Obrázek podcastu Moliére: Jiří Dandin, Lakomec. Výběr scén z divadelních her

Audiokniha Moliére: Jiří Dandin, Lakomec. Výběr scén z divadelních her

Délka:

22 min

Čte:

Stanislav Neumann

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu 1001 myšlenek: část Psychologie

1001 myšlenek: část Psychologie

Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že …

Obrázek podcastu Tereza Ramba: DobroDruhům

Tereza Ramba: DobroDruhům

Neplánujte cesty… prožijte je! / Cestování si nikdy nenaplánujete na sto procent – vždy vás něco překvapí. Ví to i oblíbená herečka a cestovatelka Tereza Ramba (Voříšková). Za dva roky navštívila dvacet zemí a rozepsala se o jejich známých i nečekaných podobách. Ať už m…

Obrázek podcastu Strach a úzkost a jak na ně

Strach a úzkost a jak na ně

Strach a úzkost jsou z evolučního hlediska velmi prospěšné – díky nim je lidský mozek neustále připraven čelit nebezpečí. Problém nastává, když se tyto pocity objevují v důsledku nepřiměřeně malých podnětů, nebo dokonce přicházejí samy od sebe. Je to i váš případ? Chcet…

Obrázek podcastu Dračí cejch

Dračí cejch

Osmý díl fantasy série Sedmý smysl. Existuje škola, kde si draci vychovávají lidi pro své služby a potřeby. Je neuvěřitelné, kolik lidí touží drakům, kteří lidmi opovrhují, sloužit. Do tohoto místa – Pasteku – pošlou Hanku ochránci s posláním chránit Lídu Laridonovou...…

Obrázek podcastu Absurdities

Absurdities

A story about a generation born in Czechoslovakia after World War II, who attended elementary school in the 1950s, enjoyed the delights of the 1960s at university, and with the onset of so-called normalization after the occupation of the country by Warsaw Pact troops, e…

Obrázek podcastu Kaviareň na konci sveta

Kaviareň na konci sveta

John je manažér reklamnej agentúry. Vystavený každodennému stresu sa rozhodne na pár dní vypnúť. Keď ho únavná cesta nehostinným krajom zavedie ku kaviarni, poteší sa. Zablúdil a chce si tu iba na chvíľu oddýchnuť a pokračovať v ceste. Na jedálnom lístku v ponuke dňa ob…

Obrázek podcastu Agent JFK – Pašerák

Agent JFK – Pašerák

Agent JFK – Pašerák aneb první příběh z největší české fantasy/sci-fi knižní série. John Francis Kovář, bývalý kapitán speciálních jednotek, veterán válečných operací a účastník tajných misí dostává jednoho dne neobvyklou nabídku od podivné dvojice zaměstnanců ještě pod…

Obrázek podcastu Sokrates na rovníku

Sokrates na rovníku

Pátrání je věc ošemetná a nesmírně nejistá, člověk nikdy neví, co ho potká na cestě, po níž se vydal, jaká skrytá zákoutí poodhalí, zda se mu v nich bude líbit, nebo zda nakonec nebude zatrpkle proklínat své rozhodnutí. Zvláště pokud se rozhodne hledat vlastního otce. P…

Obrázek podcastu Gump

Gump

Příběh vyprávěný očima toulavého psa Gumpa. Příběh o cestě plné překážek a pastí, o lásce, která má sílu až za duhový most, o psí obětavosti, která bez váhání dá za život člověka svůj vlastní. Se psem mě baví svět je organizace, která vnímá zvířata, jako nejbližší přáte…

Obrázek podcastu Elizino tajemství

Elizino tajemství

Vzali jim důstojnost, ale nemohli jim vzít naději. Šokující román z Osvětimi. / Čekala je těžká volba na strašlivém místě: buď budou žít dál jako řadové vězenkyně koncentračního tábora v Osvětimi, nebo výměnou za snesitelnější podmínky začnou pracovat v táborovém nevěst…

Obrázek podcastu Kontraktor 2

Kontraktor 2

„Aj keď sa od seba líšime, vždy sa nájdu čriepky, ktoré nás spájajú dohromady.“ Peter Kijaba sa vo voľnom pokračovaní audioknihy Kontraktor opäť vracia do nekompromisného sveta súkromných bezpečnostných služieb – tentoraz do Afganistanu, Iraku a Stredoafrickej republiky…

