Audiokniha Mrtvé duše

Jak mluvit s dětmi o čemkoli
Průvodce krok za krokem, jak odpovědět na nejtěžší otázky vašich dětí. „Když lidé zemřou, kam jdou?“ „A jak se to miminko dostane do bříška dostane?“ „Proč má tmavší pleť než já?“ Nepropadejte panice. I když víme, že prvním krokem k hlubokému spojení s našimi dětmi je s…

Kolo času VII.: Koruna z mečů
Kéž si Drakovo srdce vzpomene na slzy a jeho ohnivá duše na lásku… Všichni začínají chápat, že Draka Znovuzrozeného není možné spoutat. Po krvavé bitvě u Dumajských studní se o tom přesvědčily též Aes Sedai, poražené Randem a jeho ašaʼmany. Nyní domnělého spasitele lid…

Co život dal a vzal
Autobiografická vyprávění o tom, že s humorem a optimismem lze přežít prakticky cokoli 1.–10. Kdokoli může dělat cokoli o řadě zaměstnání, kterými autorka prošla v době hospodářské krize- Čte Martina Hudečková 11.–20. Morová rána o pobytu v tuberkulózním sanatoriu Čte…

Ukradené fantazie
AČKOLI BYL A JE SPISOVATEL JOSEF NESVADBA SPOJOVÁN S ŽÁNREM SCI-FI, on sám se tomu bránil a považoval to za zjednodušující nálepku. V rozhovoru pro Československý rozhlas v roce 1965 to upřesnil: "Já vlastně takovou čistou science-fiction - s výjimkou pár povídek - nepí…

Císařův Hurvínek a Hurvínkův císař
Scénáristé tématické řady titulů Divadla S+H nazvané Hurvínek v českých dějinách Helena Štáchová a Pavel Cmíral zavedli už své protagonisty na dvůr Přemysla Otakara II. /Hurvínek mezi Přemyslovci/, na Karlštejn, hrad císaře Karla IV. a jeho syna krále Václava /Hurvínek …

Projekt manželka
{'cs': 'Profesor genetiky Don Tillman by se rád usadil a měl rodinu jako ostatní, jenže ženy ochotné o tom uvažovat vzápětí vždy něčím odrazuje. Pochopit důvod ale není v jeho moci. Šestnáctistránkový formulář plný dotazů na tělo, s jehož pomocí chce tento vysoce inteli…

Obklopený idiotmi
Nie každý, komu nerozumiete, je nevyhnutne idiot. Prelomová metóda vám pomôže konečne porozumieť svojmu šéfovi, kolegom či životnému partnerovi, ba dokonca vlastným deťom. Máte pocit, že všade stretávate samých idiotov? Vytáčajú vás ľudia a máte pocit, že ich reakciám a…

Kdo to nezná, není Čech
POZNEJTE S DĚTMI NAŠI ZEMI V SRDCI EVROPY JAKÉ JSOU: Státní vlajka – Státní znak – Vlajka prezidenta republiky – Národní strom – Státní hymna – Korunovační klenoty KDO BYLI: Svatý Václav – Karel IV. jak vznikly Československá republika – Česká republika JAK FUNGUJÍ: Úst…

Dobrodružství Super mouchy Flyna - Nadir a plechová strašidla
Pohádkové příběhy Super mouchy Flyna jsou určeny všem dětem, které vlastní odvaha inspiruje k velkým skutkům.

