Audiokniha Milión

GUMP - Jsme dvojka
Nová Gumpova cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem projdou příběhem, který už jim dávno předtím napsaly hvězdy. Audiokniha pro všechny, kteří dokážou číst ze psích očí, ale i pro ty, kteří to zatím neumějí nebo nevěří, ž…

Zlatovláska
Jedna z klasických nedělních pohádek Karla Jaromíra Erbena, které si - v režii Karla Weinlicha - oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: kořenářka (Světla Amortová), král (Martin Růžek), Jiřík (Jiří Plachý), Zlatovláska (Miroslava Hozová), Zlatovlásčin …

Babička
{'cs': 'Příběh prosté, ale moudré babičky převyprávěl autor tak, aby mu snadno porozuměly i malé děti. Audiokniha ve formátu MP3 je ideální na cesty autem, jako pohádka před spaním i pro přípravu do školy.\xa0Příjemný poslech!\n\nProstou, avšak moudrou babičku Boženy Ně…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Lovci vran
Fascinující historická detektivka ukazuje obraz americké metropole poloviny 19. století. Píše se počátek roku 1846 a Timothy Wilde je posilou nově vzniklého newyorského policejního sboru, kde se specializuje na řešení zdánlivě nevysvětlitelných případů. Jednoho dne k ně…

Smrť na druhom brehu
Začiatky deväťdesiatych rokov boli hektickým obdobím nielen na oddelení vrážd, ale v celej spoločnosti. Čo sa dialo v Našom Meste automaticky registrovali aj detektívi, a nielen registrovali, aj riešili, vyšetrovali a vypočúvali. Zo zelenáča Richarda Krauza je samostatn…

Prorok, Zahrada Prorokova
Prorok a Zahrada Prorokova jsou významné a proslavené básnické prózy charismatického libanonského malíře a spisovatele. Staly se po celém světě proslulým poselstvím moudrosti a lásky. S filozofickou hloubkou a poetickým stylem v nich autor proniká do tajemství základníc…

Bídníci
Román Les Misérables napsal a v roce 1862 nechal vydat Victor Hugo. V českém překladu se zcela zažil název Bídníci, byť k tématu knihy by se spíše hodil pozdější překlad Marie Majerové, která hlavní hrdiny nazvala Ubožáky. Zaslouží si totiž spíše naši lítost než opovrže…

Černobílé prázdniny
Prázdniny v lesní chaloupce tety Pravoslavy je to nejlepší, co mohlo Honzu Melese potkat. Teta má sice podivný účes a špatně vidí, ale zato si dává k snídani žužu a vůbec se netrápí pravopisem. A co víc, není jediná, s kým je v lese zábava! Jednoho dne se Honzík proboří…

Stříbrné dobrodružství
Je sychravý a tmavý večer. V suchém listí někdo chodí a přes cestu zase leží široký černý pruh. Jedna svítilna zhasla ... Příběh osamělého chlapce Bertíka, na kterého nemá nikdo z dospěláků čas. Přál by si mít alespoň jednoho kamaráda. Z oblaku se náhle vynoří Robin a …

Po pohřbu
„Ale zavraždili ho přece, ne?“ Tak pravila na smuteční hostině svého bratra Richarda v rodinném sídle Enderby Hall Cora Lansquenetová – jako obvykle zcela nepatřičně. Zbylí příslušníci rodu Abernethieových měli za to, že jejich nejstarší člen zemřel sice předčasně, leč …

Smetana, Schmid, Kořínek: Prodaná nevěsta aneb Pojď domů, ona brečí
Dvoudeskové album je záznamem představení populárního pražského divadla Studio Y. V úpravě a režii Jana Schmida a hudebním nastudování Miroslava Kořínka jde o kolektivní uchopení národní opery Prodaná nevěsta. V záznamu hraje celý soubor na nejrůznější hudební nástroje …

Sezóny srdce/Collage in adagio/ Rozhovor Karla Hvížďaly
"Jsou lidé, kteří si stav ducha uvědomí a nezanesou ho balastem, a jsou tací, kteří ho vyčtou, dojdou k němu intelektuálním úsilím. Josef Topol patřil k první skupině. Mikuláš Medek o něm řekl: Je to lastura, která se nedá otevřít násilím. Musí se trpělivě čekat, až se …

