Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Mozart a Salieri (1986)

Audiokniha Mozart a Salieri (1986)

Délka:

1 hod 27 min

Čte:

Milan Neděla

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Jeřábi táhnou na jih

Jeřábi táhnou na jih

O otcích a synech. A o tom, jak napravit vztah, než bude příliš pozdě. Devětaosmdesátiletý Bo postrádá svou milovanou ženu Fredriku, kterou ovládla demence, a ptá se sám sebe, proč jeho život dopadl takhle. Pravidelné návštěvy pečovatelské služby v jeho domě mu připomín

Obrázek podcastu Marmeláda a její sardinky

Marmeláda a její sardinky

Že chcete zažít neobyčejné a dobrodružné prázdniny? Poslechněte si, jak je stráví holčička přezdívaná Marmeláda! Nejdřív se s tatínkem vydá na výlov přemnožených sardinek do Tyrkysového moře, odkud si přiveze několik plechovek s vlastními etiketami. Po návratu její teta

Obrázek podcastu Nad rovinou

Nad rovinou

Volyň. Část severozápadní Ukrajiny. Koncem 19. století sem přichází asi 16 tisíc Čechů. Za prací, za půdou, za snadnějším živobytím. Vzpomínky Marie Stryjové nás posouvají do válečných let, kdy se přes vesnice a městečka českých rodáků několikrát převalí fronta. Válečné

Obrázek podcastu Malomocný u Svateho Jiljí

Malomocný u Svateho Jiljí

Když kolem řádí malomocenství ducha, vyléčí nás jen soucitné srdce… S nadcházejícím podzimem L. P. 1139 hostí město Shrewsbury na pomezí Anglie a Walesu slavnou svatbu. Panovačný lord Huon de Domville si má brát krotkou lady Ivetu de Massard – a jsou to divné vdavky. An

Obrázek podcastu Marie a Magdalény

Marie a Magdalény

Jedna rodová linie a stejný osud Pokud nedokážeme svým dcerám předat příběhy o svých chybách, hrozí, že je budou opakovat. Ale jsou to vůbec chyby, když ničeho nelitujeme? Magdaléna, Libuše i Eva vyrůstají bez otce. Magdaléna zažila nacistickou okupaci, Libušino kolekti

Obrázek podcastu Moje Las Vegas

Moje Las Vegas

Las Vegas není pouze městem hazardu a neonů. Je to místo, které žije svým vlastním specifickým životem, má za sebou bohatou historii, která je spojena s mnoha významnými osobnostmi nejen z oblasti hazardu či showbyznysu, ale také zločinu. „Tato kniha vezme nezasvěceného

Obrázek podcastu Vražedná mysl

Vražedná mysl

Samanthu Brownovou, mladou vysokoškolačku, nalezli doma v posteli s proříznutým hrdlem a nožem v ruce. Bez zjevných známek násilí či boje. Působí to jako jasný případ sebevraždy. Podivná reakce dívčiných rodičů však tuto teorii zvrátí a inspektorka Kim Stoneová pochopí,

Obrázek podcastu Mačací kožuch a ťava pri Čínskom múre

Mačací kožuch a ťava pri Čínskom múre

Toto je len maličký výňatok z viac ako sedemdesiatich kapitol tejto pozoruhodnej zbierky príhod, zozbieraných počas autorkinho života na Ďalekom východe. Dominika, lokálpatriotka s folklórnym srdcom, si jedného dňa zbalila kufre a z východného Slovenska sa vybrala do vý

Obrázek podcastu Jindrové

Jindrové

Představitel českého literárního naturalismu. Novinář, nesmlouvavý kritik a prozaik mohutného gesta. "Jsem prost veškeré fantazie, kromě reprodukční?" řekl sám o sobě spisovatel Karel Matěj Čapek, který si pro odlišení svého jména od slavnějšího (a mladšího) jmenovce př

Obrázek podcastu Obejmi mě dočista, dočista…

Obejmi mě dočista, dočista…

Vítejte v povědomé budoucnosti – ve světě genderových, ekologických a sexuálních komisí, mocného Burnovernu a povinných identifikačních prstenů pro občany Společenství svobodného světa. Peněz, zboží i omamného terahopu je dostatek, na dobrou náladu dohlížejí školení man

Obrázek podcastu Ze světa lesních samot (četba)

Ze světa lesních samot (četba)

Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.Klostermannův příběh nabízíme nyní i jako jednohlasou četbu na pokrač

Obrázek podcastu Panoptikum hříšných lidí

Panoptikum hříšných lidí

Případy vrchního policejního rady Vacátka a jeho detektivů z pražské "Čtyřky" patří mezi nejpopulárnější české kriminální povídky. Zásluhu na tom bezpochyby má i jejich filmové zpracování. Z knižní trilogie Jiřího Marka jsme pro vás vybírali ty méně známé příběhy. Všech

