Audiokniha Malý princ (1982)

Hamnet
Přišli o syna, jeho jméno však učinili nesmrtelným… Když strádající domácí učitel William Shakespeare potká energickou a svobodomyslnou Agnes, vznikne mezi nimi silné a osudové pouto. Jejich láska přivede na svět tři děti – starší Susannu a mladší dvojčata Hamneta a Jud…

Život víry 2024/09
Život víry 2024/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Lída Matušková, Kateřina Hodecová, Daniel Zeman, Karolína Vološinová, Tomáš Coufal ml. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: Možná Bůh chce, abys pro něj ži…

Až najdu klíč
V každé rodině se najde černá ovce. Jen pro stromy nejdřív nevidíme les. A klíč k tomu všemu. Per Günter Mott je pracháč z vlivného dřevařského rodu, navíc kvartální alkoholik. Jednoho rána však stojí na prahu stockholmské kanceláře soukromé vyšetřovatelky Julie Starkov…

Hra na vraždu
„Já jsem příšerná Mrtvola,“ řekla… Již zítra se v Nasse House, v jednom z posledních panských sídel, které ještě nepředělali na školu nebo penzion, pořádá velká dobročinná slavnost. Kromě tradičních atrakcí, jako je věštecký stan, hádání váhy dortu, srážení pyramid koko…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Goethe, Schiller, Heine, Rilke, Morgenstern, Brecht....Mistrovská díla německé poezie
Z komentáře Eduarda Goldstückera k původnímu titulu DV 15203 "Goethe, Schiller, Heine, Rilke, Morgenstern, Brecht....Mistrovská díla německé poezie" vydanému Supraphonem v roce 1963 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Nevelký počet básní od dvanácti předních autorů s…

Matrix: božský zdroj
SVĚTOVÝ BESTSELLER Kvantová teorie potvrzuje šokující praxi – naše myšlenky mají moc změnit svět! Průkopník kvantové teorie, Max Planck, kdysi šokoval celý svět tvrzením, že existuje jakýsi zdroj, v němž se rodí úplně vše, co tvoří náš svět. Autor této knihy pátral více…

Porodní sestra z Osvětimi
Porodní sestra z Osvětimi je dramatický příběh inspirovaný skutečnými osudy Stanisławy Leszczyńské. Tato polská porodní sestra vedla v táboře tisíce porodů, při nichž nezemřelo žádné dítě ani žádná žena. Do koncentračního tábora v Osvětimi přijíždí další transport vězňů…

Voda
Tichá voda břehy mele. Bez milosti bere, ale současně očišťuje a znovuzrozuje. Připluje na jeden z Aranských ostrovů u západního pobřeží Irska, změní si jméno a zabydlí se v prostém domku daleko od zvědavých vesničanů. Poustevničením v nejzazším cípku své vlasti se chc…

Strach nad Bobří řekou
Nastaly těžké časy – zemi Hochů od Bobří řeky obsadil Nepřítel, který šíří strach a zakazuje různé spolky. Rikitan ale navzdory všemu pokračuje v činnosti a svému oddílu představí nových třináct bobříků pro ušlechtilý život. I přes ústrky ze strany kolaborantské organiz…

Nadace a Říše
Jedinou naději lidstva na brzký restart hrozí tentokrát zhatit moc nadčlověka Nadace založená na planetě Terminus utěšeně vzkvétá – na rozdíl od Galaktické říše, jejímž troskám nyní vládne poslední císař Kleon II. Proroctví Hariho Seldona se tak naplnilo a jeho následov…

Vraždy podle abecedy
{'cs': 'Všechno začalo zdánlivě bláznivým anonymním dopisem s\xa0podpisem A B C. Po něm následovala vražda staré trafikantky A. Ascherové z\xa0Andoveru. Na pultě trafiky ležel rozevřený Abecední jízdní řád, známý pod zkratkou ABC. Předtuchy, které nad přijatým dopisem p…

