Obrázek podcastu Mrazivý polibek

Audiokniha Mrazivý polibek

Délka:

11 hod 1 min

Čte:

Ivana Uhlířová

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Jmenuju se Ozzy

Jmenuju se Ozzy

Jmenuju se Ozzy - audiokniha obsahuje vlastní vyprávění Ozzyho Osbourna o tom, jak se z povaleče a alkoholika bez budoucnosti stala žijící legenda rockové scény. Se skupinou Black Sabbath a poté jako sólový umělec získal dvě Grammy a po celém světě prodal přes sto milió…

Obrázek podcastu Dobrodružství Huckleberryho Finna

Dobrodružství Huckleberryho Finna

Humor prosycený smutkem. Každý z nás má stejnou hodnotu, bez ohledu na barvu kůže nebo postavení rodičů, zjistí Huckleberry Finn, když se plaví po řece Mississippi s uprchlým otrokem Jimem. Kdo by neznal Toma Sawyera, Huckleberryho Finna a jejich dobrodružství? Pokud s…

Obrázek podcastu Disciplína je osud

Disciplína je osud

Život podle předem stanovených pravidel, v němž panuje řád a rutina – to nezní moc přitažlivě. Moudrost vyprávěná velkými muži a ženami historie však hovoří o disciplíně jako o způsobu života, v němž se cílevědomému člověku daří. Kouzlo disciplíny tkví v detailech – špi…

Obrázek podcastu Mýty a naděje digitálního světa

Mýty a naděje digitálního světa

>>Všimli jste si portrétu ženy na obálce audioknihy? Líbí? Během pár vteřin ho nakreslila Midjourney – stačilo jí dát pár pokynů a navíc za to nic nechtěla. Midjourney je totiž umělá inteligence a třeba o tisíc originálních obrázků ji můžete požádat i vy. Ještě před pů…

Obrázek podcastu Eichlerová, Havlíčková: Logopedické pohádky

Eichlerová, Havlíčková: Logopedické pohádky

Autorky této audioknihy jsou klinické logopedky. Na základě zkušeností z praxe své poradny vytvořily již řadu pomůcek k procvičování správné výslovnosti - pexesa, říkanky a především tyto pohádky. Ve veselých příbězích se často opakují hlásky, s nimiž mají děti při vys…

Obrázek podcastu Vychováváme děti a rosteme s nimi

Vychováváme děti a rosteme s nimi

Knižní bestseller o výchově, o dětech, ale ze všeho nejvíce o nás samotných. Nezaměnitelný přednes Jaroslava Duška a Yellow Sisters.

Obrázek podcastu Čtvrtek: Jak Křemílek a Vochomůrka hledali, až našli

Čtvrtek: Jak Křemílek a Vochomůrka hledali, až našli

Třetí díl /dosud vyšlo: Jak Křemílek a Vochomůrka hospodařili a Jak si Křemílek a Vochomůrka věděli se vším rady/ cyklu o dvou skřítcích známých z knížek i televizní obrazovky nabízí vyprávěnío tom, jak zasadili semínko, otvírali studánku, hledali pět peněz a našli pod …

Obrázek podcastu Jirka postrach rodiny

Jirka postrach rodiny

Takového rošťáka by si přála každá rodina! Takového ztřeštěného kluka s originálními nápady by si přála každá rodina! Jen ta jeho s ním má někdy problém… „Kdyby náhodou přepadl Jirka přes palubu, žádná škoda,“ prohlašuje Jirkův bratr Robert. Ani sestra Ethel nezůstává p…

Obrázek podcastu Neboj se vrátit domů

Neboj se vrátit domů

Smysluplné odpovědi na stěžejní otázky našeho bytí Marie Svatošová je lékařka, spisovatelka, zakladatelka hospicového hnutí v České republice. Se svými přednáškami neúnavně objíždí republiku a propaguje paliativní péči. Mluví pozitivně o tématu tak zásadním, ale i vytě…

Obrázek podcastu Kruh dní

Kruh dní

Stonehege - stavba, která je jednou z největších světových záhad v dějinách lidstva se stává dějištěm strhujícího vyprávění. Nadaný kopáč pazourků Seft se za letního vedra ubírá po Velké planině, aby přihlížel obřadům ohlašujícím začátek nového roku. Přichází také využ…

Obrázek podcastu Dar 1: Zápisník zázraků

Dar 1: Zápisník zázraků

Tato kniha je lékem pro dnešní dobu. Ve stovce příběhů – každý z nich se soustředí na jedinečné ponaučení – se s námi Stefanos Xenakis dělí o svůj transformační pohled, díky němuž našel cíl a smysl v každodenních životních situacích. Xenakis dokazuje, že radost lze nalé…

Obrázek podcastu Album pohádek "Supraphon dětem" 7. - O červené Karkulce, Nespokojený králíček, Darebák sněhulák Dalibor a další

