Audiokniha Maminčin mazánek

Paní Bovaryová (hra)
Rozhlasové zpracování slavného románového příběhu ženy, která se marně pokouší naplnit svůj sen o ideální lásce. Flaubertova románová prvotina se nakonec stala také jeho neznámějším a nejúspěšnějším dílem, mnohokrát byla adaptována pro filmové plátno i divadelní jeviště…

100 statečných - Host č. 87 - Lucie Lomová 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - L. Lomová (kreslířka, autorka komiksů)

...Mluviti stříbro s Miroslavem Horníčkem tentokrát o smíchu
V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Miroslav Horníček vypráví o svém padesát let trvajícím manželství, o ženách vůbec, a uvažuje i tom, jak asi tvořil Bůh ženu z Adamova žebra…

O víle Rozince
Příběh o princi, kterému se podle věštby má stát osudnou královská vinice. A to právě ta, kde bydlí půvabná víla. Pohádku O víle Rozince napsala Drahomíra Měsková. V režii Marie Křepelkové účinkují: Ivana Andrlová, Libuše Švormová, Josef Kemr a další.

Neapolská choroba
Pavel Landovský v groteskní sci-fi o nemocech mocných a (ne)možnostech léčby. Do pochybné nemocnice uprostřed přebujelého lesa přichází Komoří léčit svoje banální potíže, které ale sám diagnostikuje jako interesantní pohlavní chorobu, a staví tak lékaře před neřešitelný…

A Faraway World
Audiokniha A Faraway World namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro mírně pokročilé posluchače. Marquat, born in Cardiff, but with Nigerian parents is a typical teenager. He’s an intelligent, inquisitive boy but also sometimes insecure and shy. He hopes to do …

100 statečných - Host č. 82 - Markéta Fialová 08.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Fialová (moderátorka zpravodajství TV Nova)

Peter a Lucia
Peter a Lucia je jemný príbeh lásky dvoch mladých ľudí na pozadí prvej svetovej vojny. Náhodné stretnutie študenta a amatérskej maliarky postupne prerastie v silné puto, ktoré ich izoluje od vonkajšieho sveta, vojny a jej dôsledkov. Pod vplyvom Lucie sa v Petrovi, synov…

Krotitel rizik podnikání zasahuje - Zlatnictví
Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o majetek svůj i své firmy? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasahu…

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1
„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Tříkrálová hra z Rosic
Rozhlasová úprava dramatického textu z pera neznámého českého vzdělance, dochovaného v pozdní variantě obchůzkové hry z Rosic u Brna. Hra je ovlivněna znalostí evangelií i ohlasy školského dramatu, barokní symbolikou, ale také tradicí vánočních písní a kantorských pasto…

Medvěd
Vydali Audiopohádkáři CZ a Filip Mareš ve spolupráci s Nakladatelským domem Grada pod značkou Cosmopolis. Účinkovali: •Smirnov – Milan Enčev •Popovová – Vanda Hybnerová •Luka – Otto Rošetzký režie – Lukáš Burian producent – Filip Mareš hudba a efekty – Zdeněk Urbano…

Ó, ó, ó, vajíčko!
Veršovaný příběh z hmyzí říše Ó, ó, ó, vajíčko! je vyprávěním o velké lásce a odhodlání. Houseňák Pepík putuje za svou vyvolenou a nic ho nezastaví. Inspirací pro jednotlivé postavy byli skuteční brouci, včely, larvy a zejména motýli, protože jejich životy jsou často ve…

Ježci
Dobrodružství ježka Bořivoje a jeho mladšího kamaráda ježka Ládi.Pohádkový seriál vyprávění z pera Aleny Riegerové v hlavních rolích s Jiřím Lábusem a Oldřichem Kaiserem.Režie: Ivan Holeček. Natočeno v roce 1990.

Kovy - Ovšem
Ve sbírce osobních příběhů a básní sdílí Karel Kovář cestu obyčejného kluka z malého města, jehož život se během pár let otočil doslova vzhůru nohama. Od téměř idylického dětství, přes komplikované dospívání a tragikomické vztahy, až po budování kariéry na YouTube a smí…

Bass: Cirkus Humberto
Pod dramatizací oblíbené románové kroniky Eduarda Basse situované do cirkusového šapitó je podepsán jeden z nejlepších režisérů tohoto žánru Jiří Horčička, který svůj zvukový přepis z r. 1985 režíruje a zároveň v něm i hraje. V nezbytné zkratce se mu podařilo zachovat d…

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Průměrně zamilovaný muž a jiné povídky
Cykloturistický zájezd do Dolomit, oslava šedesátých narozenin na Sazávě, udílení státních vyznamenání na Pražském hradě nebo třeba slavnostní vyhlášení cen Magnesia Litera na Nové scéně Národního divadla a v hlavní roli povětšinou starý známý Oskar – to jsou nové povíd…

To na tobě doschne
Humorné vyprávění o soužití v početné rodině spisovatele a loutkoherce Ivana Krause. Knížka To na tobě doschne vyšla poprvé v roce 1976 v exilovém nakladatelství Konfrontace ve švýcarském Curychu. V Čechách byla vydána teprve v roce 1991. Ve stejném roce natočila režis…

Katovny a mučírny
Středověké praktiky mučení, pranýřování a řemesla katovského. Základní mučení se dělilo do dvou kategorií – první byla ta mučení, která mohla člověka nenávratně zmrzačit; druhá působila pouze silnou bolest, ale nemohla člověku vážně ublížit. Kolik si proslulý kat Jan M…

Let let
Let let, rozsáhlé, takřka tisícistránkové memoárové dílo Josefa Hiršala a Bohumily Grögerové, je důležitým svědectvím o české kultuře a společnosti v 50. a 60. letech 20. století. Vzpomínky a deníkové zápisky dvou výjimečných osobností uvádíme u příležitosti stého výroč…

Jak vést (zdánlivě) nemožné rozhovory
Audiokniha Jak vést (zdánlivě) nemožné rozhovory (Velmi praktický návod, jak se domluvit prakticky s každým) Autoři Peter Boghossian, James Lindsay. Čte Jan Eisler. Zdá se, že v současné atmosféře je nemožné vést rozumnou konverzaci s někým, kdo zastává odlišný názor.…

Meditace - Odpuštění a uzdravení vnitřního dítěte
1. Mantra „ Já jsem teď a tady“ Zpěvem této mantry se soustředíme na přítomný okamžik, v němž se odehrává skutečný život a na lásku k sobě 2. Meditace „ Sebevědomí“ Meditace vede k pochopení a nalezení vlastní hodnoty, přijetí zodpovědnosti za svůj život a učí, jak se …

Marta Jandová – Best Of
Populární zpěvačka Marta Jandová začala s padesátými narozeninami tak trochu bilancovat. Vznikla tak velmi osobní zpověď. Probírala se starými dopisy, fotkami, a v hlavě se jí roztančily vzpomínky. Někdy pro ni bylo až neuvěřitelně těžké vrátit se v myšlenkách na místa …

Krása nesmírná
Krása nesmírná - výbor ze sbírky ruských lidových pohádek, dnes již skutečně kultovní knihy, na kterou s láskou vzpomínají čtenáři dospělí a ke které přivádějí malé čtenáře znovu a znovu. Určitě všichni znají Babu Jagu, krásnou Vasilisu, Žabku, carevnu, Kostěje Nesmrtel…