Audiokniha Mezi tiárou a orlicí II.

Mozart v Praze / Mozartiana
Z komentáře Vladimíra Justla k původnímu albu SV 8353 "Mozartiana" vydanému v Supraphonu v roce 1966 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Mozartovské téma sdružilo na společné desce dva typově odlišné autory - Jaroslava Seiferta a Vladimíra Holana. Už skutečnost, že v…

Babí léto Jana Wericha
Nové CD „Babí léto Jana Wericha“ přináší premiéru několika neznámých zvukových dokumentů pro všechny příznivce Werichova vyprávění. Dopis Shakespearovi nahraný v roce 1964 vyšel tiskem až v roce 1969 jako předmluva Werichovy úpravy Shakespearova Jindřicha IV. Falstaffo…

Pod skleněným zvonem
Sebeironie a věcnost jako způsob přežití. Vstupte do světa vyprávění, které recenzenti srovnávají s Jackem Kerouackem a J. D. Salingerem. Nechte se unášet plastickým líčením Ameriky padesátých let, autorčinými popisy míst, postav a nálad, které nesou autobiografické prv…

Fidlovačka aneb žádný hněv a žádná rvačka
Vlastenecká veselohra o ševcovské cechovní slavnosti, lidová hra se zpěvy Josefa Kajetána Tyla s hudbou Františka Škroupa. Rozhlasová i jevištní klasika ze zlatého fondu.

Cirksezóna 83
Deník klauna ze zájezdu cirkusu Praha v Sovětském svazu. Vzpomínky z knihy známého českého mima a klauna Jiřího Bilbo Reidenigera čte v režii Jana Fuchse: Jaroslav Dušek.

Nápoj lásky
Víte, která slavná legenda inspirovala mladíka Nemorina k pátrání po Nápoji lásky, jenž se objevil i v názvu oblíbené komické opery Gaetana Donizettiho? A byl tím tajemným nápojem opravdu elixír od mastičkáře Dulcamary? Na tyto otázky vám odpoví dramatizace Jana Jiráně …

Ziel Karminia
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni B1 pro středně pokročilé. Alex, Kerstin und Eva aus Freiburg im Schwarzwald helfen der Archäologin Sonja Peng bei der Entdeckung der antiken Stadt Karminia. Die drei Freunde er…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Nadějné vyhlídky
Charles Dickens: Nadějné vyhlídky. Sirotek Pip, kterého vychovává jeho sestra se svým mužem kovářem, je jednoho dne postaven před osudovou náhodu. Setká se s uprchlým galejníkem, je mu nabídnuta možnost docházet do zámožného domu, který obývá pološílená slečna Havishamo…

Hácha 1939
Vydali Audiopohádkáři CZ a Filip Mareš ve spolupráci s Nakladatelským domem Grada pod značkou Cosmopolis. Účinkovali: •ministr – Milan Enčev •Brody – Alžběta Fišerová •Max – Marek Helma •Emil Hácha – Antonín Hardt •komorná – Jitka Sedláčková •doktor – Lukáš Burian…

Zkáza Titaniku
Rozhlasová hra. Dobové zpracování známého příběhu na základě tehdejších dokumentů a souvislostí.Osoby a obsazení: Fred Black (Oldřich Vízner), Mary Black (Jorga Kotrbová), Ralph Williams (František Vicena), Georges Gastor (Jiří Adamíra), Anny Gastor (Gabriela Vránová), …

Tři muži na toulkách
Ve volném pokračování slavného románu Tři muži ve člunu se tři svérázní přátelé vydávají na cyklistický výlet do Německa a opět zažívají nezapomenutelné příhody. Samozřejmě dojde i na několik nebezpečných dobrodružství – Harris urazí úřední osobu, Jerome zcizí kolo a Ge…

Kouzelná chobotnice Krejzy
Alena Vostrá. Původní pohádkový seriál. Krejzy je chobotnice, která baví své sousedy a známé, zbavuje je svými kouzly trápení a starostí a dělá život v moři radostnější a zábavnější. Když chceme něčeho výjimečného dosáhnout, musíme si to umět zasloužit. Podobně tomu je…

Povídky Šimka a Grossmanna 3
Povídky psali oba autoři původně pro svá jevištní vystoupení. Proto také první dva tituly /Povídky Š+G 1 a 2/ vydal Supraphon v letech l994 a l995 jako výběr z archivních zvukových záznamů inscenací této dnes už slavné dvojice, včetně dochované nahrávky interpretace jed…

Buď užitečný
Nejslavnější kulturista všech dob. Ikonická filmová hvězda. Lídr šesté největší ekonomiky světa. Tři na první pohled zcela odlišné osobnosti se snoubí v jednom skutečném člověku. Tohle je Arnold Schwarzenegger. A na vrchol se nedostal náhodou. Jeho úspěch je výsledkem j…

Písničky u kamen
Typický přednes a vyprávění Františka Nepila patří neodmyslitelně k adventu a vánočnímu času. V pořadu Písničky u kamen doplňují oblíbeného fejetonistu české vánoční melodie.

100 statečných - Host č. 72 - Rudolf Havlík 08.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Havlík (spisovatel, cestovatel, obchodník, bloger a filmový režisér)

Posledné tajomstvo
Katherine Solomonová, popredná noetička, len nedávno dokončila rukopis knihy so zarážajúcim záverom, ktorý spochybňuje naše doterajšie predstavy o ľudskom vedomí. Robert Langdon vycestuje do Prahy na jej prednášku. Idylický pobyt naruší brutálna vražda známej českej neu…

Klíč k Rebece
Příběh německého špióna, krásné Židovky a anglického důstojníka tajné služby se odehrává za 2. světové války v Káhiře. Německý špion vychovávaný v arabské rodině má za úkol podávat zprávy o pohybu britských vojsk generálu Rommelovi. Potřebné údaje se mu podaří zjistit a…

Nightflyers
Sci-fi horor od autora Hry o trůny Sci-fi horor od autora bestselleru Hra o trůny napsaný svižným jazykem, vtipem a pečlivě vybudovanými pointami. Devítičlenný tým akademických vědců se vydává na výpravu za volkryny, mýtickou rasou mezihvězdných nomádů, a jedinou lodí, …

Moje Las Vegas
Las Vegas není pouze městem hazardu a neonů. Je to místo, které žije svým vlastním specifickým životem, má za sebou bohatou historii, která je spojena s mnoha významnými osobnostmi nejen z oblasti hazardu či showbyznysu, ale také zločinu. „Tato kniha vezme nezasvěceného…

Závislé vztahy
Sklony k závislému chování se v našich vztazích objevují mnohem častěji, než by se mohlo zdát. Nesprávné uchopení blízkých vztahů přitom brání zdravému sebehodnocení a celkové životní spokojenosti. Dlouhodobé závislé vztahy se mohou stát spouštěčem úzkostných stavů, dep…

Ekonomické bubliny
Audiokniha na motivy knihy Ekonomické bubliny - druhé rozšířené vydání. Tato audiokniha je o krizích. Propad kvůli pandemii se liší od finanční krize, a ta zase jen zdánlivě připomíná horečku, během níž se prodávaly tulipány za cenu rodinných domů. Většina krizí ale má …

Dívky z trajektu
Novinářka Nora Sandová má zálibu ve sbírání starých kufrů, a když jeden obzvláště podařený exemplář objeví v malé anglické vesničce, ani ve snu by ji nenapadalo, že krom nového úlovku dost možná natrefila i na pořádného sólokapra. Na těch starých polaroidových fotografi…

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (prvá séria)
Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.