Obrázek podcastu Mozart

Audiokniha Mozart

Délka:

1 hod 52 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Srdce temnoty

Srdce temnoty

Absolutní zážitek z démonického příběhu. Kultovní dílo o putování námořníka do nitra temného kontinentu i temnoty lidské duše a jednoho ze stěžejních literárních děl 20. století. "Honza Hájek jako interpret skvěle vystihuje temnotu, kterou je Conradův text prodchnutý.…

Obrázek podcastu Svěrák: Odskok (od Cimrmana do Lázní Kožich)

Svěrák: Odskok (od Cimrmana do Lázní Kožich)

Nový titul edice mluveného slova Supraphonu nabízí unikátní pohled do historie dnes už legendárního Divadla Járy Cimrmana: Svěrákův monolog Cimrman na chmelu, scénka Cimrman kabaretiér a čtyři dialogy s Leopoldem Brašnářem /Petrem Bruknerem/ vznikaly před mnoha roky mim…

Obrázek podcastu Roden24

Roden24

Roden24 s nespočetnými zaujímavými linkami a možnosťami ma nadchol natoľko, že by som najradšej odložil všetky naše projekty a venoval sa produkcii rôznych častí tohto nadčasového diela. Martin Beinhauer, BANYS MEDIA K napísaniu tohto diela ma z veľkej časti inšpirovala…

Obrázek podcastu Lovec

Lovec

Lov sa začína. Korisť nie je len jedna a nie len tak niekto. Z tieňa vystupuje Organizácia, ktorá už dlho zasahuje do Ajrišovho života. Objavuje sa nový nepriateľ. Spojenectvá sa premiešajú a vlastné záujmy musia ísť opäť bokom. Ajriš sa nechá naverbovať na záchrannú mi…

Obrázek podcastu Půlnoční gang

Půlnoční gang

Půlnoc je doba, kdy všechny děti tvrdě spí, samozřejmě až na... Půlnoční gang! Držte si berle, jízda začíná! Dobroduržství čeká někdy tam, kde bychom ho nejméně čekali. A pobyt v nemocnici se může změnit v supertajnou misi! Nevěříte? Tom si to taky nemyslel. Pak ale do…

Obrázek podcastu Aristokratka pod palbou lásky

Aristokratka pod palbou lásky

„Jsem v pozici obklíčené jednotky a čekám na útok...“ Z Marie je po návratu na Kostku mezinárodní celebrita. Nejenže svým šarmem oslnila Její Veličenstvo Beatrix i všechen nizozemský lid, ale dokonce naprosto okouzlila místní nejlepší partii „se šrajtoflí jenom o něco t…

Obrázek podcastu Kubátová: Nová dobrodružství skřítka Nedoubka

Kubátová: Nová dobrodružství skřítka Nedoubka

Pohádkové příběhy skřítka Nedoubka.

Obrázek podcastu Kytice

Kytice

Z pokladnice rozmanitých národních pověstí vznikly působivé veršované skladby baladického rázu. Výrazovými prostředky i svou stavbou získaly Erbenovy balady dramatický ráz. A také tím získaly srdce mnohých čtenářů a posluchačů.

Obrázek podcastu Prosím, jen vážně

Prosím, jen vážně

V komedii Prosím, jen vážně z roku 1985 se Alena Vostrá věnuje svému mnohokrát zkoumanému tématu bezúčelného zahrávání si se životem.V roce 1985 natočila hru režisérka Jana Bezdíčková, do hlavních rolí obsadila například Milenu Steinmasslovou, Janu Paulovou, Františka N…

Obrázek podcastu Boží mlýny

Boží mlýny

V posledním románu Pavla Hrdličky se opět přesuneme o několik století do minulosti, konkrétně do 14. století, kdy na Velikonoce probíhala v Praze pohroma na Židy. Autor v románu opět velmi barvitě popisuje nejenom Prahu této doby, ale také rozplétá napínavý detektivní p…

Obrázek podcastu Nezval: Dnes ještě zapadá slunce nad Atlantidou

Nezval: Dnes ještě zapadá slunce nad Atlantidou

Z komentáře k původnímu LP albu 1218 0468 vydanému v Supraphonu v roce 1983 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: V české dramatické literatuře nemáme mnoho pokusů ztéci druhový vrchol, aneb tedy vytvořit dramatickou báseň. Tato skutečnost může vyvěrat z tradic českého…

Obrázek podcastu To byli pánové Šimek a Grossmann

To byli pánové Šimek a Grossmann

Koláž sestavená z nejznámějších povídek a skečů obou protagonistů z doby jejich společného působení v pražském divadle SEMAFOR na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století s písněmi Jiřího Grossmanna v interpretaci autora i dalších zpěváků známých z jeviště…

