Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Medvídek Pú: Byl jednou jeden medvěd

Audiokniha Medvídek Pú: Byl jednou jeden medvěd

Délka:

2 hod 13 min

Čte:

Jakub Kohák

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Prázdniny v Česku

Prázdniny v Česku

Za dobrodružstvím není třeba létat přes půl světa! Stačí procestovat rodný kraj a dobře se dívat. Vydejte se s Ladislavem Ziburou na dvouměsíční jízdu po českých luzích a hájích a připomeňte si, v jak rozmanité a krásné zemi žijeme. Těšit se můžete na cestu plnou zajíma

Obrázek podcastu Macourek: Mach a Šebestová na prázdninách

Macourek: Mach a Šebestová na prázdninách

Kouzelné sluchátko Macha a Šebestové zařídí oběma žákům 3. B. bezvadné prázdniny. Udělá například kouzlo, v němž je Mach současně s rodiči u moře a zároveň se Šebestovou u dědečka a babičky.Nebo třeba zvětší blechu do velikosti mamuta. Dědečkovi pomůže splnit přání a do

Obrázek podcastu Daněk: Pohádky o vodnících, rusalkách a divém muži

Daněk: Pohádky o vodnících, rusalkách a divém muži

Vodník, rusalky, ale i světýlka a divý muž patří k neopomenutelným pohádkovým bytostem českého bájesloví. Trestaly zlo a dobré odměňovaly, tak jak to v pohádkách má být. Vodníkům a rusalkám senejlépe dařilo v kraji rybníků - v jižních Čechách, světýlkám a divému muži či

Obrázek podcastu Oheň

Oheň

Něco v ní kdysi zemřelo. Teď všechno spálí na prach... Na první pohled žije Freya pohádkový život, v němž platí pouze její vlastní pravidla. Má všechno, co patří k privilegovanému postavení: dostatek peněz, pověst uznávané chiruržky popáleninového centra, okázalý byt po

Obrázek podcastu Tři jablka spadlá z nebe

Tři jablka spadlá z nebe

Zázraky se dějí! A nikdy na ně není pozdě… Arménská svébytná inspirace Márquezem, která vás vtáhne a už nepustí. Nenápadný bestseller o životě Arménů v zapadlé vesničce na pozadí 20. století. Kdesi v arménských horách najdeme starobylou kamennou vesničku Maran. S vnější

Obrázek podcastu Čtvrtek: Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni

Čtvrtek: Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni

Pohádka Václava Čtvrtka "Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni" vypráví příběh ševcovského tovaryše Kuby z Jičína a jeho bitvy s tlustým nafoukaným správcem jičínského zámku Kolomajznou o svoji milou Stázinu. Než švec Kuba a jaho milá Stázina ke štěstí přijdou, musí

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil

Obrázek podcastu Prokletí hradu Mydlovar

Prokletí hradu Mydlovar

Na nově budovaném hradu Mydlovar, vystavěném ve druhé polovině 13. století, dochází k podivnému úmrtí oblíbeného psa hradního pána. Pan Jan se s jeho smrtí nehodlá tak snadno smířit, chce odhalit viníka, aby ho mohl náležitě potrestat. Jeho vypátráním je pověřen Martin,

Obrázek podcastu Toskánsko na každý den

Toskánsko na každý den

Bramasole - malebný italský venkov. Pozvánka do míst, kde autorka našla nový domov, přináší popisy toskánských městeček, zvyků, umění a všemožných vůní vycházející z místních receptů. Vydala se do Itálie, kde spolu s přítelem zakoupili opuštěnou usedlost a našli v ní d

Obrázek podcastu Kraď jako umělec

Kraď jako umělec

Chytrá a vtipná knížka o tvoření, novátorství a plagiátorství v digitální době. Lze dnes vůbec být 100% původní? A má smysl o to usilovat? Austin Kleon dospívá k moudrému závěru, že absolutní původnost je nedosažitelný cíl. Tvorba bude vždy krádež a umělec sběratelem zá

Obrázek podcastu Trnka: Zahrada

Trnka: Zahrada

Letos uplyne 95 let od narození renesanční osobnosti, grafika, malíře, ilustrátora a režiséra kreslených a loutkových filmů, Jiřího Trnky (1912-1969). K umělcovu výročí jsme rádi upozornili na jeho mimořádnou dětskou knihu, čtenou Karlem Högerem. Hercova interpretace so

Obrázek podcastu Holky to chtěj taky

Holky to chtěj taky

Z „rodina, nebo kariéra“ se během let stalo „rodina a kariéra“. Ale… Ženy žijí v době plné rozporů. Na jedné straně naše předchůdkyně vydobyly práva, o kterých si před lety mohly nechat jen zdát. Na straně druhé ale emancipace vlivem politiky a historických událostí zůs

