Obrázek podcastu Matyáš Sandorf

Audiokniha Matyáš Sandorf

Délka:

56 min

Čte:

Alois Švehlík

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Detektivní povídky Edgara Wallace

Detektivní povídky Edgara Wallace

Zločinecký mozek - Ivan Trojan jako inspektor John G. Reeder a jedna wallaceovka navíc: Honba za pokladem s Davidem Viktorou.Inspektora Reedera stvořil nejplodnější detektivní autor všech dob, Edgar Wallace, který sám prožil osud hodný svých pozdějších hrdinů. Nevěděl p…

Obrázek podcastu Jak jsem se zbláznila

Jak jsem se zbláznila

Pracovní zatížení, hluční sousedé a další sled událostí ji totiž dovedli až do blázince. Ale v tom našla inspiraci, a tak spatřila světlo světa kniha, která líčí celou dlouhou cestu, jež ji do tohoto zařízení přivedla, a samozřejmě také to, co tam zažila. Autorka s lask…

Obrázek podcastu Blíž, než se zdá

Blíž, než se zdá

Rosie miluje práci v jezdeckých stájích i svůj domov, který sdílí společně s matkou, o niž s láskou pečuje. Nedokáže se však ubránit pocitu, že jí v životě něco schází. Když majitel celého areálu skončí v nemocnici, do vesničky na břehu jezera se po letech vrací jeho sy…

Obrázek podcastu Eleanor se má vážně skvěle

Eleanor se má vážně skvěle

Svérázné Eleanor je jedno, co si o ní kdo myslí. Vystudovala literaturu, ale pracuje jako účetní. Miluje křížovky, po Glasgow chodí s taškou na kolečkách a víkendy tráví se svou jedinou kamarádkou – vodkou. Když pozná Raymonda, má ho jen za otravného kolegu. Mnohem víc …

Obrázek podcastu Balzamovač

Balzamovač

V brightonském Přírodovědném muzeu je nalezeno čerstvě mumifikované tělo. Když se spolu s kryptickými zprávami začnou objevovat egyptské pohřební nádoby a v nich části těla, má detektiv Francis Sullivan jasno – jde o práci sériového vraha. V ohrožení se navíc ocitá i Fr…

Obrázek podcastu Hajaja se Spejblem a Hurvínkem

Hajaja se Spejblem a Hurvínkem

Obdobou TV večerníčku je v rozhlasovém vydání o pár let starší Hajaja, pohádka před spaním vysílaná pro děti na stanici Českého rozhlasu Praha. Těší se už pět desetiletí velké oblibě. Hajaja je spojen se jmény dlouhé řady herců a mezi postavičkami, které dětem přiblížil…

Obrázek podcastu Percy Jackson - Moře nestvůr

Percy Jackson - Moře nestvůr

Mytologické bytosti ožívají...Krvelačné nestvůry se bouří...Bohové z Olympu kladou další úkoly..."Po klidném školním roce se na mně valí další problémy. Poslední den školy to začalo! Hodina tělocviku se proměnila ve vybíjenou s lidožravými obry a Grover se dostal do prů…

Obrázek podcastu Čaroděj na severu

Čaroděj na severu

Will má konečně své vlastní léno a je plnohodnotným hraničářem. Jako začátečník dostal docela klidnou oblast, kde se ale záhy přesvědčí o tom, že i v té nejospalejší díře se mohou dít nebezpečné věci. Spolu s Alyss se ocitne daleko na severu, kde má tajně – v převleku z…

Obrázek podcastu Edgar Allan Poe - Famous Stories

Edgar Allan Poe - Famous Stories

Příběhy Edgara Allana Poea nabízejí pohled do jiné reality, temné a často děsivě nadpřirozené. Posluchače pohltí tajuplná atmosféra, ponoří se do světa plného napětí, strachu a tajemné nejasnosti. Audiokniha nabízí nejznámější povídky Edgara Allana Poea, mistra a průkop…

Obrázek podcastu Kmotřička Smrt

Kmotřička Smrt

Další klasická česká pohádka s autorským rukopisem dramatika Františka Pavlíčka a v režii Jana Bergera.

Obrázek podcastu Často kladené otázky o vesmíru

Často kladené otázky o vesmíru

Od autorů bestselleru „O čem víme prd“. „Kdyby se k vesmíru dodávala nápověda, vypadala by jako tahle audiokniha.“ Máte spoustu otázek: o prostoru, o času, o gravitaci, o pravděpodobnosti toho, že v červí díře potkáte své starší já. A všechny odpovědi najdete v téhle kn…

Obrázek podcastu Babička

Babička

{'cs': 'Malebný příběh z venkova 19. století nám vypráví o životě a hodnotách prostých lidí i vrchnosti. Kdo by mohl zapomenout na babičku a její nejoblíbenější vnučku Barunku, paní kněžnu a její schovanku Hortensii či Viktorku a černého vojáka.'}

