Audiokniha Majdalenka na zahrádce

Traxler: Život v rytmu swingu
Obsahuje dobové nahrávky s R. A. Dvorským, Arnoštem Kavkou, Inkou Zemánkovou, Sestrami Allanovými, Jiřinou Salačovou, Hanou Vítovou, Rudolfem Cortésem, Orchestrem Karla Vlacha a dalších Audiokniha o legendě českého swingu doplněná speciálním hudebním albem originálních…

Cesta pravého muže
Má můj život smysl a cíl? Jaké je moje životní poslání? Co vlastně ženy doopravdy chtějí? A jak je milovat a zůstat při tom volný? Těmito a podobnými otázkami se již někdy zaobíral každý muž. Možná ale nebylo snadné na ně nalézt odpoved. Nyní před sebou máte knihu, kter…

Tichý zabiják
Zbožňovaná filmová diva Betty Winterová umírá poté, co na ni při natáčení spadl světlomet. Ale byla to vůbec nehoda? Vyšetřování přivádí Gereona Ratha do berlínských ateliérů, kde to vře, neboť celá branže se dramaticky mění. Svět dobývá zvukový film a mnohým ujíždí vla…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Neumannovy Poděbrady 1977
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 0 88 0566-69 v roce 1978 vychází nyní poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální čeští a slovenští u…

Etiketa před 100 lety - aneb Společenský katechismus - Ve společnosti
Jaká byla ETIKETA před 100 lety? Rady a pokyny, kterak chovati se ve společnosti, na ulici i na místech veřejných a kterak vésti sobě při různých příležitostech společenských, jak vhodně úbor svůj zaříditi, jak slušně hovořiti a vůbec kterak vyhověti rozmanitým formám …

Nůž
Harry Hole v nejsložitějším případu své kariéry. 12. díl bestsellerové série. Harry Hole balancuje nad propastí. Už mnohokrát se probudil s temným tušením, prázdnou hlavou a kocovinou jako trám. Tentokrát je ovšem probuzení horší než jindy. Kdysi slavný kriminalista má …

Poutník a voda
Křesťanské Velikonoce jsou plné symbolů. Jedním z nejdůležitějších je voda, která je symbolem života. U pramene potoka Brusnice v Břevnově si o Velikonocích r. 2000 povídali nejen o vodě tehdejší převor Prokop Siostrzonek se vzácnými hosty: Ivanem Medkem, Janem Sokolem …

Scény z divadelních her klasiků českého dramatu
Původní album DV 15093 "Scény z divadelních her klasiků českého dramatu" vydal Supraphon v roce 1960 - nyní titul s ukázkami z divadelních her Lucerna (Alois Jirásek), Maryša (Alois a Vilém Mrštíkovi), Bílá nemoc (Karel Čapek), Krvavý soud aneb Kutnohorští havíři (Josef…

Smrt v oblacích
Je jenom jediný, zato velmi jednoduchý způsob, jak se něco dozvědět: nechat lidi mluvit. – Hercule Poirot V zadní části letadla Prometheus cestovalo z Paříže do Croydonu celkem jedenáct pasažérů, mezi nimi i od pohledu komický Belgičan zachumlaný do nadbytečných šál. Te…

Večer s Bohumilem Bezouškou (2)
Původní LP album 1118 2786 Večer s Bohumilem Bezouškou (2) vydal Supraphon v roce 1981 - nyní titul vychází poprvé digitálně (první díl byl vydaný v březnu pod kat. číslem VT 0413-2) Komentář Bohumila Bezoušky k původnímu LP albu 1 18 2365 vydanému v Supraphonu v roce …

Historie Duny – Služebnický džihád
V šerém dávnověku byli Atreidové a Harkonnenové spojenci. Tehdy se začala psát historie Duny… Zkostnatělé Staré impérium kdysi dokázala svrhnout pouhá dvacítka odhodlaných spiklenců jištěných robotickými pomocníky. Nadvláda Titánů, jak se vzbouřenci označovali, však ne…

100 statečných - Host č. 9 - Radek Jaroš 06.06.2014
Host L. Výborné - R. Jaroš (horolezec)