Obrázek podcastu Kaiser-Lábus: Nekonečná deska

Kaiser-Lábus: Nekonečná deska

Původní LP album 11 0910-1 811 "Oldřich Kaiser Jiří Lábus Nekonečná deska" vydal Supraphon v roce 1989, část nahrávky byla vydána v roce 2007 jako součást CD SU 5837-2 "Kaiser a Lábus Lůďo, to je nap(r)osto no(r)mální a další povedené scénky". Tentokrát ale vychází půvo

Obrázek podcastu Eugenie

Eugenie

Osud míchá karty, my hrajeme/ Román je inspirovaný skutečnými osudy Eugenie Egertové Janečkové a plzeňského hotelu Continental. Eugenii jako většinu žen té doby čeká smluvený sňatek. S manželem se stará o chod hotelu, kde prožijí okupaci i válku. Bombardování Plzně hote

Obrázek podcastu Povídky

Povídky

Z archivu Českého rozhlasu pro vás vybíráme povídky a dramatizace v zajímavé sestavě autorů od Františka Gellnera, přes Jaroslava Haška až ke Karlu Poláčkovi. Účinkují: Karel Höger, Vladimír Brabec, Václav Vydra, Josef Kemr, Rudolf Hrušínský, Josef Somr, Felix le Breux

Obrázek podcastu Krvavý mesiac

Krvavý mesiac

Harrymu sa rozpadol celý život a jediný únik nachádza na dne pohárika. Odcestuje do Los Angeles, kde je odhodlaný upiť sa na smrť. Namiesto toho však pomôže staršej filmovej herečke Lucille uniknúť pomste drogového kartelu. Tá mu na oplátku poskytne prístrešie, spoločno

Obrázek podcastu Varvara

Varvara

Objevte fascinující podmořský svět s velrybou Varvarou. Příběh o velrybím kytovci, který pod dohledem vědců uplaval nejdelší dráhu, jakou kdy nějaký savec urazil. Věřili byste, že Varvara uplavala na své cestě Pacifikem neuvěřitelných 22 500 kilometrů? Vesele smutný, sm

Obrázek podcastu London: Bílý tesák

London: Bílý tesák

Strhující příběh Bílého tesáka - napůl psa a napůl vlka - je nejznámějším románem klasika dobrodružné literatury Jacka Londona. V několika vydáních vyšel i u nás, byl mnohokrát zfilmován a nynívám Supraphon nabízí jeho zvukovou verzi v hvězdném hereckém obsazení. Titul

Obrázek podcastu Bubáci a hastrmani

Bubáci a hastrmani

Veselé vyprávění Josefa Lady o hastrmanu Brčálovi a strašidlu Mulisákovi a o jejich radostech i starostech s výchovou potomků Pulce a Bubáčka. Autor oživil humorné příběhy zasazením do rodného kraje okolo Hrusic, plného malebných rybníčků a hlubokých lesů. V rozhlasov

Obrázek podcastu Návrat do pekla

Návrat do pekla

Četba na pokračování ze vzpomínkové prózy bývalého politického vězně.JUDr. Miroslav Jirásek - jako zaměstnanec Kanceláře prezidenta republiky Dr. E. Beneše byl tehdejšími funkcionáři vládnoucí KSČ a všemocnou Státní bezpečností zařazen do "Skupiny Hrad". V soudním proce

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad

Obrázek podcastu Trable s antihmotou

Trable s antihmotou

Osud lidské kolonie na planetě plné hmyzáků je opět v rukou Postradatelného! Na Niflheimu vládne léto. Mickey Barnes se tu za poslední dva roky v těle s pořadovým číslem sedm obstojně zabydlel a nyní je jedním z řadových kolonistů. Namísto reaktoru už čistí jen králíkár

Obrázek podcastu Humoristické povídky O.Henryho II

Humoristické povídky O.Henryho II

Povídky amerického humoristy O. Henryho svým vtipem a překvapivou pointou nepřestávají bavit nové a nové generace čtenářů. Jejich autor byl mužem mnoha talentů a nepostrádal dobrodružnou povahu, která ho dokonce na čas přivedla až do vězení. Své vtipné příběhy však psal

Obrázek podcastu Oliverova dobrodružství

Oliverova dobrodružství

Zemi splněných přání vládne moudrý, černo-bílý kocour Oliver, jehož posláním je pomáhat dětem vypořádávat se s jejich trápením. Oliver nesnáší, když někdo někomu ubližuje nebo se mu posmívá, je mu líto, když se děti něčeho bojí, jsou smutné nebo opuštěné. Jak se mu poda

Obrázek podcastu Mnich, který prodal své ferrari

Mnich, který prodal své ferrari

Kniha patřící mezi nejznámější klasická díla s duchovní a psychologickou tematikou. Tato „úchvatná knížka, která přináší potěšení i poznání“, jak se o ní vyjádřil Paulo Coelho, byla přeložena do třiačtyřiceti jazyků a inspiruje miliony čtenářů na celém světě. Vypráví př