Audiokniha Mrtvé duše nezpívají

Červená kůlna
Dědeček z ostrova snů Nesentimentální, s humorem napsaný příběh o přátelství malého chlapce a starého muže, které spojuje osamělost. Míšův tatínek čte nevěřícně telegram: „Vaše objednaná Škoda MB 1000 zítra k vyzvednutí.“ Radost nezná mezí, první rodinné auto. Tatínek s…

Ruce nad vodou
Po havárii vězeňského auta se v rozbouřené řece octnou odsouzený a jeho dozorce. Má člověk vždycky povinnost pomoci bližnímu a pro čí život má cenu riskovat svůj vlastní? Experimentální text má rámec rekonstrukce dramatické události, v níž se po havárii vězeňského auta …

Zloději zelených koní
Je jako zlatokop, jenže v Československu. Jakou daň za to zaplatí? Ukecal ji na sbírku minerálů, jelikož protiklady se přitahují. Koncem 80. let se zběhlý student geologie Pavel opájí hluboce velkolepými sny, kdežto zamlklá Karolína se drží při zemi. Když pak její milý …

Ruský dům
Pětidílná četba z románu Oty Filipa (9. března 1930 Slezská Ostrava - 2. března 2018 Garmisch-Partenkirchen) přináší osobitý a intimní pohled na dvě významné osobnosti světového malířství, Vasilije Kandinského a Gabrielu Münterovou, v době jejich společného pobytu v bav…

Hra na lháře
Hra na lháře má celkem jednoduchá pravidla: 1. Vyslov lež! 2. Na svém výmyslu trvej! 3. Nenech se načapat! Isa a její kamarádky spolu kdysi v internátní škole hrávaly hru na lháře: spolužačkám, učitelkám a vlastně kdekomu vykládaly smyšlené historky. Jejich zábava se al…

Román o růži
Oldřich z Chlumu, mladý královský prokurátor na dvoře Přemysla Otakara II, se uchází o ruku krásné Ludmily z Vartemberka, proti němu ale stojí mocný pán Hynek Berka z Dubé. Aby toho nebylo málo, kdosi zavraždí bezdězského purkrabího Jindřicha a vzápětí je Oldřich králov…

Jak jsem nebyla na lvech
Jsem herečka, je mi čtyřicet tři let a ... ? Ste hérečka?! A kerá? Nebyla na Lvech, nejezdí na Maledivy ani do Hollywoodu! Zato jezdí na chalupu, má děti, muže, psa, starosti, práci v divadle a díky tomu spoustu příhod. I když pracuje po večerech v bizarním kostýmu s vr…

Hrbaté duše
Bochoř u Přerova, léta 1941 a 1942. V lázeňské vesnici se proplétají osudy dvou mužů – Ambrože Ptáčka, který pro vrtkavou lásku opustil rodinu, a Dezidera Horváta, patriarchy cikánské rodiny hledající v době nacistické okupace bezpečí. Zatímco starosta Lanč se snaží chr…

Noc v Lisabonu
„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am…

Nejasné hranice
Nebezpečí přichází z hlubin vesmíru. Ne však z míst, odkud by ho lidé čekali… Rutinní mise se během jediného okamžiku mění v tragédii. Průzkumná loď G216, jež měla studovat hlubiny kosmu, byla těžce poškozena a její posádka až na jedinou členku zahynula. Navigátorka Eri…

Případ masopustních maškar
Historik a oblíbený spisovatel Vlastimil Vondruška píše mimo jiné čtivé, dramatické a tajuplné detektivní příběhy, které se odehrávají ve středověku. U čtenářů si získaly obrovský ohlas pro svou věrohodnost, atmosféru, rychlý spád děje a napětí. Mnoho z nich spojuje pos…

Opuštěná společnost
Opuštěná společnost - Česká cesta od Masaryka po Babiše - audiokniha obsahuje pohled šéfredaktora týdeníku Respekt na současnou českou společnost v historickém a evropském kontextu. Vítěz ceny Magnesia literatura Kniha roku za rok 2018. Opuštěná společnost byla Asociací…

Infico
Předcházely tomu hodiny a hodiny testování, ověřovacích simulací a modelových scénářů. Jenže když pak došlo k tomu, že akce musela být najednou neplánovaně spuštěna, muselo se improvizovat. A každá improvizace generuje chyby. Ta, která se stala mně, ovšem byla megachybo…

