Obrázek podcastu Meditace mettá

Audiokniha Meditace mettá

Autor:

Visu Teoh

Délka:

1 hod 48 min

Čte:

Luboš Pavel

Vydavatel:

Creatio

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Parta a cesta proti času 1

Parta a cesta proti času 1

I na maloměstě se může skupina kamarádů přichomýtnout k napínavým událostem a záhadám, kterým je potřeba přijít na kloub. Jaké tajemství skrývá starý dům plný zachovalých obrazů, zaprášených knih a zapomenutých fotoalb? Kam se poděla paní, která už několik dní nestojí n…

Obrázek podcastu Dva roky prázdnin

Dva roky prázdnin

Přátelství, obětavost i odvaha malých robinsonů. Jedna z nejslavnějších Verneovek líčí příhody patnácti dětských hrdinů ve věku 8–14 let zanesených bouří na pustý ostrov a bojujících o svůj život. Dnes už klasický dobrodružný román vypráví o nedobrovolných prázdninách …

Obrázek podcastu Sherlock Holmes a Rudá věž

Sherlock Holmes a Rudá věž

Doktor Watson stojí před vážným rozhodnutím: má svůj osud opět spojit se Sherlockem Holmesem, nebo zůstat u své lékařské praxe a vzpomínek na zesnulou manželku? Náhlé pozvání od přítele ze vznešeného rodu jej vytrhuje z přemítání a doktor vyjíždí na návštěvu do odlehlé…

Obrázek podcastu Rodiny a rodinky

Rodiny a rodinky

Ty nejdůležitější okamžiky, dobré i špatné, zažíváme se svými nejbližšími. A přesně to platí i pro hrdiny deseti povídek soudobých českých autorů. Ať už se zrovna v roce 1975 nacházejí v letadle mířícím do Londýna a jejich spolucestujícím je Belmondo, trnou hrůzou v raf…

Obrázek podcastu Sen o tisíci patrech

Sen o tisíci patrech

Detektiv Petr Brok prochází gigantickým mrakodrapem, vybaven neviditelností, ale zbaven pamětí s úkolem osvobodit princeznu Tamaru z rukou vládce Mullerdómu. Dramatizace jednoho z nejzajímavějších románů české science fiction.,br>Autor románů, povídek i divadelních her.…

Obrázek podcastu Vila v Itálii

Vila v Itálii

Lia vždy snila o tom, že navštíví tyrkysově modré pobřeží Amalfi. Tenhle její sen ale nikdy nezahrnoval setkání s vlastním otcem, o jehož existenci neměla ani tušení. Teď však stojí před branami nádherné vily v Itálii, do které ji odmítají pustit. Díky staré fotografii …

Obrázek podcastu Šimek, Grossmann: Návštěvní den 1

Šimek, Grossmann: Návštěvní den 1

V roce 1962 jsem jako student Pedagogické fakulty založil ve Spálené ulici v sále České státní pojišťovny divadelní klub Olympik. S kapelou Dixi-party přišel v témže roce do klubu Jiří Grossmann. A bylo rozhodnuto. Osud tomu chtěl, abychom se rychle spřátelili a začali …

Obrázek podcastu Barvy mého Londýna

Barvy mého Londýna

Postřehy zpravodaje z britské metropole. Postřehy bývalého zpravodaje České televize ve Velké Británii, které se nevešly do reportáží. Dolanský líčí své dojmy, zachycuje atmosféru míst a okamžiků. Bývalý zpravodaj České televize zaznamenával ve svých reportážích událost…

Obrázek podcastu Démon ze sídliště

Démon ze sídliště

Maloměsto, dospívání a temnota v nás. Šestnáctiletý Šimon žije na předměstí Tábora a snaží se uniknout zoufale nudnému a pokryteckému světu kolem. Spolu se svými kamarády Drakem, Armanem a Ludacrisem hraje v blackmetalové kapele, která se pro něj stává ventilem i únikem…

Obrázek podcastu Dubánek ve světě lidí

Dubánek ve světě lidí

Otevřete dvířka do dubánčího světa. Dubový lesní človíček se vydává na průzkum do světa lidí. Dubánek Borek chce všemu porozumět, ale zvědavost se mu stává málem osudnou. Dubánek Borek je velký neposeda. Když les v zimě utichne a zapadá sněhem, přesunou se dubánci do…

Obrázek podcastu Krotitel rizik podnikání zasahuje - Zlatnictví

Krotitel rizik podnikání zasahuje - Zlatnictví

Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o majetek svůj i své firmy? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasahu…

Obrázek podcastu Medvědí prázdniny

Medvědí prázdniny

Jsou prázdniny a medvědí rodinka Brumlů z Medvědí Lhoty se vypravila na výlet až na planetu Brumlinuši, odkud kdysi dávno pozemští medvědi přiletěli. Malý Brumlík i jeho sestřička mají spoustu otázek, táta Brumla trpělivě vysvětluje, jak funguje raketa, proč je kolem Br…

