Audiokniha Malá jabloňová zahrada

Případ pro exorcistu
Komisařka Marie Výrová, protagonistka detektivního příběhu Michala Sýkory, řeší velmi neobvyklý případ. Ve Štěpánově, vesnici nedaleko Olomouce, je v kostele na oltáři nalezeno tělo mrtvé dívky. Je do vraždy zapleten místní kněz, stala se mrtvá obětí nepovedeného exorci…

Hovory s Bohem I. - Neobvyklý dialog
Světový bestseller o samé podstatě víry přináší odpovědi na zásadní otázky života a smrti, lásky a nenávisti, dobra a zla, odpuštění a spásy. Hovory s Bohem změnily milionům čtenářů po celém světě chápání Boha. Byly přeloženy do téměř čtyřiceti jazyků, a pojednávají o…

Mimika
Stačí jej drobný zášklb v kútiku úst, nepatrná zmena v zreničke, aby prečítala myšlienky obvineného. Hanna Herbstová je najskúsenejšia odborníčka na mimickú rezonanciu, ktorá sa špecializuje na tajné signály ľudského tela. Ako policajná poradkyňa už pomohla usvedčiť mno…

Lidice - Ležáky /1942-1972/
Dramatické pásmo z veršů Karla Hynka Máchy a Josefa Hory, z Reportáže psané na oprátce Julia Fučíka, z autentických zpráv a hlášení a z vlastních textů sestavil Josef Pávek titul, který vydal Supraphon v roce 1972 a jenž nyní vychází poprvé digitálně. "...Vracíme-li se…

Superholky
Existuje spousta příběhů o superhrdinech. Většinou žijí v New Yorku a mají úžasné superschopnosti, které získali fascinujícím způsobem – Superman přiletěl z jiné planety, Spidermana kousl radioaktivní pavouk, Kapitán Amerika byl vylepšený tajemnou technologií, a Wonder …

Povídky Šimka a Grossmanna 7
Sedmý díl povídek, ač jsme to připravovali a měli už domluvený termín, jsme žel nestihli s Miloslavem Šimkem natočit. Tohoto úkolu se ujal Jiří Krampol, který byl několik let Šimkovým partnerema také častým interpretem povídek slavné dvojice. Přesvědčíte se, že to byla …

Maigret a soudcův dům
Do tohoto případu se Maigret vykázaný na francouzský venkov zakousl téměř s rozkoší… Zpráva o mrtvole spatřené v domě bývalého soudce je pro slavného detektiva, který byl ke svému nezměrnému zklamání jmenován vrchním komisařem v provinčním městečku Luçon, darem z nebes.…

Život víry 2021/09
Život víry 2021/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor – Jarmila Beková: Vždycky jsem měla přetlak tvořivosti Samu sebe popisuj…

Vyvolávač deště
Rudy Baylor studuje posledním rokem práva na univerzitě v Memphisu. V klubu, kde se scházejí nesolventní důchodci, získává své první dva klienty. Paní Birdie chce vydědit vlastní vnoučata a děti, které ji zanedbávají. Druhým klientem je rodina Blackových. Jejich syn Don…

Josef Václav Sládek
Z komentáře Dr. Vladimíra Kováříka k původnímu LP albu 1118 1470 "Josef Václav Sládek" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...Vrátil se (z Ameriky), ještě nějaký čas tápal až konečně existenčně zakotvil jako středoškolský profesor. Vše…

Žízeň po životě
„Zažil jsem v sobě pravého malíře až ve chvíli, kdy mi chyběly zuby a dech.“ Příběh bludného Holanďana Vincenta van Gogha (1853–1890) je tragédií zádumčivého génia, jehož houževnatost zašla daleko za snesitelnou mez. Když opustil místo ve strýcově galerii a coby laický …

Zrozenci hvězd
Thyl Ulenspigel je jedním z velkých taškářů a nezbedů světové literatury. Příhody lidového hrdiny sepsal ve své světoznámé knize belgický spisovatel Charles de Coster a podle ní natočil režisér Jan Berger v roce 1982 dvoudílnou inscenaci "Zrozenci hvězd".Václav Postráne…