...Mluviti stříbro - Vlastimil Brodský - Zpověď
V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Tentokrát s Vlastimilem Brodským v rozhovoru spisovatelky Zuzany Maléřové - vzlety i pády, dary i ztráty, úsměvy ze života. Ačkoliv byl Vla…

Život víry 2023/05
Život víry 2023/05 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Serhij Lvov: Rusko neproklínám, ale odpustit je těžké Serhij Lvov je mužem mnoha profesí – ku…

Chata v Jezerní kotlině
Život Pavla Zemana, který je hlavní postavou příběhu o velkém chlapeckém přátelství, se po smrti otce od základu změnil. Velkou oporou je mu kamarád Ludva Grygar, se kterým Pavel podniká dobrodružné výpravy do téměř nepřístupné kotliny s jezírkem, kde si sami postaví sr…

Vražda pro Zlatého muže
Kapitán Exner tentokrát vyšetřuje zločin z vášně, již vyvolávají nejen krásné ženy, ale také, a možná především, peníze. Zlatý muž je totiž vzácný soubor předmětů z doby stěhování národů. Poklad nedozírné ceny byl brzy po objevení ukraden z muzea okresního města, aby se…

Pohoda Vánoc. Vánoční večer Miloslava Šimka v divadle Semafor
V roce 1984 vznikla tato nahrávka ze svátečního a mimořádného večera, který každým rokem pořádal v předvánoční době Miloslav Šimek se svým souborem v divadle Semafor. Tak jako se pod stromeček přinášejí dary, předvádí zde každý z členů souboru to nejlepší, co má k dispo…

Temný kvet
Nové prostredie, postavy aj prostriedky, no zločiny staré ako samo ľudstvo. Detektív seržant Stilwell z úradu šerifa okresu Los Angeles sa za trest ocitá „vo vyhnanstve“ na malom ospalom ostrove Catalina. Namiesto služobného auta jazdí na golfovom vozíku a namiesto vráž…

Polish Your Rusty English
Polish Your Rusty English - komplet dílů 1 - 5 - audiokniha je unikátní a ojedinělou sbírkou autentických rozhovorů anglických rodilých mluvčích. Nahrávka je celá v angličtině. Ojedinělá a unikátní sbírka až 50 autentických rozhovorů mezi rodilými mluvčími v angličtině.…

Povídání o pejskovi a kočičce
Pejsek a kočička spolu žijí v domečku a vedou svoji malou domácnost a chtějí všechno dělat jako velcí lidé, umývají špinavou podlahu, pečou dort, chodí v neděli na procházku, píšou dopis dětem nebo hrají divadlo. Ale protože pejsek a kočička lidmi nejsou, nedopadne všec…

Príliš vysoká cena
Nález mŕtvoly mladého muža pri odľahlej lesnej ceste spustí aktivitu bratislavského oddelenia vrážd.Už samotná obhliadka miesta činu prináša jedno prekvapenie za druhým. Najskôr zistia, že muž je ozbrojený. Hneď nato, podľa dokladov, že ide o policajta. Aby toho nebolo …

Síla rozumu v bláznivé době
Vlastní názor nebolí. Mysleme kriticky. Jak se zorientovat v současném veřejném prostoru? Jak nepodlehnout zjednodušujícím pravdám? Musíme používat vlastní úsudek. Slovenský bestseller nyní v češtině. „Držíme se zuby nehty vlastních iluzí, které mají zkrášlit náš svět. …

Knížkový pejsek
Knížkový pejsek, to jsem já, protože bydlím v téhle knížce. Krátké příběhy pro nejmenší vyprávěné Knížkovým pejskem, který spolu s babičkou a kočič-kami bydlí v domečku z převrácené knížky. Všude plno sněhu, modrá obloha, zima až praští. Také to vidíte? Tenký proužek b…

Hovory s T. G. Masarykem
Ve známém díle představuje vynikající český spisovatel prezidenta Masaryka, jeho životní vzpomínky, filozofické, etické, politické zásady, vztah k demokracii, novému státu a jeho občanům, jak se mu vyjevily v řadě osobních rozhovorů. Jejich umělecká reprodukce stále bud…