Obrázek podcastu Komu to prospívá

Komu to prospívá

Z nového historického románu oblíbeného autora se konečně dozvídáme, jak vlastně začal příběh pražského podrychtáře Václava. Roku 1385 vrací z Padovy do Prahy, kde zatím vypukly pouliční bouře. Pražští studenti se chopili zbraní a rychtář Martin Rotlev neví, jak zabráni…

Obrázek podcastu Řeka pod hladinou

Řeka pod hladinou

V červnu roku 2018 přivezli do Nemocnice sv. Pavla ve Vancouveru vážně poraněného muže, jehož objevili indiánští lovci na břehu řeky Tatshenshini v oblasti Yukon. Neznámý v bezvědomí vypráví o Sofii Hartenové, která je již delší dobu na listině pohřešovaných. Záhy je id…

Obrázek podcastu Dceřina kletba

Dceřina kletba

Další díl úspěšné detektivní série z Příbramska se sympatickými vyšetřovateli Tomášem Vyskočilem a Honzou Richterem. Od autorky detektivního románu Vodník. Poručík Tomáš Vyskočil má velký problém. Je blonďatý, rafinovaný a odhodlaný pořádně mu zavařit. Zatímco se Tomášo…

Obrázek podcastu Já, legenda

Já, legenda

Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl…

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Obrázek podcastu Jednorožec

Jednorožec

Třiasedmdesátiletý pan Ovčáček doslova přežívá v domově pro seniory. Má vyšší inteligenci než většina klientů i zaměstnanců a rád dělá různé legrácky a naschvály. Ty ale zdaleka ne všichni berou s humorem. Jednoho dne se tak rozhodne zmizet. Chce se pokusit znovu najít …

Obrázek podcastu Portrét básníka Vítězslava Nezvala

Portrét básníka Vítězslava Nezvala

Původní LP album 1118 1213 Portrét básníka Vítězslava Nezvala vydal Supraphon v roce 1972 - nyni titul vychází poprvé digitálně: "(autor) je si rovněž vědom, že způsob, jímž splnil a splňuje svoji úlohu, není jeho výhradní osobní zásluhou, že sebepříznivější založení p…

Obrázek podcastu Kozák: Lovcem v Tajze

Kozák: Lovcem v Tajze

Původní LP album 2 18 0425 "Jan Kozák Lovcem v tajze" vydal Supraphon v roce 1977 - nyní titul vychází poprvé digitálně. JAN KOZÁK (*25.3.1921 – †5.5.1995 ) vypráví ve své knize o svých cestách na Sibiř, o svých osamocených toulkách či o společných výpravách s přátelsk…

Obrázek podcastu Ruský dům

Ruský dům

Pětidílná četba z románu Oty Filipa (9. března 1930 Slezská Ostrava - 2. března 2018 Garmisch-Partenkirchen) přináší osobitý a intimní pohled na dvě významné osobnosti světového malířství, Vasilije Kandinského a Gabrielu Münterovou, v době jejich společného pobytu v bav…

Obrázek podcastu Vánoce na Manhattanu

Vánoce na Manhattanu

Vítejte v kouzelně zasněženém New Yorku, kde vánoční světla září na každém rohu. A možná tam čeká láska. Evie Greenová měla sen podívat se do New Yorku na dosah – ovšem jen do chvíle, než zjistila, že se stala obětí podvodu. Její zoufalá reakce se stala virálem a jí se …

Obrázek podcastu Pohádky pro kočku

Pohádky pro kočku

Václav Postránecký vypravuje pohádky Ludvíka Středy z autorské knížky Pohádky pro kočku. / 1. díl: Jak jsme se poznali; 2. díl: Jak se Julie předváděla; 3. díl: Jak to bylo s motýlem Otou; 4. díl: Jak Julie počítala; 5. díl: Jak Julie našla zlatý knoflík; 6. díl: Jak js…

Obrázek podcastu Volání divočiny

Volání divočiny

O hlubokém přátelství mezi člověkem a psem. Dobrodružný román Volání divočiny je mistrovským dílem jak svým stylem, tak i proto, že povyšuje dobrodružné příběhy na úroveň klasické literatury. Buck je čtyřletý pastevecký pes hýčkaný svým pánem a jeho rodinou. Jeho živo…

Obrázek podcastu Slawitschek: Pražský dobrodruh

Slawitschek: Pražský dobrodruh

Ponořte se do labyrintu, kde se Praha stává jevištěm nejtajemnějších snů a děsivých skutečností! Zapomeňte na vše, co si myslíte, že víte o fantastických historických románech. Rudolf Slawitschek: Pražský dobrodruh není jen audiokniha, je to portál do světa, kde hranice…