Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Maryla

Audiokniha Maryla

Délka:

1 hod 16 min

Čte:

Miroslav Masopust

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 9

Hovory o józe a mystice č. 9

Jiří Vacek: Průvodce meditací na uvědomění si našeho božského Já. Autor nás svým slovem vede v meditaci k poznání našeho pravého Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Tanečník

Tanečník

Hledá se zabiják. Zvláštní znamení: tetování smrtky tančící se ženou před rakví. Profesionální nájemný vrah zvaný Tanečník se chystá během pětačtyřiceti hodin zlikvidovat tři nepohodlné svědky v případu vlivného obchodníka se zbraněmi. Dokáže mu v tom zabránit ochrnutý

Obrázek podcastu Druhá šance

Druhá šance

Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai

Obrázek podcastu Dívka, která musí zemřít

Dívka, která musí zemřít

V jednom ze stockholmských parků se najde tělo žebráka s amputovanými prsty na rukou i na nohou. Vypadá to na nešťastnou smrt bezdomovce, avšak patoložka Fredrika Nymanová se nemůže zbavit pocitu, že s mrtvým je něco v nepořádku, a proto se spojí s Mikaelem Blomkvistem.

Obrázek podcastu Husovská dilemata

Husovská dilemata

Jaké byly osobnost a doba mistra Jana Husa? Na tyto a další otázky hledá ve své knize odpověď teolog Ctirad Václav Pospíšil. O tématech publikace a dalším kontextu hovoří v šestidílném cyklu, který se věnuje právě mistru Janovi a jeho odkazu.

Obrázek podcastu Obrázky z domova

Obrázky z domova

Jednou z největších osobností české moderní literatury je bezesporu Karel Čapek. Opět si to lze ověřit poslechem jeho Obrázků z domova. Také zde se ukazuje Čapkův pozorovací talent a jedinečné literární mistrovství. I v nejdrobnějších literárních útvarech umí plasticky,

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 23

Hovory o józe a mystice č. 23

Jiří Vacek, Jiří Krutina: Vědomí Já. Promluvy a úvahy. Záznam promluv, které předcházely nebo provázely meditace přátel na společných setkáních. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Dědečku, vyprávěj o Praze

Dědečku, vyprávěj o Praze

Knížka Dědečku, vyprávěj o Praze navazuje na předchozích pět dílů série o laskavém dědečkovi a jeho zvídavé vnučce Viktorce. Ve všech dílech dědeček pomáhal Viktorce objevovat svět, pochopit život kolem nás, vnímat hodnoty, na nichž je založena naše současnost. Viktorka

Obrázek podcastu Dům u kanálu

Dům u kanálu

Další případ detektivní dvojice Tommyho a Pentličky Román dům u kanálu vydala Christie v roce 1968 v pokročilém věku a zestárli i oba její hrdinové, kteří po posledním válečném dobrodružství v románu N či M vychovali tři děti a pomalu se chystají na odpočinek. Do záhlav

Obrázek podcastu PAX VI.: Postrach jezera

PAX VI.: Postrach jezera

Strach je nejhorší vězení. Během sportovního dne se na zamrzlém jezeře Mälaren stane něco strašného. Alrik se propadne pod led! Iris tvrdí, že za to může vodník. I když ji Alrik s Viggem považují za nejsnesitelnější osobu ve vesmíru, musejí jí dát za pravdu. Pod vodou

Obrázek podcastu Klekí Petra, bílý otec Apačů

Klekí Petra, bílý otec Apačů

Našel svět, který hledal. Stal se indiánem a vychoval Vinnetoua. Český spisovatel, milovník mayovek, napsal příběh, který předchází příběhům náčelníka Apačů Vinnetoua z pera Karla Maye. Z knížky vyzařuje duch originálu i smutek nad osudem indiánů. „Stal jsem se indiánem

Obrázek podcastu Bílá růže

Bílá růže

Miloň Čepelka svůj dobrodružný seriál napsal na motivu románu Charlese Sealsfielda. Vypráví o tom, co má společného Bílá růže s babičkou Hodgesovou, Rosettou a Rosičkou. I o tom, jak Miko náčelník indiánského kmene Oconeů zachránil a vychoval dceru bělocha. A nejen to?