Každý z mé rodiny někoho zabil
Každý z mé rodiny někoho zabil. Někteří z nás, ti, kteří dosáhli výrazných úspěchů, zabili vícekrát. Nechci to dramatizovat, ale je to tak. Někteří z nás jsou dobří, jiní špatní a někteří prostě jen nešťastní. Já jsem Ernest Cunningham. Říkejte mi Ern nebo Ernie. Přál b…

Soudcův seznam
Nejpřekvapivější a nejmrazivější thriller Johna Grishama! Vyšetřovatelka Lacy Stoltzová se setkává s tajemnou ženou, která je tak vyděšená, že používá několik pseudonymů. Její otec byl před dvaceti lety zavražděn a ona má podezřelého, jímž je od té doby posedlá. Dotyčný…

Tvůrčí akt
Legendární hudební producent, známý svou jedinečnou dovedností ukazovat druhým cestu ke zřídlu jejich tvořivosti, po mnohaletém úsilí předkládá čtenářům nádherně zpracovanou knihu, ve které se s námi dělí o hlubokou moudrost. „Chtěl jsem napsat knihu o tom, jak se dělá …

Jak neuloupit smaragd
Zloděj packal – záruka vtipu a humoru. Román se smolařským zlodějíčkem Johnem Dortmunderem patří k nejznámějším Westlakeovým propojením humoristického a kriminálního žánru. Když jsou zlodějíčci packalové, vše okolo nich i oni samotní dostanou na frak. Román z takzvané…

Hurvínek macht Ferien
Meine lieben Menschenmädlein und Menschenknäblein! Es ist euch sicherlich bekannt, was für Schwierigkeiten es manchmal mit den Erwaschsenen gibt. Zum Beispiel beim Vorlegen des Schulzeugnisses, knapp vor der schönstein Jahreszeit, nämlich den Ferien. Das muss sich unser…

Život víry 2021/3
Život víry 2021/3 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – (Ne)pečujte o tělo Nakolik se máme starat o svou tělesnou schránku? Má…

Fidlovačka aneb Žádný hněv a žádná rvačka
Fraška Josefa Kajetána Tyla (1808–1856) Fidlovačka s hudbou Františka Škroupa (1801–1862) byla poprvé uvedena ve Stavovském divadle 21. prosince 1834. Tylův aktuální obrázek ze života dvojjazyčné Prahy však kupodivu neměl očekávaný divácký ohlas. Fidlovačka se hrála ješ…

Krotitel rizik podnikání zasahuje v restauraci
Podnikáte? Pak musíte slyšet příběh, který se skutečně stal! Každý podnikatel chce být úspěšný, ale i zdánlivě malá chyba ho někdy může přivést do velkých problémů. Devátý díl se odehrává v restauraci, kterou si její majitelka pronajala hlavně proto, aby zapomněla na…

Maková válka
Všichni ji měli za nicku, ale stala se válečnicí, která rozmlouvá s bohy… Osiřelá dívka vyrůstající v zapadlé provincii nikdy nepoznala lásku ani opravdový domov, a když se dozví, že má být provdána za bohatého starce, upne všechny své naděje i síly k obávané zkoušce kc…

Fantasma
Vítejte ve Fantasmě. Platí tu jen dvě pravidla: Přežít a nepropadnout lásce. Když Ofélii a Genevieve náhle zemře matka, nemají ani čas truchlit. Ofélie totiž zdědila nejen mocnou nekromantskou magii, ale také obrovský dluh na jejich domě. Situace se však brzy ještě zho…

Co znamenají tři písmenka CPO?
Archivář Českého rozhlasu Miloslav Turek pomohl najít a technicky upravit vzácné snímky, které zazněly v éteru v roce 1937 nebo 1938. Problémy, kterými žila předválečná Československá republika byly v mnoha ohledech nepochybně stejné jako ty naše dnešní, ale oproti souč…

Životné lekcie od neurochirurga
Renomovaný neurovedec a neurochirurg Dr. Rahul Jandial sa v tejto audioknihe opiera o skúsenosti získané počas mnohých rokov práce s pacientmi, ktorí trpeli ťažkým poškodením mozgu, rôznymi poruchami mozgovej činnosti alebo závažnými ochoreniami, a pútavým spôsobom nám …