Můj přítel Maigret
„Haló! Jestli jsem znal nějakého Marcellina?… Jak?… Rybář?… Zkuste mluvit jasněji, Lechate… Nerozumím ničemu z toho, co mi vyprávíte… Týpek, který žije v bárce… Dobře… Tvrdí, že je mým přítelem?… Co?… Tvrdil?… Je mrtev… “ Maigret se za doprovodu korektního pana Pyka ze …

Srdcaři
Zkuste si představit, že jste na sále a stojíte nad nemocným člověkem, jehož srdce budete za chvíli operovat. Co by vám v tu chvíli běželo hlavou? Mysleli byste víc na pacienta, na sebe, anebo snad na někoho, koho milujete? Báli byste se? Možná za dveřmi sedí někdo, kdo…

Pozor, žít je nebezpečné!
Ivan a Jan Krausovi uvažují, zda by nebylo jednodušší, kdyby se nás nejen počítač, ale i život zeptal: zda změny, které jsme udělali, chceme také uložit. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představen…

Zdislava a ztracená relikvie
Prokurátor krále Přemysla II. Otakara Oldřich z Chlumu a zároveň správce hradu Bezdězu má v pravomoci i vyšetřování a trestání hrdelních zločinů v kraji. Tentokrát řeší krádež trnu z Kristovy koruny; vzácné relikvie, již získal Havel z Lemberka hodlá ji věnovat chrámu s…

Karkulín ze střechy
V úplně obyčejné ulici ve Stockholmu, v úplně obyčejném domě bydlí úplně obyčejná rodina Svantessonových. Obyčejný tatínek, obyčejná maminka a tři docela obyčejné děti Albert, Bety a Ben. Nahoře v domečku za komínem však přece jen někdo neobyčejný žije – Karkulín ze stř…

V tieni mafie 2
Chápadlá slovenskej mafie siahajú do najvyššej politiky! Šokujúci príbeh V tieni mafie pokračuje! Čas dravcov odkrýva ďalšie šokujúce skutočnosti o praktikách mafie, politickej korupcii, rozkrádaní eurofondov, o biznise s prostitúciou, ale aj o vzťahoch vplyvných mužov …

Cirkus Svět
Bylo nebylo. Na neznámém místě se vždy jednou za sto let koná slet čarodějnic a jiných nadpřirozených bytostí. Ten letošní je však výjimečný - kouzelný poradní Oheň má určit, kdo se stane Vládcem světa na příštích sto let. Strašlivý černokněžník Raven nepochybuje, že to…

Světlo pulsaru
V roce 2217 skončily Koloniální války, největší a nejničivější konflikt, který kdy lidstvo poznalo. Obě znepřátelené strany, jak pozemské megakorporace, zastoupené Vesmírnou asociací, tak Extrasolární společenství, sdružující svobodně smýšlející lidské kolonie, utrpěly …

Esterčini otcové
Charlotte vyrůstá v rodině nacistického soudce Wilhelma Langea. Život jí připadá naprosto idylický – až do chvíle, kdy po válce zjistí, že jejím skutečným otcem je muž jménem Josef Goldenberg. Opravdu ji jako malou s falešnými doklady ukryl u cizí rodiny v Lidicích? Jak…

Klíč k Rebece
Příběh německého špióna, krásné Židovky a anglického důstojníka tajné služby se odehrává za 2. světové války v Káhiře. Německý špion vychovávaný v arabské rodině má za úkol podávat zprávy o pohybu britských vojsk generálu Rommelovi. Potřebné údaje se mu podaří zjistit a…

Čtvrtek: Jak si Křemílek a Vochomůrka věděli se vším rady
Jeden byl spíš hubený a dlouhý, druhý zase jako kulička, oba měli čepičky s babmulkou a bydleli v pařezové chaloupce. Byli tak trochu popletové, ale nakonec si vždy věděli se vším rady. O kom je řeč? No přeci o Křemílkovi a Vochomůrkovi, skřítcích z mechu a kapradí, zná…

Generál Pavel v rozhovorech s Jolanou Voldánovou
Syrový a upřímný rozhovor Jolany Voldánové s generálem Petrem Pavlem. Zkušená moderátorka se nevyhýbá žádným tématům – dětství, společenské názory, členství v KSČ, zkušenosti z NATO či důvody, proč se generál Petr Pavel rozhodl kandidovat na prezidentský post. „…. může …