10 kroků k radostnému životu a naplnění svých snů
Audioprogram 10 kroků k radostnému životu a naplnění svých snů vám přináší 10 základních a jednoduchým metod, jak naplnit svůj život radostí a smyslem. Zároveň zjistíte, jak si plnit svá přání a cíle efektivněji a snadněji. Tento program 10-ti kroků je možné zvládnout z…

Cesta k radosti a vnitřnímu klidu
Individualita nade vše - heslo naší společnosti? Kniha zaměřená na budoucnost pro humánní a životodárné soužití ve společnosti a ve vztazích. Zdá se, že právo na individuální uplatnění je dnes pro mnohé důležitější než různé formy společenství: ubývá rozšířených rodin,…

Láska ku*evská
Od autora světového bestselleru Odse*te se přichází další audiokniha, tentokrát na téma vztahy a láska. Co stojí za úspěšným a dlouhodobým vztahem? „Láska je trpělivá, láska je slepá. . .“ Dokud není. A pak co? Bez ohledu na to, kolik rad dostaneme nebo jak moc na sobě …

Petr a Lucie
Právě letos uplynulo sto let od konce první světové války, na jejímž konci se odehrává děj novely Petr a Lucie, která vábí čtenáře již od svého vydání. Milostný příběh dvou mladých lidí – naivního kluka pocházejícího z lepších poměrů a zkušenější dívky, která ví, co živ…

Sen Ockerwee
Strach o život je tou nejmenší starostí … Hororový příběh odehrávající se v kalných vodách Misissippi. Kapitán Marsh a loďař York se musí vyrovnat se zlem, které na ně na jejich plavbě čeká. Pravou jižanskou atmosféru tu můžete doslova krájet. Vzduch se tetelí horkem, …

Pod junáckou vlajkou
Mirek vstupuje do skautského oddílu s nečistými úmysly – chce tu pro svoji partu ukrást stan. V Devadesátce se mu však dostane vlídného přijetí, pozná tu spoustu kamarádů a do krádeže se mu najednou vůbec nechce. Jenže šéf party Ondra ho má v hrsti. Vyhrožuje, že vůdci …

Císařův Hurvínek a Hurvínkův císař
Scénáristé tématické řady titulů Divadla S+H nazvané Hurvínek v českých dějinách Helena Štáchová a Pavel Cmíral zavedli už své protagonisty na dvůr Přemysla Otakara II. /Hurvínek mezi Přemyslovci/, na Karlštejn, hrad císaře Karla IV. a jeho syna krále Václava /Hurvínek …

Hašek: To nejlepší ze Švejka
Jak již titul napovídá, jde o perly z klasiky českého humoru od Jaroslava Haška. Dokonalému přednesu Jana Wericha úspěšně sekundují Jiřina Šejbalová (paní Müllerová) a Vlasta Burian (feldkurátKatz). Nahrávky z let 1953-1966 patří mezi klenoty archivu SUPRAPHONu!

Příběhy Pata Hobbyho
Pět epizod ze života stárnoucího hollywoodského scénáristy. Už nemá chuť, ani sílu, ani nápady. A přece musí denně bojovat o svoje místo na výsluní.V titulní roli Václav Postránecký.Seriál na motivy výrazně autobiografických povídek Francise Scotta Fitzgeralda o stárnou…

Tanec papírových draků 2: Hon
Už je to pět let od chvíle, co jsem naposledy umřel, ale pomalu mi to začíná chybět. Policejní sledovací a zásahový útvar jakž takž funguje, ale nikdo mě nevaroval, že vést ho bude obnášet excelové tabulky, audity a videokonference. Jenže management nikdy nebyl mojí sil…

Pes baskervillský
Martin Finger jako Sherlock Holmes a Petr Lněnička jako doktor Watson v slavném detektivním příběhu o děsivém psu, který pronásleduje rod Baskervillů. Kdo po záhadné smrti sira Charlese usiluje o život jeho mladého dědice? Je to opravdu démonický pes potulující se po v…

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

…Mluviti stříbro - Stanislav Zindulka - Ohlédnutí
V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Herec Stanislav Zindulka v otevřeném rozhovoru se spisovatelkou Zuzanou Maléřovou.