Audiokniha Mrázková: Haló, Jácíčku

Divočinou Nového světa
Dobrodružný seriál pro mládež o objevech v Americe. Velikost objevů má v každé době jiné měřítko. Režie Jaroslav Kodeš.Obsah: 1. Vodní cesty za kožešinami - 2. Od Velkých jezer k otci vod. - 3. Indiánská princezna a puritáni. - 4. O kříž i o kořist. - 5. Pustinami k Ti…

Nezkoušej na mě zapomenout
Chinco není čtvrť pro rozmazlené hraběnky a zhýčkané citlivky s implantovanými enzymatickými zesilovači, neurotransmiterovými urychlovači a dalšími podpůrnými mozkovými biotechnologiemi. Chinco je přirozený stav věcí ve své původním podobě, v jaké byl svět ještě před iP…

V překrásném měsíci máji (Družina májová)
Původní EP album 1039 9776 "V překrásném měsíci máji (Družina májová)" vydal v roce 1979 Supraphon jako přílohu stejnojmenné knihy, souboru básní a dokumentárních textů většiny autorů, kteří se v r. 1858 představili v almanachu Máj. Na gramofonovou desku byly nahrány bá…

Rosemary má děťátko
Snad v každém domě se tu a tam stane něco hrozného… Ďábelský rok 1966. Novomanželé Woodhouseovi si pronajali byt v honosném činžáku na newyorské Sedmé avenue, počali v něm první dítě a budoucí otec zázračně obdržel lukrativní hereckou roli. Rosemary jde z toho stresu hl…

Cirkadiánní kód proti cukrovce
>> „Krása metody časově omezeného stravování Satchina Pandy spočívá v její jednoduchosti. Je to elegantní zásah do životního stylu, kterým by se měl vyzbrojit každý..“ — Rhonda Patricková, Found My Fitness

Operativec. Pravidlo tří zdrojů
Špionážní thriller odehrávající se na Středním východě a v České republice. Kriminalista z brněnské policejní expozitury David Prokop nemá moc důvodů věřit místním kurdským obchodníkům, kteří často jednají ve svém zájmu. Vypadá to však, že by si díky nim mohl došlápnout…

Bezohlední lidé
Co se děje za oponou jedné z nejvlivnějších společností planety? Bývalá vysoce postavená zaměstnankyně Facebooku Sarah Wynn-Williams v memoáru mapuje svou kariéru a dává nahlédnout do rozhodnutí, která v posledních desetiletích ovlivnila světové dění, a do pohnutek lidí…

Život víry 2022/07–08
Život víry 2022/07–08 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Umění odpočinku Jak souvisí židovský šabat s křesťanskou nedělí? Co pro n…

Husitská epopej VI
Za časů Jiřího z Poděbrad (1461–1471) Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta doba je pro dějepisné …

Syn draka
Píše se rok 1477 a Uherským královstvím i Osmanskou říší se šíří znepokojivá zpráva. – Vlad III. Dracula nezemřel. Namísto chladného hrobu se zdržuje mezi živými a jako vampýr saje krev mužům, kteří se podíleli na jeho vraždě. Když se zvěsti o Draculově vzkříšení dostan…

Šimek, Grossmann: Návštěvní den 1
V roce 1962 jsem jako student Pedagogické fakulty založil ve Spálené ulici v sále České státní pojišťovny divadelní klub Olympik. S kapelou Dixi-party přišel v témže roce do klubu Jiří Grossmann. A bylo rozhodnuto. Osud tomu chtěl, abychom se rychle spřátelili a začali …

Tieňová sestra
Treba sa obetovať pre blízkych, no to neznamená, že sa musíš navždy vzdať svojej túžby. Po náhlej smrti milovaného otca – tajomného miliardára, ktorého jeho šesť dcér volalo tatko Slaný, sa jedna z nich, Star D'Aplièse, ocitne na životnej križovatke. Otec adoptoval svoj…