Byl jsem Petrem Vokem
Myšlenky posledního pána z Růže, které letopisy neuvádějí, napsal Miloš Kopecký a Jiří Melíšek, tlumočí Miloš Kopecký. Poprvé na LP albu 11 0510-1 vydal Supraphon v roce 1989 - nyní titul vychází poprvé digitálně

Český šlechtic František Schwarzenberg
Po několik let vznikající rozhovor Vladimíra Škutiny představuje Františka Schwarzenberga a jeho 20. století z pohledu člena významného šlechtického rodu. Zajímavé jsou nejen Schwarzenbergovy názory na vznik československého státu v roce 1918 a vzpomínky na prvorepublik…

100 statečných - Host č. 35 - Zdeněk Řehák 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - Z. Řehák (taneční mistr)

Král pýchy
Rezervovaný Kai Young si nehodlá pustit k tělu ani náznak chaosu, který Isabella Valencia dokonale ztělesňuje. V době, kdy je v sázce osud mediálního impéria, si miliardářský dědic nemůže dovolit žádné rozptýlení. Ani on sám není Isabellin typ – a jeho členství v exkluz…

Vita Caroli - Vlastní životopis Karla IV. + Hudba v českých zemích na dvoře Karla IV.
K výročí krále Karla IV. (700 let) vychází v jednom kompletu nahrávka zachycující mluvené slovo i ukázky původní středověké hudby, tak jak zněla v českých zemích v době vlády našeho nejvýznamnějšího panovníka. Vlastní životopis, sepsaný Karlem IV. pod názvem Vita Caroli…

Řád není všechno
Další dávka pravidel proti chaosu. Dlouho očekávané pokračování knihy 12 pravidel pro život, které se po celém světě prodalo více než 5 milionů výtisků. Oceňovaný komentátor a psycholog nás vyzývá k hledání rovnováhy mezi dvěma zásadními principy – řádem a chaosem – a…

Strašidlo cantervillské
Crazy muzikál na námět stejnojmenné novely. Dramatizace Jiří Roll a Jaroslav Pour. Hraje orchestr Karla Vlacha. Režie Jiří Roll. Základem pro rozhlasovou nahrávku z roku 1969 se stala mimořádně úspěšná divadelní inscenace, kterou nastudoval hlavně jako zájezdové předsta…

Půlnoční slunce: Krev na sněhu II.
Já jsem typ, co utíká. Teď už je ale na čase, abych se probudil… V sedmdesátých letech 20. století se na severu Norska usadili příslušníci laestadiánského hnutí. Jejich domovem se stala opuštěná vesnice Kåsund kdesi ve Finnmarce. Izolace není na škodu, neboť jejich živo…

Neřízená střela
Další strhující akční thriller ze série Šedý muž! Bývalý špičkový zabiják CIA Court Gentry věřil, že najde útočiště v amazonském pralese. Ale jeho krvavá minulost si ho najde, když ho ruský mafiánský boss donutí dát se znovu na útěk. Court se rozhodne odcestovat k jedin…

Černý korál
Když začne floridská policejní potápěčka rozplétat dávno odložený případ obestřený tajemstvím, netuší, že tím vypudí z úkrytu mnohonásobného vraha… Sloan McPhersonová, vyšetřovatelka z Programu podvodního pátrání, objeví na dně kalného floridského jezírka starou dodávku…

Hardcore historie
Zapomeňte na ospalé hodiny dějepisu a nekonečné seznamy jmen a dat. Zkoumat dějiny s Danem Carlinem je jako vydat se na cizí planetu, kterou také obývají lidé. Biologicky stejní, ale kulturně odlišní. Co všechno se můžeme z trosek vyspělých civilizací dozvědět sami o so…

Všímavost a soucit se sebou
Soucit k sobě vede ke štěstí. Poutavá kniha pro odborníky i laiky o podstatě a metodách všímavosti jakožto cestě ke zdraví, štěstí, a soucitu k nám samým i všem živým bytostem. Cesta za poznáním sebe sama je tím nejúžasnějším dobrodružstvím. Kanonické texty nejvyš-šíh…