Obrázek podcastu Serotonin

Serotonin

Šestačtyřicetiletý́ zemědělský inženýr Florent-Claude Labrouste se po rozchodu s partnerkou odebere na rodný́ venkov, kde bilancuje svůj život a vzpomíná na předchozí vztahy. Při životě ho udržují pouze antidepresiva, jež však mají nežádoucí vedlejší účinky – třeba impo

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 20

Hovory o józe a mystice č. 20

Jiří Vacek, Jiří Krutina: Átmavičára - Poznání sebe. Přímý záznam veřejné meditace z 20. 1. 2007 v Praze-Stodůlkách přibližuje mohutnou duchovní atmosféru její druhé poloviny, kterou vedl Jiří Krutina z přímé zkušenosti neochvějného spočívání jako vědomí JÁ JSEM. Postup

Obrázek podcastu Trestanec

Trestanec

Ajriš sa chce vysekať z problémov, preto prijme ponuku a pridá sa na stranu zákona. Nie všetko však ide podľa plánu. Starý nepriateľ opäť spriada plány a zaťahuje ho zas a znova do udalostí, ktoré mnohým zmenia život. Lenže tentoraz v tom Ajriš nie je sám. Noví priateli

Obrázek podcastu Zelenskyj

Zelenskyj

Audiokniha Zelenskyj ponúka intímny portrét prezidenta, ktorý sa z herca a komika zmenil na symbol odolnosti. Jej autor, Simon Shuster, korešpondent časopisu Time zaznamenáva život Volodymyra Zelenského od čias, keď vystupoval v zábavných programoch, až po blatisté záko

Obrázek podcastu Vražda pro Zlatého muže

Vražda pro Zlatého muže

Kapitán Exner tentokrát vyšetřuje zločin z vášně, již vyvolávají nejen krásné ženy, ale také, a možná především, peníze. Zlatý muž je totiž vzácný soubor předmětů z doby stěhování národů. Poklad nedozírné ceny byl brzy po objevení ukraden z muzea okresního města, aby se

Obrázek podcastu Holly

Holly

Proč si dělat těžkou hlavu z mordování, když jsou pro vás lidi pouhý dobytek? Policistu ve výslužbě Billa Hodgese stálo dopadení takřečeného mercedesového vraha život, a tak je jeho bývalá parťačka z agentury Právo nálezce Holly Gibneyová v boji se zločinem nucena pokra

Obrázek podcastu Homér: Ilias a Odyssea. Výběr zpěvů z básnických eposů řeckého starověku

Homér: Ilias a Odyssea. Výběr zpěvů z básnických eposů řeckého starověku

Komentář k původnímu LP 0 18 0424 z roku 1968: Přebohatou obrazností plastickou zvládl řecký člověk vzrušení, úžas i tíhu dojmů z tohoto světa a dal mu jméno kosmos, tj. řád. Sám pak vystoupiv nad přírodu tvořivou a dodnes udivující činností mýtotvornou, v níž usiloval

Obrázek podcastu Cizinci

Cizinci

Mort Castle, veterán americké hororové školy, se českému čtenáři představuje románem Cizinci. Máte rádi svého souseda? Možná má rád i on vás. Anebo si představuje, jak vám drtí lebku kamenem. A pak jsou tu Cizinci. Sousedi, kteří si nic nepředstavují. Tihle sousedi jedn

Obrázek podcastu Dobrodružství pavouka Čendy

Dobrodružství pavouka Čendy

Pavouk Čenda a jeho kamarádka dřevěná kukačka spolu žijí ve starém opuštěném domě. Zaběhnutý řád však jednoho dne naruší zloděj a pak i lopaty buldozérů, které začnou dům bourat. Všechno zlé ale bývá pro něco dobré. A Čendův útěk z bezpečí starých hodin doprostřed nezná

Obrázek podcastu SPRÁVNÁ PĚTKA znovu na ostrově

SPRÁVNÁ PĚTKA znovu na ostrově

Stála tam a nevěděla, co dělat. Má jít dolů a pokusit se najít Tima a otce? Ale když to udělá, může se stát sama vězněm! Děti se tolik těšily na návrat na Kirrin – a teď tam nemůžou! Georgin táta Quentin si v tamní polorozpadlé věži zařídil vědeckou laboratoř a nechce b