance

Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Obrázek podcastu Anna R.

Anna R.

Více než sto let staré dopisy schované na půdě chalupy v Dobřívě odhalují skutečný příběh z první světové války a jejich pisatelé ožívají. František Reindl, majitel rozlehlého hospodářství, odchází do války, jejíž smysl je mu cizí. Břemeno správy statku spočine na ramen…

Obrázek podcastu Šrámek: Splav

Šrámek: Splav

Původní album XM 60034 "Fráňa Šrámek Splav" vydal Supraphon v roce 1966 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Trápím se, trápím, myslím si, kde bych tě nejraději potkal. Ulice střídám, parky a nábřeží, bojím se krásných lží. Bojím se lesa. V poledním lese kdo miluje,…

Obrázek podcastu Hálek: Večerní písně, V přírodě

Hálek: Večerní písně, V přírodě

Z komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu 1118 3803 "Vítězslav Hálek Večerní písně, V přírodě" vydanému v Supraphonu v roce 1985 k básníkovu 150. výročí narození a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Když VÍTĚZSLAV HÁLEK (1835-1874) zemřel, bylo mu třicet devět …

Obrázek podcastu Hadrián z Římsů

Hadrián z Římsů

Rytířská komedie o nejen milostných dobrodružstvích třasořitky Hadriána z Římsů na hradě Čelakov patří bezesporu k tomu nejlepšímu v dějinách české komedie. Hadrián z Římsů je jednou z nejhranějších her Václava Klimenta Klicpery. Zápletku postavenou na záměně osob, jak…

Obrázek podcastu Jak jsem stopoval letadlo

Jak jsem stopoval letadlo

Je krásný, mladý, bohatý, úspěšný. Během jednoho roku se všechno změní: projekty nevychází, přichází o peníze a rozpadá se mu manželství. Jak teď naloží se svým životem? Rozhodne se vyrazit kolem světa. Stopem. Ale ne obyčejným! Stopuje letadla i limuzíny, spí v pětihvě…

Obrázek podcastu Smrt kouzelného džina

Smrt kouzelného džina

Druhý díl série Sedmý smysl, který navazuje na Ostrov zasvěcení. Studovat na magické škole, za bratra mít draka a za nepřítele jeho dračího bratra, to není snadné. Ani kouzelný džin to nemá jednoduché, když se má postavit proti rodině svého pána.

Obrázek podcastu Papírová princezna

Papírová princezna

Od striptýzových klubů a parkovišť kamionů až po luxusní sídla na jižním pobřeží – příběh (ne)obyčejné mladé dívky, která se snaží přežít v tomto světě. Ella Harperová je věčná optimistka. Celý život se s matkou stěhovaly z města do města, snažily se vyjít s penězi a př…

Obrázek podcastu Lovec

Lovec

Když se Hunter dostane do problémů, jeho otec ho odsoudí k šesti měsícům celibátu, střízlivosti a příšerné nudy pod střechou Sailor Brennanové, od které se má naučit, jak převzít ropnou společnost. A Sailor v tom vidí příležitost, jak přijít k penězům. Rozhodně přece ne…

Obrázek podcastu Za oponou války

Za oponou války

Audiokniha Jakuba Szántó, válečného reportéra a zpravodaje České televize na Blízkém východě, přibližuje autorovy dramatické zážitky z frontových linií, teroristických útoků, revolucí i státních převratů. Původně vystudovaný historik své zážitky očitého svědka zasazuje …

Obrázek podcastu Dešťová hůl

Dešťová hůl

Zbyněk, profesí správce pozemků, se po mnoha letech setkává se svou dávnou láskou, aby jí pomohl se zdánlivě jednoduchým majetkoprávním problémem. Vrací se na venkov, do míst svého dětství a dospívání, a postupně se téměř detektivně zaplete do nejasných okolností sporu …