Album pohádek "Supraphon dětem" 7. - O červené Karkulce, Nespokojený králíček, Darebák sněhulák Dalibor a další

Sedmý díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" opět obsahuje šest dramatizovaných pohádek. První je jedna z nejznámějších pohádek pro nejmenší děti - O červené Karkulce v nezapomenutelné interpretaci Karla Högera. Pohádku Marie Majerové Nespokojený králíček vypravu…

Obrázek podcastu Dítě na vlastní pohon

Dítě na vlastní pohon

Rodičovství není snadné – milujeme své děti a děláme pro ně, co můžeme. Ale opravdu závisí úspěch potomků na tom, kolik úsilí věnujeme jejich školním výsledkům a volnočasovým aktivitám? Dítě na vlastní pohon vás přesvědčí, že trend přehnané péče, tzv. helicopter parenti…

Obrázek podcastu Moudrost koní

Moudrost koní

Všechno, co v životě opravdu potřebujete znát, se můžete naučit od koní. „Před koňmi nic neskryjete, mají vůči nám takovou úroveň citlivosti, jakou nemáme ani jeden pro druhého,“ říká zaříkávač koní a kouč Grant Golliher. Během své dlouholeté zkušenosti s prací s koňmi …

Obrázek podcastu Čtvrtek: O víle Amálce

Čtvrtek: O víle Amálce

Pohádky Václava Čtvrtka okouzlují nádherným jazykem, zvláštními a mimořádně trefnými výrazy, fantazijním prostředím, podivuhodnými příhodami hrdinů a zjevnou láskou, se kterou je spisovatel vytvářel. VílaAmálka patří k nejoblíbenějším Čtvrtkovým postavám. Podle dnes již…

Obrázek podcastu Bratranec

Bratranec

Fraška o jednom jednání se Slávkou Budínovou a Irenou Kačírkovou v hlavních rolích. Znovunalezená rozhlasová hra z roku 1978 ve skvělém hereckém obsazení. Osoby a obsazení: slečna Dubská (Slávka Budínová), Eulálie, její komorná (Irena Kačírková), Lízinka, její panská (J…

Obrázek podcastu Kallocain

Kallocain

Naše myšlenky - věc veřejná / Co se stane, když nás ovládne ideologie / Droga pravdy je nástroj moci. Vizionářský román a jedno z klasických děl žánru sci-fi přináší mrazivě strhující čtení stejně jako kultovní díla George Orwella nebo Aldouse Huxleyho. Proslulý román…

Obrázek podcastu Jistě, pane ministře 2

Jistě, pane ministře 2

V druhé části satirického sitcomu z prostředí vysoké politiky, sledujeme Hackerovo nikdy nekončící drama směřující až k dobytí premiérského postu. Jim Hacker opět bojuje proti byrokracii a snižování přezaměstnanosti ve státní správě. Mezi ním a realitou ovšem neochvějně…

Obrázek podcastu Zahradníkův pes

Zahradníkův pes

Když hraběnka Diana zjistí, že jejího sekretáře Teodora miluje komorná, sama naplno propadne dosud skrývanému citu. Již tak ošemetnou situaci dále komplikují nápadníci paní hraběnky a také neurozený původ Teodora. Vše nakonec dokáže vyřešit sluha Tristan. Veršovaná kome…

Obrázek podcastu Pod junáckou vlajkou

Pod junáckou vlajkou

Mirek vstupuje do skautského oddílu s nečistými úmysly – chce tu pro svoji partu ukrást stan. V Devadesátce se mu však dostane vlídného přijetí, pozná tu spoustu kamarádů a do krádeže se mu najednou vůbec nechce. Jenže šéf party Ondra ho má v hrsti. Vyhrožuje, že vůdci …

Obrázek podcastu Za vše můžu já

Za vše můžu já

Věra Špinarová se nikdy nedívala zpátky, nikdy nebilancovala, vždycky byla zvědavá, co jí budoucnost teprve přinese. Jenže: "Najednou jsem zjistila, že jsou takové chvíle v životě lidském, kdy myšlenky samy začnou utíkat do minulosti a ze zapomenutých koutků duše neodby…

Obrázek podcastu Husitská epopej VII

Husitská epopej VII

Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta doba je pro dějepisné líčení o to složitější, že obě strany, …

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Život víry 2022/07–08

Život víry 2022/07–08

Život víry 2022/07–08 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Umění odpočinku Jak souvisí židovský šabat s křesťanskou nedělí? Co pro n…

Obrázek podcastu Robinson Crusoe

Robinson Crusoe

{'cs': "Klasická audiopovídka v angličtině namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače.\n\nRobinson Crusoe is shipwrecked on an island for 27 years and this is the diary of his survival and eventual escape. After living peacefully for …