Audiokniha Manifest menopauzy

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Tobiáš Lolness
Román francouzského autora Timothée de Fombelle patří mezi současná nejúspěšnější díla pro děti. Rozhlasová dramatizace nás zavede mezi obyvatele jednoho stromu, kde je skoro po celý rok slunečno a veselo. Tedy téměř po celý rok. Příběh s mnoha zápletkami a odbočkami je…

Nejlepší pohádky o čertech
Klasické i převyprávěné filmové pohádky, v nichž vystupují čerti v rolích ochránců spravedlnosti a dobra Komplet šesti pohádek o čertech je kombinací klasických pohádek z archivu Supraphonu a nově nahraných příběhů podle oblíbených filmů S čerty nejsou žerty a Čertovin…

Severská mytológia
Neil Gaiman sa pri písaní už dlho inšpiruje dávnymi príbehmi a mýtmi a v tejto knihe spracoval veľké ságy ďalekého severu. Ich príbehy sformoval do románu a ten sa začína zrodom deviatich bájnych svetov. Opisuje dobrodružstvá bohov, trpaslíkov i obrov a iných bytostí a …

Vyprávěnky staříčka z Bílé Lhoty
V malebné vesničce poblíž Litovle na Hané žije staříček, který vypravuje veselé příběhy o vodnících, loupežnících, hejkalech, čertech a jiných záhadných postavách. Poslechněte si jeho příběhy o nastydlém fajrmónovi, o hejkalu Zádubovi, o loupežníku Kozojídkovi, o Čertov…

Sedmilháři - výběr z pořadu 2
Sedmilhářské historky ze života, tentokrát věnované zážitkům v rozhlase. Připravila Dita Skálová. Vyprávějí: Veronika Matějová, Vendulka Strejčková, Jiří Melíšek, Rostislav Běhal a Věra Šťovíčková.

Vianočná nádielka
Každý detektív z oddelenia vrážd raz urobí chybu, tento rok to vyšlo na Hanzela - prihlásil sa do služby rovno na Štedrý deň. Prihlásil sa dobrovoľne, čo nešlo kolegom do hlavy. Všetci ho odhovárali, argumentovali, že po Burgerovi je najstarší detektív na oddelení, má p…

Dědictví zkázy
Situace v Praze se vymkla z rukou. Řád vyjimečně nadaných českých vlastenců musel město opustit. Trhlinu do jiných dimenzí se nepodařilo uzavřít a nezvaní návštěvníci se dál hrnou do pražských ulic a ničí celé město. Mimo všech těch bohů, polobohů a mýtických kreatur oh…

Příběhy Artura Gordona Pyma
Napínavé vyprávění o fantastických příhodách dvou mladých mužů, kteří se plaví na palubě americké brigy do jižních moří. Během cesty zažijí vzpouru, ztroskotání, hladomor, ale i neuvěřitelná dobrodružství a objevy.V režii Josefa Červinky čte: Lukáš Hlavica.

Browningová: Portugalské sonety
Z komentáře Jiřího Kutiny k původnímu LP albu vydanému v Supraphonu v roce 1975 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Vystupujeme-li na nádraží ve Florencii a před očima se nám objeví obrysy známých věží a kupolí, myslíme na Giotta, Michelangela, Leonarda da Vinci a os…

Sňatky z rozumu
Snaha skloubit vlastenectví s byznysem někdy připomíná sňatek z rozumu... V první části pětidílné rodové ságy ožívá Praha padesátých a šedesátých let 19. století, kde společně s majetkem rodin Bornů a Nedobylů roste i nespokojenost českých vlastenců s postavením Čechů a…

Zotročení vášňou
Brynhild Hendriksenová sa na kráľovu žiadosť musí vydať za nemilovaného muža. Dohodnutou svadbou sa má uzavrieť mier medzi dánskym a nórskym územím, ktorý visí na vlásku, odkedy Harald I. Modrozubý prijal kresťanstvo a núti svojho škandinávskeho spojenca, aby sa vzdal s…

Stín
Varšavská republika se snaží udržet neutralitu, balancuje mezi dvěma silami – Němci a Rusy –, ale mladý stát má čím dál více potíží. V enklávách se objevují přímí vyslanci Šeptajících, a slovo moci, které Polákům dalo vítězství, je už známo všem stranám konfliktu. Samar…