Rozum a cit
Anglicko na začiatku 19. storočia vyzerá ako rozľahlý park, domácke sídla a v nich šťastní a láskaví ľudia. Ale všetko nie je také idylické, ako to vyzerá. Pani Dashwoodová so svojimi tromi dcérami – Elinor, Marianne a Margaret – sa po manželovej smrti musí vysťahovať p…

Franta Habán ze Žižkova
Audiokniha zdarma ke stažení! Ať žije Svobodná republika Žižkov! V prosinci 2022 si připomeneme 140 let od narození „posledního žižkovského bohéma“ Franty Sauera. MČ Praha 3 připravila při této příležitosti audiopremiéru Sauerovy knihy „Franta Habán ze Žižkova“, ve kter…

Neviditelný
Jen málo českých spisovatelů dokázalo dát svým příběhům tak hutnou a působivou atmosféru jako Jaroslav Havlíček, nejvýznamnější představitel tuzemského psychologického románu 20. století. Právě pro znepokojivý spodní proud, kterým autor podemílá životy postav, se dodnes…

Další příběhy Sherlocka Holmese
Další dva příběhy Sherlocka Holmese z rozhlasového archivu královehradeckého studia Českého rozhlasu. Novinka z archivu, která potěší nejen zanícené milovníky ikonických příběhů A.C.Doyla.

Z krve a popela
Poppy byla už od narození vyvolena, aby svět přivedla do nové éry, a její život tak nikdy nepatřil jen jí. Na ramenou jí teď leží budoucnost celého království, sama však neví, zda o to vůbec stojí. A když do jejího života vstoupí zlatooký strážce Hawke, který má zajisti…

Vrah andělů
Hacker, který si říká „Čaroděj“, se nabourá do webových stránek FBI a umístí na ně šifru odkazující na hřbitov v Michiganu, kde je objevena mrtvá dívka vylézající ze země… jako kdyby se snažila vydrápat z vlastního hrobu. Jessica Blackwoodová se má stát nastupující hvěz…

Pořiďte si druhý mozek
>> „Pořiďte si druhý mozek je mnohem víc než jen další metoda pro zvýšení produktivity – je to návod na přežití, který vás naučí zvládat složitosti moderního života.“ — Chris Guillebeau, autor knihy Startup za pakatel<< # O audioknize Do hlavy se vám toho víc nevejde. …

Neznámí hrdinové mluvili i německy
Z třinácti milionů obyvatel Československa patřily v prvním dvacetiletí jeho existence více než 3 miliony k německé národnosti. Tito českoslovenští občané mluvící německy byli mnohdy ochotni za náš stát a jeho demokratické principy položit i život. Přesto upadly jejich …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Wernisch: Kominické lodě
V červnu příštího roku oslaví sedmdesátiny jeden z nejčtenějších a nejpřekládanějších českých básníků, Ivan Wernisch. K básníkovu jubileu vznikla podle jeho předposlední sbírky tato nahrávka v interpretaci nejen řady skvělých herců, ale i autora samotného. Název vysvětl…

Černá luna
Když se vám zjeví Lucifer, aby vás požádal o malou službičku, je to vždycky problém. Zvlášť, když se ten problém jmenuje Lilith, která je na útěku z pekla poté, co velkému šéfovi provedla něco nepěkného. Může to být horší? Jistě. Když jste lovec démonů a shodou okolnost…

Tesla Noir
Thriller z alternativní historie plné Teslových vynálezů Píše se rok 1936. Ulicemi New Yorku se míhají světla elektromobilů a vysoko nad úrovní vozovky sviští vlaky nadzemní magnetické dráhy. Na střechách hučí transformátory a plazmové kanály zásobují město energií. Mla…

Původ slz
Nejnovější román Jeana-Paula Duboise, laureáta prestižní literární ceny Goncourt, přináší nevšední téma: hrdina Paul vstřelí dvě kulky do hlavy svého otce – ovšem v době, kdy už jeho zploditel byl dva týdny po smrti… Soud provinilému nařídí roční psychoterapii. Román Pů…