Audiokniha Moskva-hranice

Jak správně mluvit dracky – Škyťák Šelmovská Štika III.
Mezinárodní situace se komplikuje! Rozpínaví Římané chtějí mezi barbarskými kmeny rozpoutat válku, aby je snadněji porazili a získali tak všechny jejich draky. Zákeřně unesou následníky trůnu jak Chlupatým Chuligánům, tak Zuřivým Zbojnicím. Ovšem zajatý Škyťák, který je…

Stopy dávnej minulosti - Slovensko v praveku
Stopy dávnej minulosti - Slovensko v praveku sú výsledkom práce tridsiatich rokov, počas ktorých Pavel Dvořák o najstaršej histórii napísal desať kníh a nakrútil sto dokumentárnych filmov. Je to rozprávanie o najstarších dejinách Slovenska a sumár obohatený tým najdôlež…

Národní umělec Zdeněk Štěpánek
Z komentáře Zdeňka Štěpánka (resp. citace z jeho knihy Vzpomínky) k původnímu LP 1218 0551 "Zdeněk Štěpánek" vydanému v Supraphonu v roce 1976 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Někdy se mi stávalo, nejčastěji v noci, když jsem byl ve varně lihovaru sám a čerpal vodu, …

Semafor Komplet 1964-1971
Deset kompletů, nahraných tvůrci divadla Semafor, vydal Supraphon kdysi, před téměř padesáti lety. Jsou to slavná alba, známá pod názvy Jiří Suchý- Písničky, Plná hrst písniček, Kdyby tisíc klarinetů, Dobře placená procházka, Vánoční pohlednice, Zločin v šantánu, Toulav…

Případ pro exorcistu
Komisařka Marie Výrová, protagonistka detektivního příběhu Michala Sýkory, řeší velmi neobvyklý případ. Ve Štěpánově, vesnici nedaleko Olomouce, je v kostele na oltáři nalezeno tělo mrtvé dívky. Je do vraždy zapleten místní kněz, stala se mrtvá obětí nepovedeného exorci…

Žízeň
Harry Hole si chce užívat spokojený život s Ráchel a poklidně vyučovat na policejní akademii. Jenže v Oslu dojde k vraždám několika žen, které si daly schůzku přes Tinder. Vyšetřovacímu týmu v čele s Katrin Brattovou zůstává rozum stát nad tím, že obětem vždy zmizelo ur…

Sirotčinec slečny Peregrinové: Zkáza Ďáblova akru
Caul byl vzkříšen v Knihovně duší a je mocnější než kdy dřív! Poslední, co Jacob Portman uviděl, než svět zčernal, byla děsivá, důvěrně známá tvář. Najednou se spolu s Noor opět ocitá na místě, kde všechno začalo – v domě svého dědečka. Jacob netuší, jak se jim podařilo…

Zlatá studánka
Vyprávění o vílách, vodnících, hvězdách, a mnohém jiném, které se jmenuje Zlatá studánka pro Vás napsal Dominik Filip, má krásný podtitul: „pohádky zašlých dní“. A není tomu tak pouze proto, že autor tyhle příběhy slyšel a zaznamenal před více než půl stoletím. „Zašlé d…

Polní žínka Evelínka (1976)
Vodní i lesní žínky vystupují v pohádkách od nepaměti, ale polní žínku si vymyslel až spisovatel, scénárista a milovník rozhlasu František Nepil. Kdo by neměl rád jeho vyprávění, které známe z rozhlasu i jeho knížek? Vždycky je plné laskavosti, osobitého humoru a poetik…

May: Old Shatterhand
Původní 2LP album 11 0252-1 vydané Supraphonem v roce 1988 bylo vydáno poprvé na CD ve zkrácené formě (SU 5097-2) - nyní vychází digitálně 1:1 i s původním obalem.

Paní mincmistrová
Hlavním hrdinou veselohry je renesanční postava vtipného a nezkrotného básníka Mikuláše Dačického z Heslova. Příběh nás zavede do Hor Kutných, abychom mohli být svědky žertovného příběhu o záletné lásce a potrestané nepoctivosti.

