Obrázek podcastu Matýsek čaroděj

Audiokniha Matýsek čaroděj

Délka:

44 min

Čte:

Jiří Knot

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Hospůdka v Praze

Hospůdka v Praze

Anna získala vytoužené místo stážistky v pražském pivovaru a nemůže se dočkat, až se začne učit od skutečných mistrů v oboru. Několik měsíců v samém srdci Evropy, ochutnávky vyhlášené kuchyně a nejlepšího piva na světě, to zní jako sen. Ovšem jen do chvíle, než zjistí, …

Obrázek podcastu Krakatit (1978)

Krakatit (1978)

Krakatit patří mezi nejznámější Čapkova díla. Zasloužila se o to především filmová adaptace z roku 1948 v režii Otakara Vávry. Vedle známé dějové linky, která se věnuje třaskavému vynálezu inženýra Prokopa (pojmenovanému podle sopky Krakatoa ležící na ostrově Anak Kraka…

Obrázek podcastu Záhada čínského zlata

Záhada čínského zlata

LEGENDÁRNÍ SOUDCE TI ŘEŠÍ ZÁHADNOU SMRT SVÉHO PŘEDCHŮDCE… Mladý soudce Ti Žen-ťie přijíždí do sychravého přístavu Peng-laj, aby se ujal svého prvního úřadu. Namísto poklidné správy okresu ho však čeká mlhou zahalené hnízdo intrik. Jeho předchůdce Wang za záhadných okoln…

Obrázek podcastu Rytíř Perceval a svatý grál

Rytíř Perceval a svatý grál

Stará keltská legenda stála při zrodu francouzského hrdinského eposu i řady pozdějších románů a ovlivnila celou evropskou literaturu. Hra s vynikajícím hereckým obsazením patří mezi ty příběhy, jimž nechybí fascinace nadpřirozenými pohádkovými kouzly a kde čest, spraved…

Obrázek podcastu Sýkora: Ještě není konec

Sýkora: Ještě není konec

Literární předloha televizní krimi série Vodník v interpretaci renomovaného herce Norberta Lichého Jeden z nejúspěšnějších současných českých autorů detektivek Michal Sýkora je veřejnosti znám díky zdařilým televizním adaptacím jeho knih z cyklu Detektivové od Nejsvětě…

Obrázek podcastu Tri nevesty

Tri nevesty

Príbehy o nevestách z rôznych kútov sveta inšpirované bulharskou, mongolskou a vietnamskou ľudovou rozprávkou. Žil raz v ďalekej krajine mocný kráľ, ktorý sa rozhodol, že už je čas oženiť sa. Ale za koho? Hútal a hútal, ale za vcelý svet si nevedel prdsatviť, aká by ma…

Obrázek podcastu Šum

Šum

Mysteriózní hororový thriller z pera filmového scenáristy a režiséra Jana Vejnara (film Přišla v noci, seriál Vlastně se nic nestalo). Krátce před Vánoci dostane David nahrávku videa pořízeného před lety na jedné oslavě. Zachycuje situaci, která odstartovala psychický …

Obrázek podcastu Gygův prsten

Gygův prsten

Básnický příběh o lydském králi i jeho řeckém příteli, jejichž osudy a životy rozhodne láska.Nejrozšířenější verze Gýgova příběhu se zakládá na několika Platónových zmínkách a na údajích u Lúkiana a Cicerona. V tomto podání je Gýgés pastýřem ve službách lýdského krále K…

Obrázek podcastu Z New Yorku do pekla a zpět

Z New Yorku do pekla a zpět

Prozaický debut Karla Fořta je syrovou a v mnohém autobiografickou výpovědí o životní cestě za svobodou a o hledání sebe sama. Autorovo alter ego - hrdina s přezdívkou Čeko - poodhaluje čtenáři odvrácenou tvář New Yorku. Je zasvěceným průvodcem newyorskou periferií. Drs…

Obrázek podcastu Rychlík z Norimberka

Rychlík z Norimberka

Rozhlasová hra Rychlík z Norimberka byla natočena v roce 1975, na svou premiéru si ovšem počkala až do roku 1990. Dobrosrdečný taxikář v ní vypráví příběh svého zahraničního "rita", staré dámy, která přijela ze Západního Německa navštívit pražské příbuzné, ale jak se uk…

Obrázek podcastu Dívka, která si hrála s ohněm - Milénium 2

Dívka, která si hrála s ohněm - Milénium 2

Dívka, která si hrála s ohněm - Milénium 2 - audiokniha je druhým pokračováním trilogie Milénium, která se stala bestsellerem. Autorem je Stieg Larsson, čte Martin Stránský. Druhý díl trilogie Milénium odkrývá minulý a současný život Lisbeth Salanderové, tajemné punkerk…