Obrázek podcastu Hodinář

Hodinář

Ve světle Studeného Měsíce přibývá obětí. Na svědomí je má vrah chladně přesný jako hodinový stroj… Není čas ztrácet čas! Prosincovým New Yorkem obchází smrt a vedle těl brutálně zavražděných osob zanechává prazvláštní vizitku: staromódní hodiny s ciferníkem ve tvaru m…

Obrázek podcastu Návrh

Návrh

Chystá se uzavřít dohodu se zlobivým hochem ... První díl série teenagerských románů „Off Campus“. Dokonalá oddechovka z hokejového prostředí nejen pro nenapravitelné romantičky. Hannah Wellsová si je jistá ve všech oblastech svého života, ale když jde o sex a svádění .…

Obrázek podcastu Hovory s T. G. Masarykem

Hovory s T. G. Masarykem

Ve známém díle představuje vynikající český spisovatel prezidenta Masaryka, jeho životní vzpomínky, filozofické, etické, politické zásady, vztah k demokracii, novému státu a jeho občanům, jak se mu vyjevily v řadě osobních rozhovorů. Jejich umělecká reprodukce stále bud…

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Sedm metrů čtverečních

Sedm metrů čtverečních

Korupce, drogy, snad i vražda? Takového konce se zatčený komisař Carl Mørck jistě nenadál… Na tyhle vánoční svátky proslulý vyšetřovatel ze zvláštního oddělení Q kodaňské policie rozhodně nezapomene. Místo aby si užíval zasloužené volno s Monou a dcerkou poté, co s týme…

Obrázek podcastu Král a jeho básník

Král a jeho básník

V cyklu dvanácti povídek zařazených do souboru Oděské povídky se Isaak Babel vrátil do města svého mládí, mezi židovskou chudinu, prostředí drobných trhovců, ale i bizarního podsvětí. A právě král zlodějů a hrdlořez Beňa Kryk se stal ústředním hrdinou našeho příběhu.Pře…

Obrázek podcastu Fraktální šum

Fraktální šum

Píše se 25. července roku 2234: Posádka lodi Adamura objevuje Anomálii. Na zdánlivě neobydlené planetě Talos VII se nachází kruhová jáma o průměru 50 kilometrů. Její pravidelný tvar není dílem náhody. Kdo ji vyhloubil a proč? Po tom pátrá malý tým výzkumníků. Pro někter…

Obrázek podcastu Střevíce z lýčí

Střevíce z lýčí

"My to máme jednoduché. My víme odkud jsme vzešli, i kdyby Přemysl ty střevíce z lýčí schovati nedal, mezi námi není ani jediného, jehož předek, nebo prapředek by nepocházel z venkova. Jenž by nebyl buď chalupníkem, rolníkem či domkářem, anebo alespoň podruhem, děvečkou…

Obrázek podcastu Čapek: Pudlenka aneb Měl jsem psa a kočku

Čapek: Pudlenka aneb Měl jsem psa a kočku

Karel Čapek, velký milovník zvířat, lidí a rostlin, byl také velký pozorovatel a glosátor. Zvířata, která se stala nedílnou součástí jeho života, byla proto častým námětem jeho literárních črt. Psal o nich s pochopením, láskou, humorem a vtipem. Ve fejetonu Pes a kočka …

Obrázek podcastu Rozprávka o prvom rozprávkarovi

Rozprávka o prvom rozprávkarovi

Viete deti, kto bol prvý rozprávkar? V ďalekej Číne sa raz ktorémusi kniežaťu narodil slepý syn. Knieža sa veľmi nahneval - slepý predsa nemôže byť vládcom - a dal svojho syna odvliecť do džungle, aby nemal svoje nešťastie dennodenne na očiach. Nazdával sa, že jeho syna…

Obrázek podcastu Vladana a Prasopes 3

Vladana a Prasopes 3

Další dobrodružství desetileté Vladany, která se stala intergalaktickou strážkyní a spolu s kolegou a kamarádem Prasopsem se z malé planetky Zeměmě vydala do vesmíru. A tentokrát potkají i Prasopsici! TAKŽE. Je mi 10 a jsem ze Zeměmě. Asi o tom nemáte ani páru, ale Země…

Obrázek podcastu Stopy dávnej minulosti 10

Stopy dávnej minulosti 10

Záverečný zväzok knižného cyklu Pavla Dvořáka Stopy dávnej minulosti autor už nestihol napísať, nečakane zomrel v decembri 2018. Jeho manželka, historička Daniela Dvořáková sa podujala zavŕšiť knižnú sériu namiesto neho. Na základe osobnej korešpondencie a literárnej po…

Obrázek podcastu Kdo židli má, bydlí 1

Kdo židli má, bydlí 1

Rozhlasový cyklus zábavných talk show natáčených v pražském divadle Ungelt 1. 5.2012. Hovory o divadle, herectví a o životě.