Gump
Příběh vyprávěný očima toulavého psa Gumpa. Příběh o cestě plné překážek a pastí, o lásce, která má sílu až za duhový most, o psí obětavosti, která bez váhání dá za život člověka svůj vlastní. Se psem mě baví svět je organizace, která vnímá zvířata, jako nejbližší přáte…

Bratrstvo křišťálu
Napínavá detektivka z rudolfinské Prahy. Dcera dvorního alchymisty z Itálie Fiorella alias učedník Rafael spolu se svými přáteli vyšetřuje případ zmizelých peněz a neznámého mrtvého…

Nepříliš šťastná rodina
Brecken Hill je drahá adresa. Musíte mít hodně peněz, abyste tu mohli bydlet. Tak jako Fred a Sheila Mertonovi. Žádné bohatství vás však neochrání, když vám u dveří zazvoní vrah. Manželé Mertonovi byli brutálně zabiti pár hodin poté, co přivítali na velikonoční nedělní …

Šípková Růženka (1994)
Rozhlasovou pohádku s použitím klasických pohádkových motivů napsal dramatik František Pavlíček. Režie Karel Weinlich. Osoby a obsazení: Marcela Rojíčková, Jiří Plachý, Eliška Balzerová, Otakar Brousek ml., Jiří Holý, Jan Maršálek, Anna Lasotová, Marie Marešová, Věra Ku…

Jednou za život
Během letu z Londýna do New Yorku jsem se shodou okolností ocitla v první třídě. Jídlo, šampaňské, obsluha – vše bylo dokonalé. Modrooký muž sedící vedle mě byl třešničkou na dortu. Působil uhlazeně a inteligentně. Dost jsme toho namluvili, hodně jsme se nasmáli a pak s…

Tři české pohádky z archivu
Tři české pohádky v podání tří významných českých herců. Pohádku pošťáckou Karla Čapka (1954), Měsíčkův syneček Jiřího Mahena (1958) a Zlatá jablka a devět pávic Karla Jaromíra Erbena (1953) vypravují a čtou: Václav Voska, Zdeněk Štěpánek a Růžena Nasková. Vybíráme ze Z…

Marie Rottrová vypravuje pohádky Františka Nepila a zpívá své písničky
Po jubilejních oslavách v podobě 3CD kompilace a 17CD/DVD boxu přichází digitální chvíle pro všechna důležitá samostatná alba Marie Rottrové. Fanoušci tak dostávají k dispozici maximum albových nahrávek jedné za zásadních ženských postav naší populární hudby, tentokrát …

Anna Falcká
Nešťastně zamilovaná princezna a osamělý král. Život princezny Anny Falcké plyne celkem poklidně až do okamžiku, kdy po řadě tajných jednání padne rozhodnutí, že se má provdat za nedávno ovdovělého českého a římského krále Karla IV. O dětství Anny Falcké se toho neví …

Dyk: Zmoudření Dona Quijota
Josef Kemr, představitel Dona Quijochota, se narodil 20. června 1922 - tento titul uvolňujeme do digitálního prodeje u příležitosti výročí jeho narození. Z komentáře režiséra Tomáše Vondrovice k prvnímu vydání hry v roce 1995: Zmoudření Dony Quijota je pro mě jedním z n…

O. Henry - Povídky
Krátké povídky s překvapivou pointou a s barvitou galerií uvěřitelných postav a typů. William Sydney Porter (1862-1910) Známý pod svým pseudonymem O. Henry, byl americký spisovatel, jenž se proslavil psaním krátkých povídek o obyčejných lidech. Na konci většiny jeho pov…

Správce impéria: Vrah
První část třetí knihy trilogie Sága o Impériu. Ochránce Impéria lady Mara z Acoma se sice zbavila svého úhlavního nepřítele, rodu Minwanabi, leč zášť lorda Tasaia jde vskutku za hrob. Spolek nájemných vrahů Hamoi se chystá vyplnit odkaz zemřelého lorda. A v pozadí se j…

Anička a cirkus
Cirkus přijel! Anička se hned domluví s kamarádkam ze třídyi, že se po vyučování poběží k šapitó podívat. Anička je cirkusovým prostředím okouzlená – tak ráda by taky vystupovala v sobotním představení. Proto se na místo pozdě odpoledne ještě jednou vrátí. A potká se s …

Hoď se do pogody
Audioknihu čte Sandra Pogodová, Jan Kanyza a Richard Pogoda Většina lidí má tátu, ale já mám tatu. Můj tata je, jak to jen hezky říct… přírodní úkaz, lokální baron Prášil. Na jeho obhajobu uvádím, že za to nemůže. Naše rodina Pogodů je totiž hodně bizarní seskupení bláz…