Audiokniha Magická Praha

Nahoru na horu
Nejúspěšnější český himálajský horolezec Radek Jaroš otevřeně popisuje nejen milníky své sportovní kariéry, ale odhaluje také svůj soukromý život. Jak fungují tělo a mysl při výstupu na osmitisícovku bez kyslíkového přístroje? Co si lze z extrémních vysokohorských podmí…

Tak pravil Švejk
Absurdní próza s hlavním hrdinou Švejkem je ironickým a groteskním dialogem autora s komunistickou mocí a ideologií 50. let.V režii Markéty Jahodové, čte Ladislav Mrkvička.

Trosečníci z Vlaštovky
Ostrov Divokých koček na obzoru! Nadčasový prázdninový román plný zážitků dětských hrdinů, které po ztroskotání lodi čekají nesčetná dobrodružství na souši. K jezeru na anglickém venkově přijíždí opět po roce strávit báječné letní prázdniny čtveřice dětí - Vlaštovky…

Atomové šelmy: Hřbitov
Po světě běhají atomové šelmy – zmutovaní lidé, pozůstatky poslední války – a ti, kdo atomové šílenství přežili bez mutací, se před nimi skrývají v krytech a opevněných městech. Nejpodivnějším z nich je Hřbitov, sídlo velekněžek Církve Jaderné bohyně. Pod základy Hřbit…

Ruský dům
Pětidílná četba z románu Oty Filipa (9. března 1930 Slezská Ostrava - 2. března 2018 Garmisch-Partenkirchen) přináší osobitý a intimní pohled na dvě významné osobnosti světového malířství, Vasilije Kandinského a Gabrielu Münterovou, v době jejich společného pobytu v bav…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Rozhovor v Delfách
Rozhovor v Delfách je hrou o sváru antických bohů, ke kterému dochází těsně po pádu Tróje. Trojici bohů, kteří se setkávají v Delfách, představují Apollón, Dionýsos a bohyně sváru Eris. Jejich spor o jeden lidský život brzy přerůstá v ostrý střet postojů k základním otá…

Údolí strachu
Sherlock Holmes a jeho věrný souputník doktor Watson se opět vydávají po stopě zločinu, který má tentokrát kořeny v minulosti a je důsledkem dávného zla. Celý příběh je názornou ilustrací anglického přísloví o tom, že staré viny mají dlouhé stíny. Čte: Josef Kaluža

Klapzubova jedenáctka
„Na zelené trávě svítí bílé linie. Kdo chce s námi hráti, ten si to vždy vypije…“ Bylo nebylo, žil v Dolních Bukvičkách u Kouřimi chalupník Klapzuba a ten na loučce za stavením vycepoval ze svých synů fotbalovou jedenáctku. Nastoupil s nimi do zápasu III. třídy středoče…

Zlaté kapradí (1979)
Poslechněte si pohádkový příběh Jana Drdy o prostém ovčákovi, který získá nejen čarovné kapradí, ale dokonce i přízeň lesní víly. A tomu se říká stěstí. Hrají: Miroslav Moravec, Gabriela Vránová, Eduard Cupák, Jiří Adamíra a další. V roce 1979 natočil režisér Jan Berger…

100 statečných - Host č. 38 - Jiří Drahoš 07.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Drahoš (předseda Akademie věd ČR)

Hříšné pravdy
Becker Hunt je neuvěřitelně bohatý. Pro Eleanor je ale mnohem zajímavější oblast jeho podnikání – pracovat v oboru starožitností byl vždycky její sen. Když však odhalí Beckerovo tajemství, zdá se, že útěk je její jedinou možností. Ale Becker není připraven Eleanor pusti…

O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. A co je pozoruhodné, jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví. Tím stojí na počátku přebohaté tisícileté …

Na Větrné hůrce
Nemá slitování s nikým a jediným hnacím motivem jeho jednání je touha po pomstě. Klasické dílo anglické literatury. Autorka mistrně vystihla nejtemnější zákoutí lidské duše, zlobu a záludnost. Jeden z nejtemnějších a nejsmutnějších příběhů světové literatury. Ponurost …