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Nalezený
Ztracený syn se sice našel, ale jako by z něj najednou byl někdo jiný… Jedenáctiletý Evan se neopozdil – on totiž z ragbyového tréninku domů nakonec nedorazil. Policejní tým vedený svéráznou inspektorkou Naylorovou se pouští do pátrání, nicméně nenachází žádné svědky ch…

Potopa
Velkolepý román polského spisovatele, nositele Nobelovy ceny, je prostředním, dějově zcela samostatným dílem Sienkiewiczovy slavné historické trilogie. Potopa se odehrává na počátku druhé poloviny sedmnáctého století, za polsko-švédské války? Jedinečně zachycený obraz t…

Temný oheň
V metropoli plné podvodníků a fanatiků musí najít pravdu a ochránit nevinnou dívku i svou zemi… Rozpálený Londýn v létě roku 1540 svírá kromě zápachu i dusivá atmosféra panující mezi reformisty a papeženci. Není divu, že si mistr Matthew Shardlake, který se ještě docela…

Můj brácha tornádo
Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

SPRÁVNÁ PĚTKA na útěku
„No dobrá, dobrá,“ chlácholil ji Julián, „taky nepůjdeš sama, půjdeme všichni. Musíme držet spolu.“ Georgina, jíž nikdo neřekne jinak než George, strávila třetinu prázdnin doma na Kirrinu jen se svým psem Timem. Zbytek Správné pětky, její bratranci a sestřenice Julián, …

100 statečných - Host č. 13 - Ilona Kejklíčková 06.06.2014
Hostem L. Výborné - I. Kejklíčková (klinická logopedka)

Zadní pokoj
Na chatě bývalého ministra zdravotnictví a zahraničí Bernharda Clausena se našla pozůstalost neslučitelná s obrazem bezúhonného politika. V sázce mohou být i národní zájmy. Během utajeného pátrání se vynoří stopy vedoucí k případu zmizelého rybáře u jezera Gjersjo, kter…

Přírodě na stopě
Jakmile vykročíme ze dveří, obklopí nás příroda. Všude probíhají tisíce malých i velkých dějů, které jsou často fascinující a krásné – pokud si jich vůbec všimneme. V dobách minulých bylo životně důležité je rozpoznat, dnes se spoléháme na odborníky a sledujeme předpově…

Artemis
Jazz Bašarová pracuje jako kurýrka, která občas doručuje i nelegální, čili lépe zaplacené zboží. Jak jinak přežít v Artemidě, jediném městě na Měsíci, když nejste bohatý turista nebo výstřední milionář? Když si tu poctivě vyděláte sotva na jídlo? Když ani příležitostné …

Obrana Mozarta
Pro všechny z nás, kteří si neumí představit život bez hudby. Vstupujete do světa hudby? Položte si otázky, na které si buď hned, nebo časem budete muset odpovědět. „Dílo se mi po přečtení jeví jako velmi potřebné a niterné krédo někoho, kdo celý život hudbou žil, kompo…

Dítě, které v noci našlo slunce
Raühnval, bohaté knížectví ve východních Alpách. Mladý Marcus vede privilegovaný život jako syn zdejšího lenního pána. Až do dne, kdy dojde ke strašlivému krveprolití, při kterém je vyvražděna celá jeho rodina i ostatní obyvatelé hradu. Marcus přežije díky pomoci Eloisy…

Work Life Balance
Žiť harmonický život je snom a cieľom mnohých ľudí, žijúcich v súčasnom uponáhľanom svete. Nájsť rovnováhu medzi osobným a pracovným životom je veľkým umením, ktoré sa nie každému podarí. Martin Prodaj vo svojej audio knihe ponúka jednoduché návody a myšlienky, ktoré vá…

Worldrunner: Štvanci
"Worldrunner #2 Může tým poskládaný z úhlavních nepřátel a rivalů fungovat a dokonce zvítězit? To se Tim a jeho přátelé (i nepřátelé) brzy dozvědí. Postoupili totiž do finálového kola největšího runnerského závodu kolem celého světa, který se vysílá živě a jehož hlavní …

Skrytá za lží
Emilia Wardová žije na poklidném předměstí Londýna. Na první pohled zcela obyčejná manželka a matka dvou dětí je ale slavná spisovatelka. Právě když píše desátý díl své detektivní série, nabere její život nečekané a nebezpečné obrátky: v realitě se totiž odehraje scéna …