Obrázek podcastu (A)sociálne prasa

(A)sociálne prasa

Veľké množstvo kníh o osobnom rozvoji ponúka rôzne príbehy ľudí, s ktorými sa bežný človek len ťažko dokáže identifikovať. Na začiatku je iba garáž a človek, ktorého všetci považujú za blázna, no vďaka jeho vlastnej šikovnosti sa z neho napokon stane „superčlovek". Avša…

Obrázek podcastu Mne soudila noc

Mne soudila noc

Rozhlasová dramatizace prvotiny spisovatelky a lékařky Valji Stýblové s Ivanem Trojanem a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. V prvním dvojčísle Literárních novin z roku 1949 vyšel Stýblové úryvek z prózy Mne soudila noc, s níž uspěla v literární soutěži nakladatelstv…

Obrázek podcastu Maryša

Maryša

Bohatý mlynář Vávra se uchází o ruku Maryši Lízalové. Ona však miluje chalupnického synka Francka. Její rodiče by však po jejím boku raději viděli Vávru i přesto, že je to hrubý a necitelný chlap. Když Francek musí narukovat, zůstává jeho milá sama a snaží se vzdorovat …

Obrázek podcastu Hororová čítanka

Hororová čítanka

Už se to roztáčí, už se to točí! Báječná jízda na strašidelném kolotoči! Alenka pořád naléhala, aby jí táta před usnutím vyprávěl horory, až se vytasil s celou sbírkou folklorních hrůzostrašností. Řádí v ní nejen osvědčená dvojka Černá ruka a Černá noha, ale i vrahoun č…

Obrázek podcastu Paměti česko-slovenského diplomata napříč režimy

Paměti česko-slovenského diplomata napříč režimy

“Jak se žilo jednomu z nás… za různých režimů.” Paměti diplomata jsou autorovou prvotinou. Kniha neobyčejným způsobem spojuje v jeden celek životní osudy autora s převratnými historickými událostmi v letech 1984-2001. Juraj Martoník nastoupil roku 1984 do diplomatické …

Obrázek podcastu Ještě 10× Felix Holzmann

Ještě 10× Felix Holzmann

Deset scének populárního komika, který byl v uplynulých letech ozdobou každého televizního Silvestra, navazuje na mimořádně úspěšný titul Supraphonu 10x Felix Holzmann. Holzmannův humor vycházející z nemožnosti dorozumět se s "pitomcem"je nadčasový a proto stále žádaný.…

Obrázek podcastu Miler: Krtkova dobrodružství - Jak Krtek ke kalhotkám přišel, Krtek a paraplíčko, Krtek a autíčko

Miler: Krtkova dobrodružství - Jak Krtek ke kalhotkám přišel, Krtek a paraplíčko, Krtek a autíčko

Příhody nejpopulárnější české kreslené postavičky - Krtečka - vycházejí poprvé ve zvukové podobě. Vypravěčem historek z Krtečkova života se stal Marek Eben a hlavní hrdina promlouvá roztomilým hlasemčtyřletého dítěte. Pro zvukovou nahrávku texty (první ze tří podle chro…

Obrázek podcastu Deník malého poseroutky 17

Deník malého poseroutky 17

Greg vyjíždí na šňůru se svým bratrem Rodrickem a jeho kapelou Wíbuschná plýna! Jenže to ještě netuší, do čeho jde. Brzo pozná i odvrácenou tvář rockové slávy. Probdělé noci, nezaplacené koncerty, hádky mezi členy kapely a finanční trable jsou na denním pořádku a Greg s…

Obrázek podcastu Toulky českou minulostí 401-600

Toulky českou minulostí 401-600

Autor Josef Veselý se snaží posluchačům přiblížit pokud možno objektivně bez romantických iluzí české dějiny a jejich proagonisty. Skutečnost a pravda jsou totiž daleko hrdinštější než je nejobratnější fikce. Není kupříkladu napínavé zjišťovat, že Jan Hus nevynikal aske…

Obrázek podcastu Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor

Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor

Původní titul DM 15252 "Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor" vydal Supraphon v roce 1965 - nyní titul s vyprávěním malíře JANA SLAVÍČKA ( *22. 1.1900 - † 5.4.1970 ) a sochaře KARLA LIDICKÉHO (*17.6.1900 - † 21.5. 197) vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Poslední cantilena

Poslední cantilena

Do rukou královny Anny Jagelonské se dostane podivný list. V Nymburku se zřejmě odehrála vražda, místní konšelé se však do vyšetřování příliš nemají. Podle pisatelky může případ rozlousknout jen jistý vážený pan písař z Prahy, kterého předchází pověst vynikajícího vyšet…

Obrázek podcastu 10x Felix Holzmann

10x Felix Holzmann

Felix Holzmann byl v uplynulých letech ozdobou každého televizního Silvestra. Holzmannův humor vycházející z nemožnosti dorozumět se s „pitomcem“ je nadčasový, a proto stále žádaný. Jména jeho partnerů na tomto titulu jsou dokladem toho, že Holzmann měl ve svém žánru v…

Obrázek podcastu Život na Mississippi

Život na Mississippi

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…