Líp už bylo
Dvanáct let po atomové sprše. Osm let po všudypřítomné temnotě jaderné zimy. Šest dlouhých roků od doby, kdy lidé zjistili, že z nitra planety Země uniká plyn hubící plody v tělech matek. A pak je tu Cappy. Jako jeden z mála přežije útok ruských nájezdníků na Temelín a …

Nejkrutější měsíc
Vrchní inspektor Armand Gamache dokáže ocenit nejen dobré jídlo a pití, ale především ryzost lidské povahy. Za dlouhá léta, co slouží u quebecké Sûreté, pochopil, že v zárodku každé vraždy se skrývá lidské neštěstí a že k nemyslitelnému činu mohou vést i drobné křivdy, …

Losos v kaluži
Cynická Bára není typ holky, která se ráno probudí se sexy rozcuchem, protáhne se a na první pokus vyfotí #nomakeup selfie, za kterou dostane 200 lajků, než dojde do koupelny. Je spíš ten typ holky, která se ráno bojí podívat do zrcadla, na zůstatek účtu a do lednice. J…

Almanach Navala Ravikanta
Zbohatnutí není jen o štěstí a štěstí není jen vlastnost, s níž se narodíme. Mít oboje se nám může zdát nedosažitelné, ale budování bohatství a štěstí jsou dovednosti, které se dají naučit. Naval Ravikant je podnikatel, investor a praktický filozof, který zaujal mnohé s…

Lízat mraky
Spisovatel Daniel Rys, svobodomyslný muž a konzument životních potěšení, zažil turbulentní měsíce. Vyboural se na motorce, opustila ho láska jeho života, ale především se setkal se svojí dávno dospělou dcerou, o jejíž existenci neměl do té chvíle ani ponětí. O rok pozdě…

POE
Mrazení v zádech povoleno. Mistr hororu Edgar Allan Poe uměl tak mistrně vyprávět hrůzostrašné příběhy, že mrazení v zádech pocítíme po pár větách. Soubor obsahuje výběr povídek, které se řadí k nejlepším: Jáma a kyvadlo, Černý kocour, Berenice, Medailón a další. Lidé s…

Někdo mě má rád
Jiří Ovčáček, historicky první člověk v dějinách České republiky, který zastává jak post první dámy, tak i viceprezidenta, míří plnou parou do učebnic dějepisu. Ještě předtím, než se stane samostatnou maturitní otázkou a možná i povinným předmětem (nauka o Jiřím Ovčáčko…

Aukce
Získal nový domov i rodinu, teď ho čeká nelehký život v komunistické totalitě… Děj románu Aukce bezprostředně navazuje na události vylíčené ve Zdivočelé zemi. Bývalý pilot a válečný hrdina Antonín Maděra a jeho blízcí opustili velkostatek ve Svatém Štěpánu a rozhodli se…

Bertík a čmuchadlo
Když děti pochopí, že se svět netočí jen kolem nich, potřebují kamaráda. Třeba čmuchadlo! Devítiletý Bertík je pořádně otrávený. Musí totiž jet na chalupu s mámou a jejím novým přítelem, kterému tajně říká Rypouš, i když by radši trávil prázdniny se svým tatínkem. Rozvo…

ČERVENÝ TRPASLÍK 3: Poslední člověk
Jeden svět nestačí. Dokonce ani dva Listerové v něm… Asi tak tři miliony let po vynálezu umělé inteligence je lidstvo na vyhynutí proto, že jediný člověk Dave Lister sedí v lochu bez vyhlídky na sex. Skopičiny časoprostoru ho uvrhly do kárného tábora gužifů na Lotomi 5,…

Kundera: Ptákovina
Na mimořádnou událost českého kulturního života aspiruje nečekaný objev v archivu Divadla Na zábradlí. Jde o autentický záznam představení hry Milana Kundery Ptákovina ze dne 14. 1. 1970, těsně před cenzurním zákazem hry. Zápletka příběhu je jednoduchá: ředitel školy na…