Obrázek podcastu Obrana Mozarta

Obrana Mozarta

Pro všechny z nás, kteří si neumí představit život bez hudby. Vstupujete do světa hudby? Položte si otázky, na které si buď hned, nebo časem budete muset odpovědět. „Dílo se mi po přečtení jeví jako velmi potřebné a niterné krédo někoho, kdo celý život hudbou žil, kompo…

Obrázek podcastu Nekonečná Síla

Nekonečná Síla

Jak žít šťastný život naplněný spokojeností doma i v práci To chce vědět každý z nás. Nebo minimálně většina. A víte, že to není nic těžkého? Že vás na cestě za štěstím nečeká žádný šílený výstup na vrchol hory zvané úspěch? Že stačí málo a vyběhnete na ni bez zadýchání…

Obrázek podcastu Z pekla štěstí

Z pekla štěstí

Když se tři pekelníci vydají do světa lidí, aby splnili svůj poslední školní úkol, začnou se dít nevídané věci.Veselá pohádka Václavy Ledvinkové s Markem Ebenem.Účinkují: Václav Neužil, Jan Gross, Zdeněk Sedláček, Antonín Procházka a další. Režie: Maria Křepelková. Nat…

Obrázek podcastu Drž mě pevně, miluj mě zlehka

Drž mě pevně, miluj mě zlehka

Příběhy z tančírny Century Je to jednoduché – chodí sem totiž lidi. A to znamená, že se může stát cokoliv Argentinské tango, to jsou krásné ženy, vysoké podpatky, milongueros, vášeň a slunce … ale také lidé s všedními starostmi, poutníci žíznící po lásce a objetí, kte…

Obrázek podcastu 1001 myšlenek: část Psychologie

1001 myšlenek: část Psychologie

Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že …

Obrázek podcastu O Picimínkovi

O Picimínkovi

Rozhlasový skřítek Hajaja uvádějící děti do pohádky i do spánku, potkává často skřítka Picimínka, který chce, aby bylo lidem veselo. A na návštěvu přivolal i skřítka Vlakáčka, který dohlíží na včasné odjezdy a příjezdy vlaků na nádraží v Dršovicích.

Obrázek podcastu Valard & vejce na draka

Valard & vejce na draka

Převážně nevážná fantasy, kořeněná přirozeně nadpřirozenými bytostmi, krví, chtíčem a halucinogeny. Prvotina libeňského kováře, Jana M. Horna, popisuje pouť Valarda a jeho drakonického přítele, z bodu A do bodu B, zatímco vnáší do žánru humor, absurdno a moment překvap…

Obrázek podcastu Malachitový květ

Malachitový květ

Dramatizace klasické pohádky z pera Františka Pavlíčka vypráví o lásce Kateřiny a Danila. Danila je brusič a je zaujat myšlenkou vytvořit malachitovou vázu, která by byla jako živá. Nemůže toho však dosáhnout. Proto touží po kamenném kvítku, který by jeho dílo oživil. N…

Obrázek podcastu Kundera: Ptákovina

Kundera: Ptákovina

Na mimořádnou událost českého kulturního života aspiruje nečekaný objev v archivu Divadla Na zábradlí. Jde o autentický záznam představení hry Milana Kundery Ptákovina ze dne 14. 1. 1970, těsně před cenzurním zákazem hry. Zápletka příběhu je jednoduchá: ředitel školy na…

Obrázek podcastu Život víry 2020/11

Život víry 2020/11

Život víry 2020/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová, Lenka Malinová, Pavel Kohl, Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Hranice autority Jakou autoritu má mít…

Obrázek podcastu Čtyři kluci z Vraného

Čtyři kluci z Vraného

Příběhy čtyř kluků z vesnice Vraný nedaleko Slaného, ale i městečka Peruce, do jejichž her, zábav a drobných dobrodružství se prolíná dávná místní minulost a pohádkové dění.

Obrázek podcastu Angličtina pro mírně pokročilé B1, část 1

Angličtina pro mírně pokročilé B1, část 1

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Angličtina – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky angličtiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to …