Obrázek podcastu Kámen a krev

Kámen a krev

Vzrušující historická fantasy. Bývalý družiník Slavníkovců Slavoboj vyšetřuje v Konstantinopoli vraždu významného úředníka. Vzrušující vyprávění okořeněné magií, skvělé dialogy, barvitý jazyk a mistrovská gradace jsou opět nepřehlédnutelnými rysy Červenákovy povídky. Kd…

Obrázek podcastu Hra o trůny 4 - Hostina pro vrány

Hra o trůny 4 - Hostina pro vrány

Na hostině pro vrány je mnoho hostí - ale jen pár jich nakonec přežije... Epická sága George R. R. Martina a předloha seriálu HBO Hra o trůny pokračuje. Válka, která zuřila tak dlouho, strávila sama sebe. Sedm mocností je po staletích krutých zápasů nuceno žít v tísnivé…

Obrázek podcastu Já, Poutník

Já, Poutník

Mladá žena zavražděná v hotelu na Manhattanu – nelze identifikovat ji ani pachatele. Otec veřejně sťatý pod palčivým sluncem v Saúdské Arábii a syn, jenž přihlížel. Muž ze syrského výzkumného ústavu, kterému někdo zaživa vyoperoval oči. Ohořelé ostatky tří těl na horské…

Obrázek podcastu Příběhy eléva

Příběhy eléva

Devět autentických povídek ze železničního prostředí 50. a 60. let. Vzpomínky na dobu, kdy elektrická dráha byla v plenkách. Kdy vlaky poháněla pára a kdy rozjet dlouhou soupravu vyžadovalo zručnost a fyzickou sílu. Hlavní hrdina začíná jako běžný dětský obdivovatel vše…

Obrázek podcastu Pochovejte mě pod podlahu

Pochovejte mě pod podlahu

„Dostojevský střihlý Dickensem. Kniha se v Rusku držela více než deset let na špičce literárních žebříčků a prodalo se jí přes milion výtisků. Částečně autobiografická kniha přináší příběh osmiletého Saši žijícího s babičkou a dědou v Moskvě koncem sedmdesátých let minu…

Obrázek podcastu Povídky 2

Povídky 2

Druhý výběr z rozhlasových zpracování Haškových povídek čtou: František Filipovský, Jaroslav Kepka, Jaroslav Drbohlav, Rudolf Hrušínský a Miroslav Donutil. Nestárnoucí humoristická klasika ve skvělém podání několika českých herců!

Obrázek podcastu Sex, prachy a potíže

Sex, prachy a potíže

Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Obrázek podcastu Proč máma pije?

Proč máma pije?

Máma slaví devětatřicáté narozeniny. Před sebou má vidinu hrozivé budoucnosti plnou lidí, kteří ji zvou na kurzy jógy a večírky, kde každý prohlašuje, že se „líznul“ po skleničce vína. Ale máma nechce trávit čas tam, kde dobrou noc dávají ženy, které žijí JEN pro své dě…

Obrázek podcastu (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 6.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 6.

Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Ivana Vaňková.

Obrázek podcastu Písečná bouře

Písečná bouře

Když se londýnským muzeem rozlehne ničivý výbuch, odstartuje závod o to, kdo první odhalí, co přesně se stalo a proč. Rodina lady Kary Kensingtonové zaplatila za založení galerie, která je následkem výbuchu v troskách, opravdu vysokou cenu. Proto se spolu s kurátorkou a…

Obrázek podcastu Rochus

Rochus

Fantastická cesta napříč kontinenty Strhující román o „profesionálních turistech“ v sobě mísí městskou fantasy, magický realismus, bedekr i akční thriller. Překvapí čtenáře svou atmosférou a osobitou poetikou. Měli jste na dovolené pocit, že vás někdo sleduje? Možná jst…

Obrázek podcastu Pan Spencer

Pan Spencer

{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Obrázek podcastu Zpátky ve hře

Zpátky ve hře

Nová audiokniha Michala Viewegha dostala název podle jedné ze třinácti povídek, která je i povídkou finální. Autor v nich svou oblíbenou postavu - Oskara - vystavuje kritickým životním momentům: manželskému stereotypu či nevěrám, ale také skoro jisté smrti. Stárnoucí hr…

Obrázek podcastu Chladný král

Chladný král

Temná fantasy plná erotiky. Dark romance v žánru fantasy. Krutý král Krenus je neomezeným vládcem říše a otcem zlovolného démonického prince Kardese. Co nastane, když se pyšný princ zamiluje? Cit je slabost a král nemá žádné slabiny. Nikdo netušil, kde se vzal, ani nezn…