Obrázek podcastu Žízeň po životě

Žízeň po životě

„Zažil jsem v sobě pravého malíře až ve chvíli, kdy mi chyběly zuby a dech.“ Příběh bludného Holanďana Vincenta van Gogha (1853–1890) je tragédií zádumčivého génia, jehož houževnatost zašla daleko za snesitelnou mez. Když opustil místo ve strýcově galerii a coby laický …

Obrázek podcastu Edvard Beneš

Edvard Beneš

Slib prezidenta Dr. E. Beneše 18. 12. 1935 část z rekonstruované reportáže ze schůze Národního shromáždění ve Vladislavském sále Pražského hradu (přerušenou schůzi NS zahajuje předseda NS Jan Malypetr, slib nově zvoleného presidenta republiky dr. E. Beneše) Projev prez…

Obrázek podcastu Blízcí

Blízcí

Fotografka Bára se přestěhuje za svým partnerem Igorem na venkov, kde místo klidu narazí na tvrdou realitu. Nepřijetí ze strany jeho přátel a rodiny, v čele s neústupnou a manipulativní matkou Jarkou, ji vrhá do nejistoty. Postrádá starý život, zápasí s tvůrčí krizí a č…

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Obrázek podcastu Vnitřní hlas

Vnitřní hlas

Sériový vrah omylem propuštěný na svobodu se stává noční můrou pro San Francisco – a smrtící výzvou pro detektiva Frosta Eastona. Před čtyřmi lety byl Rudy Cutter odsouzen za své činy na doživotí. Aby ho dostali za mříže, někdo záměrně falšoval spisy. Po odhalení této m…

Obrázek podcastu White Fang

White Fang

Audiokniha White Fang namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. White Fand is half-dog and a half-wolf, and the only survivor in his litter. The story is told from his point of view as he learns to fend for himself and interact wit…

Obrázek podcastu Tajemství pramenů

Tajemství pramenů

Pozor na to, co si přejete... Současnost. Když sociální pracovnice Jackie zjistí, že má devět zmeškaných hovorů od své starší sestry Lexie, nebere to příliš vážně. Myslí si, že jde jen o další manickou epizodu, při které Lexie ztrácí kontakt s realitou. O to větší je je…

Obrázek podcastu Půlnoční slunce: Krev na sněhu II.

Půlnoční slunce: Krev na sněhu II.

Já jsem typ, co utíká. Teď už je ale na čase, abych se probudil… V sedmdesátých letech 20. století se na severu Norska usadili příslušníci laestadiánského hnutí. Jejich domovem se stala opuštěná vesnice Kåsund kdesi ve Finnmarce. Izolace není na škodu, neboť jejich živo…

Obrázek podcastu Temná hra

Temná hra

Čerstvě povýšený inspektor Henry Ford je povolán k vyšetřování dvojité vraždy. I přes nedostatek indicií tuší, že za vším stojí sériový vrah. Ford totiž z vlastní zkušenosti dobře ví, jak po sobě zločinci zahlazují stopy. Před lety přišel o manželku při horolezecké neho…

Obrázek podcastu Můj brácha tornádo

Můj brácha tornádo

Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Obrázek podcastu Roky

Roky

Běh velkých dějin a plynutí roků jednoho života… Bilance Annie Ernauxové se opírá o netradiční mix osobních vzpomínek, deníkových záznamů a historických faktů z let 1940–2006. Poskytuje cennou výpověď o francouzských, potažmo západních dějinách každodennosti v rozmezí v…

Obrázek podcastu Cesta domov

Cesta domov

Kto pozná dátum svojej smrti, už umiera... Je sobota, krátko pred polnocou. Jules Tannberg má službu na tiesňovej linke určenej ženám, ktoré v noci cestou domov dostanú strach a potrebujú počuť upokojujúci hlas, ktorý ich bezpečne prevedie cez nástrahy tmy – alebo v prí…

Obrázek podcastu Pavouček Varhánek

Pavouček Varhánek

Ve starobylém kostele bydlí v píšťalách varhan malý pavouček Varhánek. Jednoho dne potká myšku Cukřenku a stanou se z nich nerozluční kamarádi. Společně se vydávají na objevitelské výpravy do světa svíček, zpěvu a vůně kadidla. Pozorují, jak se kostel mění o Vánocích, V…

Obrázek podcastu Červený kapitán

Červený kapitán

Pri rekonštrukcii starého cintorína v centre Nášho Mesta vykopú robotníci truhlu s pozostatkami bývalého kostolníka z kostola svätej Barbory. Nešetrným zaobchádzaním sa truhla náhodou otvorí a chlapi zistia, že v lebke je zatlčený klinec. Na miesto záhadného nálezu priv…