Obrázek podcastu Chytré pohádky

Chytré pohádky

Existují i pohádky, ve kterých se nevyskytují pohádkové obludy, kde nevítězí mocné kouzlo či hrubá síla, ale navrch má rozum, moudrost a vtip. Hrdiny chytrých pohádek bývají lidé zdánlivě obyčejní, kteří se v životních zkouškách téměř vždy osvědčí jako lidé naopak neoby

Obrázek podcastu Kolonie

Kolonie

Temná upírská detektivka od autorky bestsellerů Kříďák, Upálené a Závěj. Barbara Atkinsová přijíždí do zapadlého aljašského městečka Deadhart vyšetřit vraždu středoškoláka, která na první pohled vypadá jako jasný útok upírů. Ti žijí v nedaleké kolonii, a i když už nesaj

Obrázek podcastu Neviditelné kořeny

Neviditelné kořeny

Listopad 1989. Vysokoškolák Pavel prožívá události revolučních dní, které poznamená rodinná tragédie: jeho otec, příslušník StB, spáchá sebevraždu. Pavel se navíc dozvídá, že je adoptovaný, a tak začíná pátrat po svých kořenech. Nedlouho po druhé světové válce se snaží

Obrázek podcastu Vážka v jantaru

Vážka v jantaru

Skotsko vykrvácelo. Dokáže jejich láska otočit nemilosrdným kolem dějin zpět? Po tragické prohře na svazích skotské Vysočiny se Claire Randallová a Jamie Fraser vydávají do Francie za časů Ludvíka XV., v jejímž velmocenském postavení spatřují příslib nového začátku. A n

Obrázek podcastu Vánoční vražda

Vánoční vražda

Mladá Phyllis přijíždí na oslavu Vánoc k babičce, kde se setkává se vzdáleným příbuzným Rowlandem Maybrickem. Z přítomnosti žoviálního, neomaleného, sebevědomého mladíka, který přijel ocenit babiččiny staré mince, není Phyllis nadšená. Na klidu jí rozhodně nepřidá, když

Obrázek podcastu Husitská epopej III.

Husitská epopej III.

Husitská epopej III. Za časů císaře Zikmunda (1425–1437) Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta dob

Obrázek podcastu Polské uši

Polské uši

První část Sidonova románu Boží osten vyšla pod názvem Polské uši společně s novelou Brány mrazu pod titulem Dvě povídky o utopencích v Kolíně n. Rýnem 1988. Po vypjatě autentickém autobiografismu Snu o mém otci a Snu o mně (1970) se Sidon soustředil na výpověď, která

Obrázek podcastu Skandál v Milfordu

Skandál v Milfordu

Detektivka z anglického venkova. Dvě vážené dámy z Milfordu jsou obviněny z únosu patnáctileté dívky. Najmou si proto právníka Roberta Blaira, aby očistil jejich jméno. Robertu Blairovi, milovníku klidného života s jistotami koláčků na prostřeném podnose a právníkovi ct

Obrázek podcastu Nic nebude jako dřív

Nic nebude jako dřív

Po lyžáku na gymplu se všechno změní Rozhlasová nahrávka z roku 2025 Lyžák na gymplu. Pro někoho může být spojený s první láskou, pro někoho možná s první nevěrou, a někomu dalšímu může změnit celý život. Laura je třídní kráska a miluje Kryštofa. Toho miluje i její kama

Obrázek podcastu Pravda o mém muži

Pravda o mém muži

Příběh manželství Haliny Pawlowské „Jak jste se seznámila s vaším mužem? Co na něm nejvíc nesnášíte? Co na něm máte nejradši? Prožili jste nějakou manželskou krizi? Máte recept na šťastné manželství? Co je to vlastně láska?“ Takhle zněly otázky, které jsem často dostáva

Obrázek podcastu Já vs. Mozek: Taky vás vaše hlava nenechá spát?

Já vs. Mozek: Taky vás vaše hlava nenechá spát?

Ahoj! Tady Hayley Morris, vášnivá přemýšlivka. Mojí životní misí je jednou provždy dokázat, že JSTE NORMÁLNÍ. I pokud vedete imaginární hádky ve sprše nebo nevíte, jak se chovat, když k vám přijde instalatér. Většinu života jsem strávila tím, že jsem říkala a dělala tra

Obrázek podcastu Percy Jackson - Moře nestvůr

Percy Jackson - Moře nestvůr

Mytologické bytosti ožívají...Krvelačné nestvůry se bouří...Bohové z Olympu kladou další úkoly..."Po klidném školním roce se na mně valí další problémy. Poslední den školy to začalo! Hodina tělocviku se proměnila ve vybíjenou s lidožravými obry a Grover se dostal do prů

Obrázek podcastu Letí, letí svatojánci

Letí, letí svatojánci

Rozhlasová pohádka s písničkami. S použitím některých motivů z knížky Jana Karafiáta Broučci napsal Ivo Fischer.Scénář si z předlohy vzal sice jen některé pasáže, oproti Karafiátovi však hmyzí svět obohatil o další postavy. Kouzelné nastudování Jiřího Horčičky obsahuje