Černá ozvěna
{'cs': 'Mrtvý muž nalezený u odpadní výpusti Mulhollandské přehrady je pro detektiva Harryho Bosche mnohem více než jen další položkou do statistiky obětí trestných činů – s Billym Meadowsem sloužil ve válce ve Vietnamu u tzv. tunelových krys. Společně si prošli peklem,…

O divém muži a o světýlkách. Pohádky ze Šumavy III
Původní audio kazeta SU 5046-4 811 "O divém muži a o světýlkách. Pohádky ze Šumavy III" vyšla v Supraphonu v roce 1995; později, v roce 2002, byly některé pohádky ve zkrácené formě vydány na CD titulu SU 5394-2 "Pohádky o vodnících, rusalkách a divém muži ", Kompletně a…

Úsměv psa
Původní rozhlasová hra Úsměv psa zachycuje dramatické setkání lékaře a uprchlého recidivisty. Po smrti manželky a milovaného psa prodává čerstvý důchodce Horáček byt v Praze a stěhuje se na penzi na Šumavu. Čerstvý penzista už od svého života nic nečeká, nejméně ze všeh…

Skleněný pokoj
Příběh inspirovaný osudem brněnské vily Tugendhat zrcadlí v životech majitelů domu tragický úděl českého národa během 20. století. Snoubenci Viktor a Liesel chtějí vstoupit do manželského života stylově a moderně – v domě, který bude jejich pokrokový pohled na život nés…

Na návštěvě u Karla Čapka
Seriál Českého rozhlasu z roku 2017 natáčený ve vile Karla Čapka na Vinohradech popisující život a dílo slavného autora na základě konkrétních předmětů nalezených ve spisovatelově vile. Průvodce: Ondřej Kepka Hosté: Tomáš Halík, Hana Maciuchová, Václav Větvička, Jiří G…

Kainar: Jakoubku, cos měl s tím andělem?
Z komentáře k LP albu 1118 2987 vydaného Supraphonem v roce 1982 a vycházejícímu nyní poprvé digitálně: Na této gramofonové desce, označené titulem uvádějícím pořad z Kainara už na scéně pražské Violy, znějí slova a verše jistě osobité. Když se začaly na konci třicátých…

Hodiny
Rozhlasová groteska o nešikovném pašerákovi hodin. "Asi nejrozkošnější věc, kterou jsem kdy dělal... Báječná groteska" Jiří Horčička Osoby a obsazení: Mrázek (Josef Kemr), pan doktor (Oldřich Musil), pan Tadeusz (Jaroslav Marvan), Budil (Pavel Spálený), Tvrdek (Ivo Gübe…

Lovec jelenů
Když boj, tak podle pravidel Příběhy Kožené punčochy líčí dobrodružství bílého lovce přezdívaného Sokolí oko a jeho indiánských přátel v období bojů Francouzů a Angličanů o nová území v Severní Americe. První díl slavné pentalogie Příběhy Kožené punčochy líčí dobrodru…

Díky, Jeevesi
Nový koníček Bertieho Woostera – hra na banjo – trýzní obyvatele okolních bytů natolik, že s ním odmítají sdílet stejný dům. Rozhodnutí amatérského muzikanta odebrat se s nástrojem na venkovskou samotu ovšem nepotěší doposud věrného komorníka, který vystoupí z jeho služ…

Werich, Kubín: Jan Werich vypráví pohádky a povídky
Z archivních pokladů Supraphonu se podařilo zpřístupnit nahrávky s Janem Werichem, které usvědčují z nepravdy mínění, že již bylo s Werichem vydáno vše! Překvapení se koná a z tohoto našeho výběru se tak může radovat celá plejáda Werichových obdivovatelůa sběratelů. Jan…

Smysl života v křesťanském pohledu
Smysl života v křesťanském pohledu - audiokniha, v níž Jan Bobčík přednáší na téma smyslu života. Že není důležité hledět na svět pouze svýma očima, že svět nemá pouze 3 rozměry a jak se Bůh dívá na počínání lidí - to je jedním z tématů duchovního slova obsaženém na tom…

V chrámu tělesnosti
Podivuhodná bohoslužba v chrámu našeho těla a příbytku duše. S pomocí vizualizace, hlubokého dechu a hudby stoupáme od nejnižších úrovní k nejvyšším, od hutných vitálních základů naší existence až k těm nejjemnějším spojením s vyšším Já a prožitku Jednoty. Prastaré uče…